2023. november 27., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - november 27 - HÉTFŐ - Ézsaiás 4

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ézsaiás könyve 4 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%204&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%204&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Isten maradékot ígér. A maradék Izrael fennmaradásának a záloga. Bár bűneik miatt sokan elvesznek, de Izrael megmarad, mert Isten egy sarjat támaszt, amely felnevekedik és dicsőséges gyümölcsöt terem. Isten nemcsak akkor ígért maradékot, hanem a vég idejére is. Ez a maradék a záloga Isten népe győzelmének.

2.    Isten Lelke megtisztít. Ez a fejezet Isten Lelkét ítélő Léleknek és megtisztító Léleknek nevezi. Isten Lelke meg fogja tisztítani Sion Lányát, azaz az Ő egyházát minden szennytől, vértől és tisztátalanságtól. Ezek szerint Isten ítélő Lelke nem elkárhoztatja a bűnöst, hanem megtisztítja.

3.    Isten újabb kivonulást, újabb szabadulást ígér. Ez a fejezet az Egyiptomból való kivonulás kifejezéseit használja, mint felhőoszlop és tűzoszlop. Isten legnagyobb tette az Egyiptomból való szabadítás, amit a szükség miatt meg fog ismételni. Izrael, történelmének legdicsőségesebb időszakát a kivonulással és a pusztai vándorlással azonosítja. Izrael mézesheteit élte Istennel a pusztában. Soha nem volt olyan közel népéhez, mint akkor. Ez a dicsőséges időszak meg fog ismétlődni Isten és népe között Ézsaiás jövendölései szerint.

4.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    aki dicső jövőt ígér népének

b.    akinek megbocsátása tökéletes, nyomában áldás fakad.

c.    aki embereket ír fel könyvébe és azok életben maradnak

d.    aki útmutatás, szerető jelenlét és oltalom népének   

Ima éretted: Istenem, kérlek, segítsd meg az olvasót, hogy maradék népedhez tartozzon! Segítsd meg, hogy megélje azt a Veled való szoros közösséget, amilyet Te szeretnél. Jézus nevében, Ámen

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 38. fejezet

38. fejezet – AZ UTOLSÓ FIGYELMEZTETÉS (2. rész)

Aki e félreérthetetlen következmények ismeretében lábbal tiporva Isten törvényét, emberi törvényeknek engedelmeskedik, az magára veszi a fenevad bélyegét, annak a hatalomnak a hűségjelét, amelynek Istent megtagadva engedelmeskedik. A menny intése így hangzik: "Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, az is iszik az Isten haragjának borából, amely elegyítetlenül töltetett az Ő haragjának poharába" (Jel 14:9-10).

De Isten büntetése csak akkor fog lesújtani, ha az ember már meggyőződhetett az igazságról, és azt tudatosan elutasította. Sok embernek még soha nem volt alkalma meghallani a korunknak szóló különleges igazságokat. A negyedik parancsolat kötelező voltát még senki nem világította meg nekik igazán. De aki olvas minden szívben, és mérlegre tesz minden indítékot, nem engedi, hogy bárkinek is, aki tudni akarja az igazságot, téves fogalmai legyenek a küzdelem kimeneteléről. Isten nem kíván vak engedelmességet. Mindenki eleget fog tudni ahhoz, hogy értelmesen dönthessen.

A hűség nagy próbája a szombat lesz, mert az igazságnak különösen vitatott pontja. A végső próbatétel idején éles határvonal fog húzódni Isten szolgái és azok között, akik nem szolgálják Őt. Míg a negyedik parancsolat megtagadása és a hamis szombat megtartása, amit az állam törvénye megkíván, egyenlő az istenellenes hatalomnak tett hűségesküvel, addig az igazi szombat megtartása, ahogy az Isten törvénye megszabja, a Teremtő iránti hűség bizonyítéka. Míg az egyik csoport a földi hatalmaknak való engedelmesség jelét elfogadva a fenevad bélyegét veszi fel, a másik a menny tekintélyéhez való hűség jelét választva, megkapja Isten pecsétjét.

Mindeddig sokan rémhírterjesztőknek tartották a harmadik angyali üzenet igazságainak hirdetőit. Jövendöléseiket - hogy az Egyesült Államokban úrrá lesz a vallási türelmetlenség; hogy az egyház és az állam egymással szövetségben üldözni fogja Isten parancsolatainak megtartóit - alaptalannak és képtelenségnek minősítették. Meggyőződéssel mondták, hogy ez az ország soha nem lesz más, mint ami eddig volt - a vallásszabadság védelmezője. De amikor a vasárnapünneplés kötelezésének kérdése mindenütt vita tárgya lesz, kiderül, hogy közeledik ez a kétségbevont és el nem hitt esemény, és a harmadik üzenet még soha nem tapasztalható hatást vált ki.

3 megjegyzés:

  1. "...Isten ítélő Lelke nem elkárhoztatja a bűnöst, hanem megtisztítja." 🙏
    Hála és dicsőség!🙏
    😔Bocsásd meg Uram minden bűnömet, irgalmazz, és
    tisztíts meg engem! Ámen

    VálaszTörlés