2022. június 25., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 25 - SZOMBAT - 5 Mózes 10

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 5Móz 10 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2010&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2010&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten helyrehozza az ember vétkét. Mózes könyörgését meghallgatta az Úr és kész volt a Tízparancsolat pótlására újabb kőtáblák rendelkezésre bocsátásával. Ehhez csatlakozik a szövetség ládájának szerepe, miszerint a tízparancsolat kőtábláit abban helyezték el.       

2.    Isten a szeretet mindenekfelettiségét hangsúlyozza. Isten teljes szívvel szereti az embert, ezért azt kívánja, hogy az ember is teljes szívével és teljes lélekkel szeresse Istent.    

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    akinek a nevével áldást lehet mondani

b.    aki a fontos dolgokat saját kezével írja fel

c.    aki meghallgatja szolgája közbenjáró imáját  

d.    akinek a tulajdona az ég és a föld

e.    aki az istenek Istene és uraknak Ura. Ő a nagy, erős és félelmes Isten, aki nem személyválogató, és akit nem lehet megvesztegetni.

f.      aki Igazságot szolgáltat az árvának és az özvegynek

g.    aki a szív körülmetélését kéri          

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 23. fejezet

23. fejezet – A hittérítő munka területei (3. rész)

A mennyei feljegyzések

Az angyalok minden emberi cselekedetről készítenek feljegyzést. (Testimonies, I, 198.)

Minden szeretetteljes cselekedetről, minden kedves szóról, minden imáról a szenvedőkért és az elnyomottakért jelentés készül, ami eljut az örökkévaló királyiszék elé, azután pedig a kitörölhetetlen mennyei jegyzőkönyvekbe kerül. (Testimonies, V, 133.)

A menny értesül minden eredményes fáradozásunkról, amely eloszlatja a sötétséget, és Krisztus ismeretét terjeszti. Valahányszor ilyen cselekedetről számolnak be az Atyának, öröm tölti be az egész mennyet. (The Acts of the Apostles, 154.)

Isten angyalokat bízott meg azzal, hogy segítőink legyenek. Eljárnak a föld és a menny között, magukkal viszik az emberek fiainak tetteiről készített feljegyzéseket. (Southern Watchman, 1903. április 2.)

Jó volna, ha gondolnának a mennyei feljegyzésekre – arra a könyvre, amelyből nem marad ki semmi, nincs benne tévedés –, mert ezek alapján lesznek megítélve. Abban minden olyan alkalom feljegyzésre kerül, amikor visszautasítják Isten szolgálatát, miként ily módon a hitből és a szeretetből fakadó tettek is örök emlékezetben maradnak. (Prophets and Kings, 639.)   

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1463/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 22-23. fejezeteihez (június 19-25.).

Emlékszem, amikor a férjem megkért, hogy legyek a felesége. Igent mondtam, és alig vártam, hogy elmondjam a családomnak és a barátaimnak. Olyan boldog voltam, hogy az életem hátralevő részét vele tölthetem. Még most is ugyanígy érzek iránta, ennyi évet követően is.

Ugyanezt tapasztaltam, amikor több évnyi várakozás után megtudtam, hogy az első gyermekünket várom. Azt akartam, hogy mindenki tudja, és alig tudtam megállni, hogy elkotyogjam magam azoknak az embereknek, akikkel csak találkoztam. Szerintem még néhány ismeretlennek is elmondtam.

Mikor volt legutoljára, hogy így éreztél egy imaóra kapcsán? Szoktad-e várni az órát, amikor megoszthatod másokkal, hogy Isten mit tesz az életedben és azoknak az életében, akikért imádkozol? Ha az a válaszod, hogy a közös ima unalmas, vagy sosincs semmi mondanivalód, vagy hogy régóta nem izgatott fel semmi az imaórával kapcsolatosan, akkor friss tapasztalatra van szükséged Istennel.

„Éljünk Krisztusnak percről percre, óráról órára, napról napra, és akkor a Megváltó lakozik majd bennünk. Akkor, ha majd egybegyűlünk, az ő szeretete él a szívünkben, felbuzog, mint egy forrás a sivatagban, felüdítve mindenkit, az elveszés szélén állókat pedig arra késztetve, hogy mohón igyanak az élet vizéből.” (Keresztény szolgálat, 211. o.) A napi, életet adó kapcsolat Istennel olyasmi, amit meg kell osztani másokkal, akár idegenekkel is.

Karen D. Lifshay

Kommunikációs asszisztens, Hermiston HNA Egyház, Oregon, USA

Fordította Gősi Csaba


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése