2023. november 18., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - november 18 - SZOMBAT - Énekek-éneke 3

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit az Énekek-éneke 3 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89nekek%20%C3%89neke%203&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89nekek%20%C3%89neke%203&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.   Az isteni szeretet köteléke mindennél erősebb. Ebben a fejezetben visszatérő gondolat: „akit az én lelkem szeret.” Lélekből vagy lélekkel szeretni valakit, a legerősebb kötelék, az isteni szikra, amit belénk plántált, hogy mi is tudjunk igazán lélekből szeretni gyermekünket, szüleinket, házastársunkat, embertársainkat, mert Isten lelkéből szeret bennünket. Ennél jobban nem lehet szeretni.

2.   A vőlegény szereti a menyasszonyt és a menyasszony is szereti a vőlegényt. Ebben a fejezetben a menyasszony epekedő szeretetéről olvasunk vőlegénye iránt. Nekünk is van egy mennyei Vőlegényünk, akit szeretünk, akiért odavagyunk, és Aki annyira szeret bennünket, hogy életét adta értünk. Annyira szeret, hogy értünk jön. Mi pedig annyira szeretjük, hogy alig bírjuk kivárni érkezését.

3.   Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.   aki igazi örömmel ajándékozza meg gyermekeit

Ima éretted: Istenem, kérlek, segítsd meg az olvasót, hogy megtapasztalja szereteted végteleségét, mélységét, szélességét, hosszúságát és magasságát! Adjad, hogy tudatában legyen annak, hogy van egy Vőlegénye, aki odavan érte! Jézus nevében, Ámen

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 36. fejezet

36. fejezet – A KÖZELGŐ KÜZDELEM (7. rész)

A bibliai szombat tisztelőit a törvény és a rend ellenségeinek fogják nevezni, akik ledöntik a társadalom erkölcsi korlátait, felfordulást és erkölcsi romlást okoznak, és Isten csapásait hozzák a földre. Lelkiismereti aggályaikat megátalkodottságnak, konokságnak és a felsőbbség semmibevevésének bélyegzik. Állampolgári hűtlenséggel fogják vádolni őket. Az Isten törvényének kötelező érvényét megtagadó lelkészek a szószékről fogják hirdetni, hogy engedelmességgel tartozunk a polgári hatalmaknak, mint Istentől rendelt tekintélynek. Törvényhozó testületek és bíróságok a parancsolatok megtartóit hamis színben tüntetik fel és elítélik. Szavaikat kiforgatják, és indítékaikat a lehető legrosszabbnak tartják.

Amikor a protestáns egyházak elvetik az Isten törvénye mellett szóló világos szentírási érveket, szívesen elnémítanák azokat, akiknek a hitét nem tudják a Bibliával megdönteni. Míg behunyják szemüket a tények előtt, állásfoglalásuk azok üldözéséhez vezet, akik lelkiismeretükre hallgatva távol tartják magukat a többi keresztény gyakorlatától, és nem hajlandók elismerni a pápai szombattal járó követelményeket.

Az egyházi és állami méltóságok összefognak, hogy minden rendű és rangú embert rábeszéljenek; kényszerítsenek vagy megvesztegetéssel rávegyenek a vasárnap tiszteletben tartására. A mennyei tekintély hiányát zsarnoki rendeletekkel pótolják. A politikai korrupció kiöli a jogosság szeretetét és az igazság tiszteletét. Még a szabad Amerikában is a hatalmasságok és a törvényhozók, hogy a nép kegyét megnyerjék, követelésének engedve kötelezővé teszik a vasárnap megtartását. A lelkiismereti szabadságot, amelynek oly nagy volt az ára, már nem tartják tiszteletben. A nemsokára meginduló küzdelemben teljesedik e prófétai kijelentés: "Megharaguvék azért a sárkány az asszonyra, és elméne, hogy hadakozzék egyebekkel az ő magvából valókkal, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, és akiknél vala a Jézus Krisztus bizonyságtétele" (Jel 12:17)..

2 megjegyzés: