2024. április 29., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - április 29 - HÉTFŐ - Ezékiel könyve 35

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ezékiel könyve 35 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ez%C3%A9kiel%2035&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ez%C3%A9kiel%2035&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Isten nem örül a kárörömnek.  Edom örült Izrael bukásának és szenvedésének, de nem gondolt arra, hogy ugyanazokat a bűnöket ő is elkövette, így ő is ugyanezt érdemli. Isten nem örül a kárörömnek, mert tudja, hogy a káröröm visszaüt. A káröröm ma is ugyanolyan káros és veszélyes, mint Ezékiel idejében volt.

2.    Isten nem örül a mások kárán való előny szerzésnek. Edom úgy gondolta, ha Izrael és Júda meggyengül, eltulajdonítja földjüket. Isten ismerte szándékát, ezért figyelmeztette, hogy ez nem helyes.

3.    Isten nem örül a testvérek közötti civakodásnak. Edom, Izraellel testvérnép, Jákobnak és fiának Ézsaunak leszármazottjai. A történekem feljegyzi a két nép ellenségeskedését, amit Ezékiel is megemlít. Minden ellenségeskedés csúnya, de a testvérek közötti még csúnyább.     

4.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    aki azt szeretné, ha a testvérek szeretnék és támogatnák egymást

b.    aki nem tűri el a haszonlesést és a mások kárán való boldogulást

Ima éretted: Istenem, kérlek, segítsd meg az olvasót, hogy örülni tudjon más sikerének; adjad, hogy olyan rokoni kapcsolatokat tudjon fenntartani, amelyek a te átalakító hatalmadról és szeretetedről tanúskodnak, Jézus nevében, Ámen

Olvasmány – E.G. White JÉZUS ÉLETE 27. fejezet

27. fejezet – MEGTISZTÍTHATSZ ENGEM (2. rész)

A leprást a Megváltóhoz irányítják. Jézus a tó partján tanít, a nép köréje gyülekezik. Bár távol áll, de a leprás elkap néhány szót a Megváltó ajkáról. Látja, ahogy kezét a betegre helyezi. Látja a sántákat, a vakokat, a bénákat, a különféle betegségek miatt haldoklókat egészségesen felkelni, s Istent dicsőíteni szabadulásukért. Szíve megerősödik a hitben. Mind közelebb húzódik az összegyűlt tömeghez. Elfelejti a rá vonatkozó megszorításokat, az emberek biztonságát, s a félelmet, mellyel mindenki rátekint. Csak a gyógyulás áldott reményére gondol.

Rossz ránézni. A betegség félelmetesen mardossa, bomló teste rettenetes látvány. Az emberek, ahogy rátekintenek, szörnyülködve hátrálnak. A félelemtől, hogy érintkezésbe kerülhetnek vele, a tömeg egymás hegyén-hátán menekül. Van, aki megpróbálja megakadályozni, hogy a leprás Jézushoz közeledjen, de hiába. Ő se lát, se hall. Az elriasztó kifejezésekre füle süket marad. Csak Isten Fiát látja, csak az Ő hangját hallja, aki életet ad a haldoklónak. Utat tör Jézushoz, lábához veti magát, és így kiált: " Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem" (Mt 8: 2).

Jézus így felelt: "Akarom, tisztulj meg" (Mt 8 : 3) - és megillette.

Azonnal változás ment végbe a lepráson. Húsa egészségessé vált, idegei érzővé, izmai erőssé. A leprára jellemző durva, repedezett bőr eltűnt, testén olyan bársonyosság, pír jelent meg, mint az egészséges gyermek bőrén.

Jézus ráparancsolt az emberre, hogy ne híresztelje a történteket, hanem azonnal mutassa meg magát a templomban, és vigyen ajándékot. Az ilyen áldozatot nem fogadták el, amíg a papok az illetőt meg nem vizsgálták, és ki nem jelentették, hogy tökéletesen meggyógyult a betegségből. Bármennyire is nem akarták volna ellátni ezt a szolgálatot, nem kerülhették el a vizsgálatot, s az ügyben dönteniük kellett.

2 megjegyzés: