2020. június 19., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 19 - PÉNTEK - Zsoltárok 138


Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:
1. Részlet Ellen White könyvéből
2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez
3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – A nagy küzdelem 41. fejezet 1801. nap

41. fejezet (6. rész) – A Föld pusztulása

A kietlen föld lesz ezer esztendeig Sátánnak és gonosz angyalainak az otthona. A földhöz láncolt Sátánnak nem lesz lehetősége arra, hogy más világokat is felkeressen, és arra sem, hogy kísértse és megzavarja azokat, akik soha nem buktak el. Ilyen értelemben lesz megkötözve. Nem lesz a földön senki, aki felett hatalmát gyakorolhatná. Meg lesz fosztva a csalás és a rontás lehetőségétől, ami hosszú századokon át egyedüli öröme volt.

Ésaiás próféta, előre látva Sátán pusztulását, így kiált: "Miként estél alá az égből fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, aki népeken tapostál!... Ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet... Hasonló leszek a Magasságoshoz. Pedig a sírba szállsz alá, sírgödör mélységébe! Akik látnak, rád tekintenek, és elgondolják: Ez-é a föld ama háborgatója, aki királyságokat rendített meg? Aki a föld kerekségét pusztasággá tette, városait lerontá, és foglyait nem bocsátá haza! " (Ésa 14:12-17).

Sátán a hatezer éves lázadásával a "föld ama háborgatója" lett. "A föld kerekségét pusztasággá tette, városait lerontá, és foglyait nem bocsátá haza. " Hatezer éven át börtönébe zárta Isten népét, és örökre fogságában is tartotta volna. De Krisztus letörte a bilincseket, és szabadon bocsátotta a foglyokat.

Isten még a gonoszokat is elzárja az ördög hatalmától. Sátán egyedül marad itt gonosz angyalaival, hogy meglássa a bűn átkos következményét. "A népeknek minden királyai dicsőségben nyugosznak, ki-ki az ő sírjában. l e pedig messze vettetel sírodtól, mint valami hitvány gally... Nem egyesülsz velük a sírban, mert elpusztítád földedet, megölted népedet" (Ésa 14:18-20).
Sátán ezer évig mérhetetlen szenvedések között fog ide-oda kóborolni a kihalt földön, és nézi Isten törvénye elleni lázadásának következményeit. Bukása óta a szüntelen tevékenység száműzte életéből az elmélkedést. De amikor hatalmától meg lesz fosztva, gondolkozhat azon, mit csinált a mennyei kormányzat elleni lázadása óta. Félhet és retteghet az ijesztő jövőtől, amikor minden gonoszságáért szenvednie, és az általa okozott bűnökért bűnhődnie kell.

Mai Bibliai szakasz: Zsoltárok 138

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:
Károli fordítás:

Új protestáns fordítás:

„Az ÚR javamra dönti el ügyemet. URam, örökké tart szereteted, ne hagyd el kezed alkotásait!” (8. vers – új prot. ford).

A reggeli áhítatom ideje alatt ezek a szavak: „Az ÚR javamra dönti el ügyemet", valahogy kiemelkedtek a Biblia lapjáról. Küszködtem, hogy összpontosítsak arra, amit olvasok és megpróbáljam alkalmazni saját életemre, hogy a gondolataim ne rohanjanak előre, arra, hogy mit tartogat számomra az a nap. Ez a szakasz viszont sok mindent megvilágított az előttem álló napról: a vállalkozásomról, a családomról és életem irányáról.

Lenyűgözött az a gondolat, hogy Isten mennyire ismeri életem minden történéseit és minden körülményeit. Ahhoz, hogy az ügyemet javamra döntse el, mindent nagyon alaposan tudnia kell rólam. Miközben nagyra értékelem azt, hogy Isten fejem hajszálát is számon tartja, ez a szakasz sokkal meghittebb, sokkal időszerűbb, sokkal átfogóbb és sokkal bátorítóbb. 

Tudja, hogy milyen telefonhívásaim lesznek ma, hogy fontos üzleti ügyeket lezárjak. Érti azokat a körülményeket, amelyek munkámmal kapcsolatosak, és ismeri azoknak a személyiségét, akikkel tárgyalóasztalhoz ülök majd. Tudja, milyen keményen dolgoztam, hogy minden részletet átgondoljak a siker biztosításáért, és azt is tudja, hogy érdemes-e belevágni, vagy nem. 

Ismeri a kihívásokat a munkatársaimmal kapcsolatosan, akik nem kommunikálnak valami jól, és hogy ez hogyan hat a többiek munkamoráljára. Ismeri az üzleti kapcsolataimat úgy, ahogy a családommal és barátaimmal való kapcsolatom legapróbb részleteit is.

Látja csalódottságaimat az élet apró dolgaiban – például azt, amikor kicsúszok a határidőből –, és megpróbál türelemre tanítani. Lát akkor, amikor elrontok dolgokat és kegyelmesen újabb esélyeket ad. Tudja, mennyire szeretek beszélgetni a szüleimmel és a testvéremmel, és mennyire értékelem a mindenre kiterjedő esti társalgásunkat drága feleségemmel. 

Ismeri a kis és nagy kihívásainkat, és mindent, ami e kettő között van, és azon munkálkodik, hogy mindet jobbá tegye. Minden nap és a napnak minden pillanatában a gondolataiban vagyunk. Mindent felhasznál: a jót és a rosszat, a győzelmeket és a bukásokat, a legkisebb részletet és a legnagyobb dolgot, hogy alakítson és formáljon, hogy egyre jobban hasonlítsak rá. Ahogy Pál apostol is mondja: „akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál” (Róm 8:28).

Ma, amikor elkezded ezt a napot, gondolj arra, hogy mennyire szeret téged Isten, és hogyan gondoskodik rólad, és mindarról, ami veled kapcsolatos, és aki vagy. Az Ő kezének alkotása vagy, és Ő soha nem hagy el téged. Megváltott téged. Azt tervezi, hogy veled tölti az örökkévalóságot. Köszönjük meg ma az Ő kegyelmét, szeretetét és irgalmát! Köszönjük meg azt, hogy mindent dolgainkat a javunkra dönti el! 

Danny Houghton

254. heti olvasmány A NAGY KÜZDELEM   41. fejezetéhez (június 14-20.).

Jézus visszatértekor a „széles úton” járók idejének vége lesz ezen a bolygón. Babilon elesett, és a boros pohár kitöltetik. Sokan ráeszmélnek, már túl későn, hogy elszalasztották az örökkévalóságot. Milyen kijózanító a veszteség felismerése: az üresség, szomorúság és rémület érzése együtt jelenik meg. Ez a kikényszerített reakció azonban már túl későn jön, hiszen örök sorsunk addigra már el lesz döntve.

Szomorú módon sokan a lelkészeiknek tulajdonítják örök kárhozatukat, azoknak, akik nem felrázó igehirdetéseket tartottak, és kiszolgálták a tömeg igényeit, akik nem „kiáltottak teljes torokkal, és hirdették népemnek bűneiket” (Ézsaiás 58:1). Milyen erős kép ez, amit szemlélhetünk, amikor épp azok, akik a legtöbb áldásban és jutalomban bővelkedtek, most a legkeserűbb kárhoztatásban részesülnek a gyülekezet tagjaitól.

Kijózanító gondolat, hogy a Szentírás tanítójaként a szavaim, befolyásom és a cselekedeteim számtalan ember örök sorsára lehetnek hatással. Ez a fejezet kíméletlen emlékeztető a hamis lelki vezetők szomorú sorsára, azoknak, akik a befolyásukat és a szószéket arra használták, hogy felhígítsák az igazságot és embereknek tetsszenek (Gal. 1:10). Az ellenkezője is igaz, hogy a lelkészeknek és a vezetőknek jelentős pozitív hatása lehet Isten művében, ha teljesen alárendelik magukat és naponta megkeresztelkednek a Szent Lélek által. Képzeljük csak el, micsoda öröm lesz az ilyen szolgák jutalma!

Jó töprengeni. Én is gyakran szoktam. Gondold át, hogy merre is tart most az életed. Tedd meg a szükséges kiigazításokat, amíg a kegyelem ajtaja még nyitva áll.

Shandrell Penniken
Személyes Missziószolgálatok Igazgató,
Északi Egyházterület, Dél-Afrika
Fordította Gősi Csaba



2 megjegyzés: