2019. január 25., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 25 - PÉNTEK - 3 Mózes 15


Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:
1. Részlet Ellen White könyvéből
2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez
3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – Az apostolok története 5. fejezet 1292. nap

Másrészt pedig egyes emberek ahelyett, hogy bölcsen kihasználnák a jelenben kínálkozó alkalmakat, ölbe tett kézzel várják a lelki felüdülés rendkívüli idejét, mely hatványozottan fokozná a mások felvilágosítására szolgáló képességüket. Elhanyagolják jelenlegi kötelességüket és kiváltságukat, fényük csak pislákol, miközben olyan időkre várnak, amikor minden fáradság nélkül nyerhetnek rendkívüli áldást, mely átformálja és szolgálatra alkalmassá teszi őket.

A végidőben, amikor Isten műve a földön befejezéshez közeledik, a szent életű hívők komoly fáradozásait a Szentlélek hatalma az isteni kegyelem rendkívüli jeleivel kíséri majd. A korai és késői eső jelképében - ahogyan az eső Keleten a magvetés, illetve az aratás időszakában hullott a földre - a héber próféták az isteni kegyelem különleges megnyilatkozásait jövendölték Isten gyülekezete számára. A Lélek kiárasztása az apostolok napjaiban a korai esőt jelképezte, mely dicső eredményeket érlelt. A Lélek jelenléte az igaz egyházban az idők végezetéig érezhető lesz.

A lelki kegyelem rendkívüli kiárasztását viszont arra az időpontra ígérte Isten, mely megelőzi a világ aratásának befejezését, mely előkészíti a gyülekezetet Jézus eljövetelére. Az Írás a Léleknek eme kiárasztását a késői eső hullásához hasonlítja; és ezért az erőtöbbletért könyörögjenek a keresztények az aratás Urához "a késői eső idején". Erre "az Úr villámlást szerez és záporesőt ad nékik". "Elküldi nektek az esőt, a korai és késői esőt." (Zak. 10, 1.) (Elberfeldi ford.) Jóel 2:23. (Zürichi ford.)

Ha azonban Isten egyháza tagjainak jelenleg nincs élő összeköttetésük a lelki növekedés Forrásával, akkor nem lesznek felkészülve az aratás idejére. Ha nem tartják lámpájukat feldíszítve és égve, akkor a rendkívüli szükség idején nem részesülnek a kegyelem nagyobb mértékében.

Mai Bibliai szakasz: 3 Mózes 15

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:
Károli fordítás:

Új protestáns fordítás:

Azt hiszem, bizton kijelenthetjük, hogy ez a – bizonyos testnedvekről szóló – bibliai fejezet nem feltétlenül ébreszt mély lelki tanulságokkal teli, áhítatos gondolatokat az olvasóban. Azonban ezeknek az ihletett írásoknak mégis létfontosságú üzenete van számunkra. A „tiszta” szótővel rendelkező szavak összesen 37-szer fordulnak elő ebben a 33 versből álló fejezetben. Nem lehet tehát kétséges, hogy Istennek fontos a tisztaság, éspedig jogosan.

A tisztaság egy azon jellemvonások közül, amelyek a szent Istentől erednek. A földi a maga számtalan ökológiai körforgásával egy öntisztító csoda. Az ilyen tiszta munka csakis egy tiszta gondolkodású Teremtőtől jöhet. Levonhatjuk tehát a következtetést, hogy Isten imádói is tiszták kell, hogy legyenek életük minden területén.

Talán ismeritek ezt a híres axiómát: „A tisztaság és a kegyesség kéz a kézben járnak.” A görög szó, amit kegyességnek fordítanak, szentséget jelent, amely nélkül senki sem láthatja meg az Istent (Zsid 12:14). És bár lehetetlen elérni a szentséget külső tisztaság nélkül, ám csak akkor leszünk teljesen tiszták Isten előtt, amikor egészen új teremtményekké alakulunk Krisztusban, Isten hatalma által.

A tisztaság számít Istennek. Tehát, ennek érdekében nem „csak” megvált bennünket az ő vérével, de meg is tisztít minden szennytől. Ez nem csupán biztos feltételezés, hanem egy csodálatos tény!

Christian Martin    

181. heti olvasmány AZ APOSTOLOK TÖRTÉNETE  5. fejezetéhez (január 20-26.).

Olyan békére vágyom, ami nem e világból való. Minduntalan küzdünk és elégedetlenkedünk. Az emberek hatalom, tekintély és pénz megszerzésére törekszenek. Küzdünk és elégedetlenkedünk otthon, a munkahelyünkön, nemzeti szinten és világ szinten, sőt, még az egyházban is, helyi és világszinten egyaránt.

A világ sosem ismeri meg a békét. A Szentlélek az egyetlen, aki feltölthet minket azzal a békével, amire vágyunk, mégis sokan eltolják Őt maguktól, amennyire csak tudják.

Jézus azonban ezt a békét ígérte nekünk. Szándékában állt, hogy pontosan azt nyújtsa számunkra, amire szükségünk van, hogy keresztülvezessen minket a sötét és csúnya időkön. Amikor az életének legnagyobb próbája előtt állt, a tanítványaira gondolt, rád és rám, és megígérte a Vigasztalót.

A Menny valamennyi hatalmával rendelkezünk, ha megvan a hitünk, amit Ő ültet belénk, hogy az Ő dicsőségére és hatalmára használjuk. Amikor a legnagyobb próbáinkon és csalódásainkon megyünk keresztül, amikor mások bántanak, amikor hibát követünk el, amikor a legnagyobb a fájdalmunk és nem tudjuk, a jövő hova tart, akkor a Szent Lélek ott van számunkra, hogy békét hozzon és megvigasztalja szívünket. Ott van, hogy emlékeztessen, hogy Isten nem felejtett el minket. Ha naponta átadjuk az irányítást, Isten vezet és kalauzol minket és elkísér minket egészen a végig.

Jennifer Howland
Anderson Hetednapi Adventista Gyülekezet
Anderson, Dél-Karolina, USA
Fordította: Gősi Csaba

2 megjegyzés: