2023. november 25., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - november 25 - SZOMBAT - Ézsaiás 2

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ézsaiás könyve 2 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%202&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%202&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Az Úr háza menedék minden nép számára. Ez a fejezet egy próféciát tartalmaz, amely azt mondja, hogy Isten házának hegye minden hegy fölé fog magasodni és a népek özönleni fognak hozzá. Isten hegye és Isten háza Isten egyháza, a gyülekezet. Isten azt jövendöli, hogy a népek rá fognak jönni, hogy Ő az igaz Isten és Hozzá menekülnek.

2.    Az Úr világossága menedék az eltévelyedés ellen. Ez a fejezet egy hívást tartalmaz, hogy járjunk az Úr világosságában. Így leszünk védve az eltévelyedéstől.

3.    Istennél békesség van. Ézsaiás leírja, hogy Isten békét akar és békét fog teremteni világunkban. A békétlenség és háború azért van, mert az emberek nem találták meg Isten házát, és nem járnak Isten világosságában.

4.    Az Úr napja a végső megoldás. A prófétáknál egy gyakran visszatérő kifejezés az „Úr napja.” Világunkban a bűn, a lázadás, a rossz és ennek következményei uralkodnak, de Isten megígérte, hogy eljön az Ő napja, amely ítéletet és szabadulást hoz a népének.

5.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    akinek szilárdan áll a háza

b.    aki útjaira és ösvényeire tanít bennünket

c.    aki megfenyíti a népéket és elhozza a békét

d.    aki nem nézi el a hűtlenséget és bálványimádást, bár kész megbocsátani és megszabadítani

e.    aki porba hajtja az ember büszkeségét

f.      akinek fensége elől elrejtőznek a gonoszok

Ima éretted: Istenem, kérlek, segítsd meg az olvasót, hogy megtalálja helyét a Te házadban, a Te családodban. Adjad, hogy mindig a te fényed világosságában járjon, hogy soha el nem tévedjen. Adjad a te békességedet neki, hogy lelkében, környezetében megszűnjön a békétlenség és zűrzavar! Jézus nevében, Ámen

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 37. fejezet

37. fejezet – A SZENTÍRÁS VÉDŐBÁSTYA (7. rész)

Sok embert Isten egészen másként lát, mint ahogy ők gondolják. Sokan gratulálnak maguknak a bűnökért, amiket nem követtek el, és elfelejtik számba venni azokat az elmulasztott jó és nemes tetteket, amiket Isten elvárt volna tőlük. Nem elég csupán fának lenni Isten kertjében. Gyümölcsöt is kell teremni. Isten számon kér tőlük minden elmulasztott jót, amit kegyelme erejével véghez vihettek volna. A mennyei könyvek nyilvántartása szerint hiába foglalják a helyet. De még az ő helyzetük sem teljesen reménytelen. Az Isten irgalmát semmibe vevőket és a kegyelmével visszaélőket a türelmes Szeretet még mindig védelmébe veszi. "Annakokáért mondja: Serkenj föl, aki aluszol, és támadj fel a halálból, és felragyog tenéked a Krisztus. Meglássátok annakokáért, hogy mi módon okkal járjatok... Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok" (Ef 5:14-16).

A próba idején fog meglátszani, ki tette Isten Igéjét élete szabályává. Nyáron nem lehet különbséget tenni az örökzöld és a többi fa között. De amikor eljön a tél és a fagy, az örökzöld változatlan marad, a többi fa pedig lehullatja leveleit. A kétszínű hitvallót sem lehet most megkülönböztetni az igazi kereszténytől. De küszöbön van az az idő, amikor a különbség nyilvánvaló lesz. Ha feltámad az ellenségeskedés, ha újra úr lesz a vakbuzgóság és a vallási türelmetlenség; ha lángra lobban az üldözés, a lágymelegek és a képmutatók meginognak, és feladják hitüket. De az igazi keresztény sziklaszilárdan megáll. Hite erősebb, reménysége fényesebb lesz, mint amilyen a jólét napjaiban volt.

Ezt mondja a zsoltáríró: "A Te bizonyságaid az én gondolataim". "A Te határozataidból leszek értelmes, gyűlölöm azért a hamisságnak minden ösvényét"(Zsolt 119:99.104).

"Boldog ember az, aki megnyerte a bölcsességet. " "Mert olyanná lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyó felé bocsátja gyökereit, és nem fél, ha hőség következik, és a levele zöld marad; és a száraz esztendőben nem retteg, sem a gyümölcsözéstől meg nem szűnik" (Péld 3:13; Jer 17:8).

2 megjegyzés: