2023. szeptember 7., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - szeptember 7 - CSÜTÖRTÖK - Zsoltárok 124

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Zsoltárok 124 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=ps+124&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=ps+124&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Az emberileg fékezhetetlen erők Isten számára nem jelentenek akadályt. Ő népének védelme érdekében megfékezi őket. A kijelentő mód feltételes módba vált. A fékezhetetlen erők akkor pusztították volna el Isten népét, ha Isten nem lett volna jelen. Az Ő jelenléte /shekina/ mindenütt és mindenkor védelmet jelent.

2.    Isten   neve mindenki, minden ellenében védelmező erővel bír. A 124. zsoltár egy meg nem határozott veszélyből való szabadulásért mondott csodálatos hálaének, áldásmondás. Dávid megingathatatlanul bizonyos abban, hogy: Isten velünk van:

a.    amikor az ellenség fel akar emészteni bennünket

b.    amikor a körülmények lehúznak bennünket

c.    amikor az ellenség be akar csapni

3.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    aki, ha nem lenne és nem segítene, nagy bajban lennénk

b.    aki áldott, és nem adott oda bennünket martalékul ellenségeinknek

c.    aki széttöri az ellenünk felállított csapdákat

d.    akinek nevében segítség van

e.    aki az eget és a földet alkotta

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 26. fejezet

26. fejezet – EGY REFORMÁCIÓS MUNKA (5. rész)

Az ősi Izrael történelme megdöbbentően szemlélteti az adventhivők közösségével történteket. Isten éppúgy vezette népét az adventmozgalomban, mint Izrael Egyiptomból kivonuló fiait. A nagy csalódás megpróbálta a várakozók hitét, miként a zsidókét a Vöröstengernél. Ha továbbra is bíztak volna abban a kézben, amely a múltban vezette őket, meglátták volna Isten szabadítását. Ha mindazok, akik az 1844-es mozgalomban vállvetve munkálkodtak, elfogadták volna a harmadik angyal üzenetét is, és a Szentlélek erejével hirdették volna, az Úr hatalmas dolgokat tett volna általuk. Fényözön áradt volna a világra. A föld lakossága már évekkel ezelőtt meghallotta volna az intő üzenetet, a munka befejeződött volna, és Krisztus eljött volna, hogy népét megváltsa.

Nem Isten akarta azt, hogy Izrael negyven évig vándoroljon a pusztában. Ő szerette volna őket egyenesen Kánaán földjére vezetni, és szent, boldog népként letelepíteni. De "nem mehettek be hitetlenség miatt" (Zsid 3:19). Bűnbeesésük és hitehagyásuk miatt elpusztultak a pusztában, és Isten másokat támasztott, és őket vitte be az Ígéret Földjére. Azt sem Isten akarta, hogy Krisztus eljövetele olyan messzire halasztódjék, és népe oly sokáig a bűn és a fájdalom világában maradjon. Hitetlenségük miatt azonban elidegenedtek Istentől. Mivel nem akarták végezni azt a munkát, amit Isten rájuk bízott, az Úr másokat támasztott az üzenet hirdetésére. Jézus a világ iránti irgalomból halogatja eljövetelét, hogy a bűnösöknek alkalmuk legyen meghallgatni az intést, és Jézusban menedéket találni, mielőtt Isten kiönti haragját.


2 megjegyzés: