2023. november 29., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - november 29 - SZERDA - Ézsaiás 6

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ézsaiás könyve 6 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%206&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%206&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    A próféta végre meglátja Istent. A próféta már jó ideje végzi szolgálatát, de eddig még nem találkozott az Istennel. Sok kemény és dorgáló üzenetet közölt a néppel, de csak most találkozott vele igazán. Jó prédikátor volt, dolgozott Istenért, de nem ismerte igazán Őt. Ez a találkozás azonban egészen megváltoztatta életét. 

2.    Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál jobban látjuk hiányosságainkat. Bár Isten prófétájaként szolgált, de igazán csak most érzett rá méltatlanságára. Ehhez az is hozzájárult, hogy Uzziás király korábban áldozatot akart bemutatni, amit csak papok tehetnek és emiatt leprás lett. Most Ézsaiás találkozik Istennel a templomban és rájön, hogy nemcsak Uzziás volt méltatlan Isten közelébe járulni, hanem ő is.

3.    Isten közelsége nem elpusztít, hanem megtisztít. Ézsaiás megijedt, hogy meghal Isten látványától, azonban Istennek nem ez a célja, hanem az, hogy megtisztítson.

4.    Aki meglátja az Istent, annak küldetése is lesz. Ha találkozunk Istennel, akkor Ő feladatot fog bízni ránk. Te találkoztál már Vele? Megtisztított? Elküldött? Te vállaltad a küldetést?

5.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    akinek a dicsősége betölti az egész földet (Isten dicsősége az Ő jelleme)

b.    akinek a jelenléte tiszteletet parancsoló

c.    aki kész elvenni bűneinket

d.    akinek a szava szolgálatra hív

e.    aki sarjat és maradékot ígér a fennmaradás érdekében   

Ima éretted: Istenem, kérlek, segítsd meg az olvasót, hogy találkozzon veled, megtisztuljon és küldetést vállaljon! Jézus nevében, Ámen

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 38. fejezet

38. fejezet – AZ UTOLSÓ FIGYELMEZTETÉS (4. rész)

Amikor a vita egyéb kérdéseket is érint, és az emberek figyelme Isten sárba tiport törvényére terelődik, Sátán akcióba kezd. Az üzenetet kísérő erő felingerli azokat, akik ellenzik hirdetését. A papság majdhogy emberfölötti erőfeszítéssel igyekszik elzárni a világosságot, nehogy híveire sugározzék. Minden rendelkezésre álló eszközzel megkísérli elfojtani e létfontosságú kérdések megvitatását. Az egyház a polgári hatalom fegyveréért kiált, és ebben a munkában a katolikusok és a protestánsok összefognak. A vasárnap megtartását kényszerítők mozgalmának merészsége és elszántsága egyre fokozódik, és a törvényt is igénybe veszik Isten parancsolatainak megtartói ellen. Bírsággal és bebörtönzéssel fenyegetik őket. Egyeseknek pedig magas állást ajánlanak fel, és egyéb jutalmakkal és kedvezményekkel próbálják rávenni őket hitük megtagadására. De ők rendíthetetlenül így válaszolnak: "Mutassátok ki Isten Igéjéből tévedésünket!" Így védekezett Luther is hasonló körülmények között. A törvényszék elé állított hivők ékes bizonyságot tesznek az igazságról, melynek hallatán egyesek állást foglalnak Isten valamennyi parancsolata mellett. Így jut el az igazság olyan emberek ezreihez is, akik különben mitsem tudnának róla.

Az Isten szavának becsületes követői lázadóknak fognak minősülni. Szülők, akiket Sátán elvakított, durvák és kemények lesznek hivő gyermekükhöz. A gazda és a gazdasszony sanyargatja az Isten parancsolatait megtartó szolgát. "A szeretet meghidegül!" Gyermekek elvesztik örökségüket és otthonukat. Szó szerint fognak teljesedni Pál szavai: " Mindazok is, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak" (2Tim 3:12). Az igazság egyes követőit, akik nem hajlandók megünnepelni a vasárnapot, börtönbe vetik, másokat elűznek hazájukból, egyesek pedig rabszolgasorsra jutnak. Az ember ezt most lehetetlennek tartja. De amikor Isten visszavonja mérséklő Lelkét a földről, és a mennyei elveket gyűlölő ember Sátán hatalmába kerül, az események megdöbbentően fognak alakulni. A szív nagyon kegyetlen tud lenni, ha eltávozik belőle Isten félelme és szeretete.


2 megjegyzés: