2019. január 20., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 20 - VASÁRNAP - 3 Mózes 10


Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:
1. Részlet Ellen White könyvéből
2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez
3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – Az apostolok története 5. fejezet 1287. nap

5. A Lélek adománya

Amikor Jézus tanítványainak a Szentlelket megígérte, tanítói működésének befejezéséhez közeledett. Ott állott a kereszt árnyékában, teljesen tudatában a bűnteher súlyosságának, amit neki, mint Bűnhordozónak kellett viselnie. Mielőtt azonban feláldozta magát, kioktatta tanítványait a legfontosabb, legtökéletesebb adomány felől, melyet követőinek adni akart. Olyan adományról, mely kegyelmének határtalan segélyforrását tárja fel előttük. "És én kérem az Atyát és más Vigasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az igazságnak ama Lelkét, akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri fel őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad." (János 14:16-17.) Az Üdvözítő ezzel utalt a jövőre, amikor eljő a Szentlélek, mint földi képviselője, és hatalmas munkát végez. Annak a sok rossznak és gonoszságnak, mely évszázadokon át halmozódott fel, az ember ezentúl a Szentlélek isteni ereje által álljon ellen.

Mit eredményezett a Szentlélek pünkösdnapi kiárasztása? A feltámadt Üdvözítőről szóló örömhír eljutott az akkor lakott világ legszélsőbb határáig és mialatt a tanítványok a megváltó kegyelem üzenetét hirdették, hatása alatt lelkek tértek meg. Mindenfelől özönlöttek a hívők a gyülekezetbe. A hűtlenek újból megtértek. A bűnösök egyesültek a hívőkkel és keresték a Drágagyöngyöt. Az evangélium sok elkeseredett ellenségéből, védelmezőjévé vált. A prófécia beteljesedett: "Olyan lesz köztük a legalábbvaló, mint Dávid; a Dávid háza pedig ... mint az Úrnak angyala." (Zak. 12:8.) Minden keresztény felismerte testvérében az isteni szeretet és jóindulat megnyilvánulását. Egyetlen cél foglalkoztatta őket; egyetlen vágy minden mást háttérbe szorított; egyetlen igyekezetük az volt, hogy Krisztus jellemét nyilatkoztassák ki és országa építésén dolgozzanak.

Mai Bibliai szakasz: 3 Mózes 10

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:
Károli fordítás:

Új protestáns fordítás:

Megmagyarázhatatlan, de Nádáb és Abihu, Áron fiai kudarcot vallottak abban, hogy kövessék Isten útmutatásait. Parancsot kaptak arra, hogy a szent tüzet használják, amelyet Isten gyújtott meg. Ehelyett azonban közönséges tüzet használtak. Miközben ezt tették, tűz jött ki az Úrtól és megemésztette őket.   

A 8-11. versek elmagyarázzák azt, hogy az alkohol fogyasztása hogyan vezetett ilyen vakmerő döntésre. Az eset után Isten beszélt Áronnal és megparancsolta neki és fiainak, hogy tartózkodjanak a bortól és egyéb részegítő italoktól, hogy megláthassák a különbséget aközött, ami szent és ami nem az, és helyesen tanítsák Isten rendeléseit Izrael fiainak. Az alkohol felfüggeszti a homloklebeny védelmét és sokkal könnyebbé teszi azok számára, akik befolyása alatt vannak, olyan dolgok megtételét, amiket józanul nem tennének meg.

Isten nem kapja meg a megfelelő hódolatot, amikor tiszteletlenek vagyunk az istentiszteleten. Minden olyan befolyást, ami rombolja a rossz gátját életünkben (pl. rock zene és tánc), kerülni kell, amikor a világmindenség szent Istenét imádjuk. Amikor földünk történelmének utolsó napjaiba lépünk, Istent tisztelettel kell imádnunk a szentség és igazság lelkületével.     

Norman és Joelle McNulty    

181. heti olvasmány AZ APOSTOLOK TÖRTÉNETE  5. fejezetéhez (január 20-26.).

Olyan békére vágyom, ami nem e világból való. Minduntalan küzdünk és elégedetlenkedünk. Az emberek hatalom, tekintély és pénz megszerzésére törekszenek. Küzdünk és elégedetlenkedünk otthon, a munkahelyünkön, nemzeti szinten és világ szinten, sőt, még az egyházban is, helyi és világszinten egyaránt.
A világ sosem ismeri meg a békét. A Szentlélek az egyetlen, aki feltölthet minket azzal a békével, amire vágyunk, mégis sokan eltolják Őt maguktól, amennyire csak tudják.

Jézus azonban ezt a békét ígérte nekünk. Szándékában állt, hogy pontosan azt nyújtsa számunkra, amire szükségünk van, hogy keresztülvezessen minket a sötét és csúnya időkön. Amikor az életének legnagyobb próbája előtt állt, a tanítványaira gondolt, rád és rám, és megígérte a Vigasztalót.

A Menny valamennyi hatalmával rendelkezünk, ha megvan a hitünk, amit Ő ültet belénk, hogy az Ő dicsőségére és hatalmára használjuk. Amikor a legnagyobb próbáinkon és csalódásainkon megyünk keresztül, amikor mások bántanak, amikor hibát követünk el, amikor a legnagyobb a fájdalmunk és nem tudjuk, a jövő hova tart, akkor a Szent Lélek ott van számunkra, hogy békét hozzon és megvigasztalja szívünket. Ott van, hogy emlékeztessen, hogy Isten nem felejtett el minket. Ha naponta átadjuk az irányítást, Isten vezet és kalauzol minket és elkísér minket egészen a végig.

Jennifer Howland
Anderson Hetednapi Adventista Gyülekezet
Anderson, Dél-Karolina, USA
Fordította: Gősi Csaba

5 megjegyzés:

  1. Az itt elhangzottak mind igy van ,köszönöm azt kérem az Úrtól A DRÁGA SZENT LELKE LAKOZZÉK A MI SZIVEINKBEN ÁMEN .Hála érte ! ÁMEN .

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés