2023. szeptember 8., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - szeptember 8 - PÉNTEK - Zsoltárok 125

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Zsoltárok 125 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=ps+125&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=ps+125&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Istenben mindig megbízhatunk:

a.    Istenben bízni stabilitást, biztonságot, jelent. Sion hegye szimbolizálja Jeruzsálemet, ami az ellenség számára bevehetetlen erődöt képez. Amint a hosszú, veszélyes út után a zarándokok megérkeztek Jeruzsálembe, végre biztonságban érezhették magukat.

b.    Istenben bízni az igazságosság uralmát   jelenti. Isten kezében a jogar, Ő az igaznak igazságot szolgáltat.

c.    Istenben bízni szentséget jelent. Akik letérnek az igazság ösvényeiről, azokat az Úr nem tudja megáldani, viszont azok, akik az igazság ösvényein járnak, a békesség várományosai lesznek.

2.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    aki a benne bízókat biztonságban tartja

b.    aki átkarolja népét

c.    akinek a karjaiban igazi védelem található

d.    aki megvédi népét a gonoszok befolyásától

e.    aki jót tesz az igaz szívűekkel

f.      aki békességet ad népének

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 26. fejezet

26. fejezet – EGY REFORMÁCIÓS MUNKA (6. rész)

Ma is, mint korábban, a kor bűneit és tévelygéseit korholó igazság hirdetése ellenállást vált ki. "Minden, aki hamisan cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy az ő cselekedetei fel ne fedessenek" (Jn 3:20). Sokan látják, hogy a Szentírással nem tudják alátámasztani állásfoglalásukat, de mindenáron bizonyítani akarják igazukat, és rosszindulatúan bírálják azok jellemét és indítékait, akik a népszerűtlen igazság pártjára állnak. Ez a magatartás minden korszakra jellemző. Illést Izrael megháborítójának, Jeremiást árulónak, Pált a templom megfertőzőjének nevezték. Attól kezdve mindmáig lázítónak vagy eretneknek bélyegezik azokat, akik hívek akarnak lenni az igazsághoz. Hitetlenek tömegei elutasítva a biztos prófétai beszédet, habozás nélkül, hiszékenyen elfogadnak vádat azok ellen, akik mernek korholni divatos bűnöket. Ez a szellem egyre nagyobb tért hódít. A Biblia világosan hirdeti annak az időnek a közeledtét, amikor a polgári törvények annyira beleütköznek Isten törvényébe, hogy annak, aki Isten minden rendelkezésének engedelmeskedik, gonosztevőket megillető gyalázatot és büntetést kell elszenvednie. Ennek tudatában mi az igazság hirdetőjének a kötelessége? Gondolja vajon azt, hogy nem kell az igazságot hirdetni, mivel az igazság az embereket sokszor csak a követelmények megkerülésére vagy elvetésére indítja? Nem. Neki sincs oka elhallgatni Isten Szavának igazságait - ha ellenkezést vált is ki -, mint korábban a reformátoroknak sem volt. A szentek és mártírok hitvallását megörökítette a krónika a későbbi nemzedékek áldására. A szentség és rendíthetetlen becsületesség példaképeinek a története fennmaradt, hogy bátorságot öntsön azokba, akiknek ma kell bizonyságot tenniük Istenről. Nem csak önmagukért kapták az erőt és az igazságot, hanem hogy általuk Isten ismerete bevilágíthassa a földet. Ha Isten e nemzedék idején is adott szolgáinak világosságot, akkor árasztaniuk kell azt a világra.

Az Úr az ősidőkben kijelentette valakinek, aki az Ő nevében szólt: "Az Izrael háza nem akar téged hallgatni, mert nem akarnak engem hallgatni." Mégis ezt mondta: "Szóljad az én beszédeimet nékik; vagy hallják, vagy nem hallják" (Ez 3:7; 2:7). Ma így hangzik az Isten szolgájához szóló parancs: "Kiálts teljes torokkal, ne kíméld: mint trombita emeld fel hangodat, és hirdesd népemnek bűneiket, és Jákób házának vétkeit" (Ésa 58:1).

2 megjegyzés: