2020. május 9., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - május 9 - SZOMBAT - Zsoltárok 97


Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:
1. Részlet Ellen White könyvéből
2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez
3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – A nagy küzdelem 35. fejezet 1760. nap

Több mint fél évszázadig az Egyesült Államok számos próféciakutatója bizonyságot tett erről a világnak. A jelenlegi események tanúsítják, hogy rohamosan haladunk e prófécia teljesedése felé. Protestáns tanítók éppúgy hivatkoznak a vasárnap ünneplésének isteni eredetére, éppúgy nélkülözve a szentírási bizonyítékot, mint a pápai vezetők, akik csodákat találtak ki, hogy Isten parancsát helyettesítsék. Újra hallani fogjuk azt az állítást, hogy a vasárnapi nyugalomnap megszentségtelenítése miatt sújtják Isten büntető ítéletei az emberiséget. Már most is szó esik erről. Rohamosan tért hódít az a mozgalom, amely az embereket a vasárnap megtartására kényszeríti.

Bámulatos, hogy a római egyház milyen fondorlatos. Fel tudja mérni, mi fog történni. Csak az alkalomra vár. Látja, hogy a protestáns egyházak a hamis szombat elfogadásával előtte hódolnak, és hogy a protestánsok is azokkal az eszközökkel fogják a vasárnap megtartását kikényszeríteni, amelyeket ő is alkalmazott a múltban. Akik elvetik az igazság világosságát, azok igényelni fogják a magát csalhatatlannak nevező hatalom segítségét annak az intézménynek a felmagasztalásához, amely tőle származik. Hogy Róma milyen szívesen siet ebben a munkában a protestánsok segítségére, azt nem nehéz kitalálni. Ki tudná a pápai vezetőknél jobban, miként kell bánni azokkal, akik nem engedelmeskednek az egyháznak?

A római egyház - az egész világot behálózó ágazataival - egyetlen hatalmas szervezetet képez a Szentszék irányítása mellett, amelynek érdekeit kell szolgálnia. Híveinek millióit a föld összes országában arra kötelezi, hogy engedelmeskedjenek a pápának. Bármilyen nemzetiségűek, és bármely ország polgárai, az egyház tekintélyét kell első helyre tenniük. Az államnak tett esetleges hűségesküjük mögött ott van a Rómának tett engedelmességi fogadalmuk. Ez a fogadalom feloldoz minden olyan eskü alól, amely sérti Róma érdekeit.

A történelem tanúsítja, hogy Róma milyen ravaszul és szívósan igyekszik beavatkozni a nemzetek ügyeibe; és ha egyszer megvetette valahol a lábát, még a fejedelmek és a nép romlásba döntése árán is előtérbe helyezi saját céljait. 1204-ben III. Ince pápa a következő szokatlan esküt csikarta ki II. Péter aragon királytól: "Én, az aragonok királya, vallom és ígérem, hogy mindig hű és engedelmes leszek uramhoz, Ince pápához, valamint katolikus utódaihoz és a római egyházhoz. Nagy gondom lesz arra, hogy birodalmam is engedelmeskedjék neki. Védelmezem a katolikus vallást, és üldözöm az eretnek romlottságot. " Ez összhangban van a római főpap hatalmi igényével, amely szerint a pápának "joga van császárokat trónjuktól megfosztani", és "felmenthet alattvalókat becstelen uralkodók iránti engedelmességük alól".

Ne felejtsük el, hogy Róma mivel dicsekszik; azzal, hogy soha nem változik. A római egyház ma is vallja VII. Gergely és III. Ince elveit. Ha hatalmában állna, most is éppoly erőszakosan megvalósítaná ezeket az elveket, mint a letűnt századokban. A protestánsok aligha tudják, mit csinálnak akkor, amikor Róma segítségével akarják felmagasztalni a vasárnapot. Miközben saját céljuk megvalósítására törekszenek, Róma előtt a maga hatalmának helyreállítása, elvesztett felsőbbségének visszaszerzése lebeg. Jusson csak érvényre az Egyesült Államokban az az elv, hogy az egyház igénybe veheti, illetve irányíthatja az államhatalmat, azaz a vallásos szertartások világi törvényekkel kikényszeríthetők; dióhéjban: ha az egyház és az állam uralkodik a lelkiismereten, akkor Róma diadala ebben az országban biztosítva van.

Isten Igéje figyelmeztet a közelgő veszélyre. Ha a protestáns világ nem figyel erre, akkor fogja megtudni, mi Róma valódi célja, amikor már túl késő kimenekülni hálójából. Róma csendben nő hatalommá. Tanításai éreztetik befolyásukat a törvényhozó termekben, az egyházakban és az emberi szívekben. Titokban már építi büszke és masszív tornyait, amelyekben korábbi üldözéseit megismétli. Lopva és alig észrevehetően növeli erejét, hogy készenlétben legyen, amikor ütésre emelheti kezét. Előnyhöz akar jutni, és ez már sikerült is neki. Nemsokára látni és érezni fogjuk, mi Róma igazi szándéka. Megvetésnek és üldözésnek teszi ki magát az, aki hisz és engedelmeskedik Isten Igéjének.

Mai Bibliai szakasz: Zsoltárok 97

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:
Károli fordítás:

Új protestáns fordítás:

Éhezed és szomjazod az igazságosságot? A 97. zsoltár azokat bátorítja, aki éhezik az igazságosságot. Az egek beszélik az ÚR igazságosságát, trónjának alapja igazság és ítélet. Trónját világosság övezi. Mivel ez az igazságos Isten mindenek felett áll, az igazak nála biztonságban vannak.

Nagyon hálás vagyok az Úrnak, hogy adta nekünk a Bibliát. Sőt, mi több, hálás vagyok, hogy adta a zsoltárokat is olvasásra és lelkünk felemelésére.
Isten ígéretet tesz az Őt félők megszabadítására, akik gyűlölik a gonoszt, és szeretik az Urat. Szereted az Urat? Ha így van, gyűlölnöd kell a gonoszt, még az árnyékát is, egyénenként, és közösségileg is. Ő azt ígéri, hogy vezeti a szívünket, és minden körülményben megszabadít minket a ránk támadó gonoszoktól.

Keresed az igazságosságot? Isten terve és célja az életünkkel, hogy igazak legyünk. Ő a szavát adta, hogy megigazít bennünket. Azt akarja, hogy közösségben legyünk vele, a trónjából áradó világosságban.

A 11. vers szerint „Világosság támad föl az igazra, és öröm a tiszta szívűekre.”  Te világosságot sugárzol? Hogyan mutatsz világosságot? Hogyan ültetsz örömet a szívekbe? Milyen dicsőséges látomás! Jézus a világosság! Ő a szívünkbe költözik, ha vágyakozunk az igazságossága után, és befogadjuk Őt a szívünkbe. A körülményünktől függetlenül, mélyről jövő öröm árad majd belőlünk, ami mások életére is hatással lesz.

Elfogadtad már Krisztus igazságát? Krisztus a világ világossága a szívedben?

Sook-Young Kim

248. heti olvasmány A NAGY KÜZDELEM   35. fejezetéhez (május 3-9.).

Ugyanaz a sötétség, amely a múltban elfedte a Római Katolikus Egyház valódi jellegét, ma elrejti annak gonosz szándékait. A kegyesség látszata alatt és a népszerű főpapja vezetésével a katolicizmus egy olyan vallással nyeri el a világ szimpátiáját, amely kevésbé szabálykövető, ugyanakkor a külsőségek rabja. Fényűző katedrálisai, lenyűgöző szertartásai és makulátlan liturgiája elfedi az emberek szeme elől a hatékonyság hiányát és az eretnek rendszer hamisságát.

Hamarosan ugyanaz a szigor, amely megfosztotta az őskeresztényeket attól a szabadságtól, hogy hitük alapja a Biblia legyen, lesz osztályrészük azoknak, akik „az Isten parancsolatainak megőrzői, és akiknél van a Jézus Krisztus bizonyságtétele” (Jelenések 12:17). Az állítólagos kegyesség vezeti be az úgynevezett szükséges intézkedéseket a világbéke érdekében. A Vatikán kezet fog nyújtani a protestáns egyházaknak (amelyet mellesleg már láthattunk is), és a világ a vallási egységet fogja ünnepelni, amelynek az ára azon igazságok elvesztése lesz, amelyet a protestánsok vérükkel védtek meg korábban.

A küszöbén állunk annak, hogy meglássuk Jelenések 13:12 beteljesülését. A prófétikus forgatókönyv feltárja a válság kiváltó okát, amikor a világ nagyhatalma, az Amerikai Egyesült Államok átadja az első fenevadnak a legfelsőbb hatalmat, beleértve azt is, hogy üldözze és megölje a Mindenható utolsó szentjeit. Ismerjük Isten figyelmeztetéseit a megtévesztés veszélyeiről. Akarunk-e odafordulni és meghallani ezeket? Isten szava-e hitünk és gyakorlatunk mércéje?

Legyünk készek a súlyos üldözésekre, amelyek előttünk állnak, miközben biztosak lehetünk felőle, hogy az igazság Istene a mi oldalunkon lesz. Legyünk éberek és imádkozzunk!

Rosana Barros
Brazília
Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: