2020. április 7., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - április 7 - KEDD - Zsoltárok 65


Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:
1. Részlet Ellen White könyvéből
2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez
3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – A nagy küzdelem 30. fejezet 1728. nap

A világ szokásaihoz való igazodás világiassá teszi az egyházat. Így nem lehet a világot Krisztusnak megnyerni. A bűnnel való barátkozás elkerülhetetlen következménye, hogy a bűn nem tűnik már olyan visszataszítónak. Aki önként társul Sátán szolgáihoz, csakhamar nem fog félni Sátántól. Ha a kötelesség útján bajba sodródunk, miként Dániel a király udvarában, biztosak lehetünk Isten védelmében; de ha mi tesszük ki magunkat a kísértésnek, előbb vagy utóbb elbukunk.

A kísértő sokszor azok által dolgozik a legsikeresebben, akik a legkevésbé tűnnek szolgáinak. A tehetségeseket és művelteket úgy csodálják és tisztelik az emberek, mintha ezek a képességek ellensúlyozhatnák az istenfélelem hiányát, vagy jogcímet adnának Isten kegyeihez. A képesség és a műveltség ugyan Isten ajándéka, de ha ezzel akarjuk pótolni a hiányzó kegyességet; ha ahelyett, hogy közelebb vinne Istenhez, eltávolít tőle, akkor átokká és tőrré lesz. sokan azt gondolják, hogy az udvariasság és a jó modor bizonyos értelemben mindig krisztusi tulajdonság. Soha nem volt ennél nagyobb tévedés. E tulajdonságoknak minden keresztény jellemét ékesítenie kellene, mert nagy súlyt adnának az igaz vallásnak, de ha nem szenteljük Istennek őket, e tulajdonságok is a bűn forrásai. Sok művelt és kellemes modorú ember, aki nem vetemedne közismerten erkölcstelennek bélyegzett tettekre, Sátán kezében elegáns eszköz, Ezek az emberek - csalárd, álnok befolyásuk és példájuk miatt - Krisztus ügyének veszélyesebb ellenségei, mint a tudatlanok és a műveletlenek.

Buzgó ima és Istenbe vetett bizalom által jutott Salamon olyan bölcsességhez, amely felkeltette a világ csodálatát. De amikor ereje Forrásától elfordult, és önmagában bízva tett lépéseket, a kísértő zsákmánya lett. Azok a csodálatos képességek tehát, amelyeket a legbölcsebb király kapott, a lelkek ellenségének hatékony eszközévé tették.

Egy keresztény se felejtse el soha, hogy "nem test és vér ellen van" tusakodásuk, "hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, az élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak" (Ef 6:12), bár Sátán ezt a tényt el akarja rejteni előlük. Az ihletett intés a századokon át eljutott hozzánk is: "Józanok legyetek, vigyázzatok, mert a ti ellenségetek az ördög, mint ordító oroszlán szertejár, keresvén, kit elnyeljen" (1Pt 5:8). "Öltözzétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy megállhassatok az őrdögnek minden ravaszságával szemben" (Ef 6:11).

Ádám korától kezdve mindmáig nagy ellenségünk a sanyargatásra és a pusztításra fordítja hatalmát. Most készül az egyház elleni utolsó hadjáratára. Azok, akik Jézust akarják követni, harcba sodródnak ezzel a könyörtelen ellenséggel. A keresztény ember minél inkább követi mennyei Példaképét, annál biztosabb, hogy Sátán támadásainak célpontjává lesz. Akik tevékenyen részt vesznek Isten ügyében; akik igyekeznek leleplezni a gonosz csalásait, és bemutatni Krisztust az embereknek, mindazok Pállal együtt elmondhatják, hogy az Urat alázatos lélekkel, könnyhullatások és kísértések között szolgálják.

Sátán a legádázabb és legravaszabb kísértéseivel támadta meg Krisztust, de minden összecsapásnál kudarcot vallott. Azok a csaták miértünk folytak; és azok a győzelmek lehetővé teszik számunkra a győzelmet. Krisztus mindenkinek erőt ad, aki kér tőle.

Sátán senkit nem győzhet le saját beleegyezése nélkül. A kísértő nem kapott hatalmat az akarat irányítására, sem pedig a bűn kikényszerítésére. Elcsüggeszthet, de nem szennyezhet be. Meggyötörhet, de nem fertőzhet meg. Az a tény, hogy Krisztus győzött, öntsön bátorságot követőibe, hogy hősiesen küzdjenek a bűn és a Sátán ellen!

Mai Bibliai szakasz: Zsoltárok 65

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:
Károli fordítás:

Új protestáns fordítás:

Rendkívül kifejező szépséggel és erőteljes szóképi ábrázolással mutatja be Isten megszámlálhatatlan erényét és áldását ez a dicsőítő zsoltár.

Te vagy Isten, aki mindennel ellát bennünket. Ó, Isten, te egyedül vagy tiszteletreméltó! Királyok királya, és uraknak Ura! Egyedül hozzád fordulunk a kérésünkkel. Te vagy Isten, aki a jelenléteddel betöltött szív csendességében szólsz hozzánk. Te vagy a Megváltónk, a büntetésünk elviselője, aki megmentettél minket a gonoszságunk büntetésétől. Érdemtelenségünk ellenére te biztosítod számunkra, hogy azon a helyen lakjunk, amit te készítettél nekünk, úgy itt, mint a Mennyben. Te énbennem, és én tebenned, különleges lelki és fizikai helyszín a te jelenlétedben, ami betölti a szükségletünket.

Te vagy a hatalmas „Vagyok”. Az alfa és az ómega. Egyedül te szerettél már bennünket az örökkévalóságtól fogva, jóval a Föld alapjának lerakása előtt. Te vagy Isten, aki meghallgat! Számtalan galaxisod ellenőrzése közben meghallod a leggyengébb kérésünket is, és válaszolsz arra. A felhőkön, mint harci szekéren suhansz, úgy ügyelsz ránk, hogy megerősíts, és segíts a szükség idején. Nem tartozol nekünk semmivel, mégis, nekünk adsz mindent. Mindenkinek kijelentetted magadat; a hűséged végtelen, és a kegyelmed napról napra megújul.

Az erő és a hatalom Istene vagy.  Te szóltál, és meglett. Hatalmad lecsendesíti az élet és a tengerek viharát.  A vágyad a teremtés nagyszerűségére és szeretetreméltóságára megeleveníti az értelmet, és megnyugvást nyújt a léleknek. A reggel lenyűgözően mutatja meg a kezed mesteri munkáját; és az este művészien fedi be a napnyugta színpompás takarójával. Majd lassan gyémánt és bársony öleli körül a bolygókat, amelyeket az űrben felfüggesztettél, s mégis, mindegyikük megtartja a szavad által kijelölt pályáját. Közülünk még azok sem tagadhatják a létezésedet, akik még nem hallottak a nevedről.

Te vagy a megtartó Isten, aki folyamatosan gondoskodik a teremtményeiről. Te gondoskodsz a talajról, hogy a magok jó földbe essenek; olyan talajba, ahol gyökeret tudnak ereszteni, és megerősödni. A te életadó vized erőt ad a gabonamagnak, hogy aratásra érjen, és képessé teszi a fákat a gyümölcstermésre. Mindent te ültetsz, növesztesz, gondozol, és tartasz fent a fizikai és lelki aratásra.

Drága Urunk, te azt ígérted, hogy bőségesen és a kérésünket felülhaladva, megválaszolod az imánkat, ha teljességében nem is itt, ezen a Földön, de mindenképpen az eljövendő világban. Áldásodnak sokasága meg sem számlálható. Te nemcsak életet adsz nekünk, hanem életet ajánlasz mindenkinek, aki elfogad téged, és örömmel adod azt mindenkinek ingyen. Ámen.

Stephanie Sheehan

244. heti olvasmány A NAGY KÜZDELEM  30-31. fejezeteihez (április 5-11.).

Amióta a bűn megjelent a világunkban, sátán egyik legrosszabb becsapása az, hogy az embert ember ellen fordítja. Ábel halála óta a stratégiája nagy méreteket öltött, és rengeteg vérontással járó háborúkat eredményezett. Ugyanakkor a gonoszsága nem korlátozódik arra, hogy fizikai erőszakkal vagy erkölcsi lealacsonyodással járó tettekre buzdítja az embereket. Oda összpontosít, ahova a haragja irányul: Isten népének sorai közé.

Azok, akik Krisztus kegyelme által úgy döntenek, hogy új életben járnak, az ellenállás és heves üldöztetés útjára kerülnek. Emlékezzetek azonban arra, hogy „nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk” (Efézus 6:12) hanem sátán és az ő angyalai ellen.

Mindazok, akik arra jelentkeznek, hogy Krisztus és az ő követői iskolájában legyenek tanítványok, kiváltják az ördög és az ő ügynökeinek gyűlöletét, legyenek akár hithű keresztények, akár nem keresztények. Mint a zarándokok, akik hazafelé tartanak, ők is ki lesznek téve a viszályoknak, irigységnek és rágalmazásoknak. Némelyik ellenség udvariasságot és előzékenységet mutat, és az elragadó álruhájában még nagyobb fenyegetést jelent. Ennek azonban nem szabad megijesztenie vagy elbátortalanítania Isten gyermekeit, hiszen ahogyan Krisztus győzött, ők is győzhetnek.

Tükröződjön hát vissza Jézus győzelme az életünkben, eloszlatván a bűn sötétségének felhőit, és elűzetvén annak létrehozóját. Őrködjünk és imádkozzunk!

Rosana Barros
Brazília
Fordította Gősi Csaba

1 megjegyzés: