2022. december 20., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 20 - KEDD - 1 Krónikák 3

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 3 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%203&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%203&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Isten őrzi a szíve szerint való embert és utódait. Ez a fejezet Dávid és az őt követő királyok sorát írja le. Dávid története az isteni gondoskodás története. Kezdve Góliát legyőzésével, Saul üldözésén át, egészen Hebronig, ahol hat és fél évig uralkodott Izrael egy kis részén és tovább, ahogy az egész Izrael királya lett és 33 évig uralkodott, végig Isten különleges gondviselését és vezetését látjuk. De ugyanúgy igaz ez Dávid utódaira is, akik már nem voltak ennyire hűségesek Istenhez, egészen a babiloni fogságig, amikor Isten már nem tudta tovább védeni Júda királyait.  

2.   Isten őrzi a reménység vérvonalát. Isteni csodára volt szükség ahhoz, hogy ez a vérvonal továbbmenjen egészen a Messiásig. A zsidók meg voltak győződve róla, hogy a Messiás Izraelből fog származni, ezért maga a nemzet is nagyon fontos volt számukra, hogy ne haljon ki, mert akkor nem lesz honnan a Messiás származzon. Ezért a zsidók mindig kétségbeestek, amikor Izrael, mint nemzet veszélybe került. Amikor az asszírok legyőzték Izraelt, vagy, amikor később csak Jeruzsálem és szűk környéke maradt, amit nem hódított meg az ellenség. És ezért estek annyira kétsége, amikor Babilonba hurcolták az utolsó királyt. Istennek viszont gondja volt rá, hogy megőrizze a dávidi vonalat Fia földre való érkezése érdekében.   

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 10. fejezet

10. fejezet – A NYOMORÚSÁG RÖVID IDEJE (3. rész)

Az adventisták megvetése

Még mindig arra törekszik ez a mesteri elme, amely a letűnt korokban álnok terveket szőtt a hűségesek ellen, hogy eltörölje a földről az istenfélőket és a Törvénynek engedelmeskedőket…

Gazdagság, szellemi nagyság és műveltség szövetkezik, hogy megvetéssel sújtsa őket. Üldöző uralkodók, miniszterek és egyháztagok esküdnek össze ellenünk. Szóval és írásban, fenyegetéssel és nevetségessé tétellel próbálják megtörni hitüket (5T, 1885, 450. o.).

Elérkezik az az idő is, amikor a Biblia igazsága melletti kiállásunkért árulóként kezelnek majd bennünket (6T, 1900, 394. o.).

A Biblia szombatjának tisztelőit feljelentik, mint a törvény és a rend ellenségeit, akik ledöntik a társadalom erkölcsi korlátait, anarchiát és erkölcsi romlást okoznak, és Isten ítéleteit vonják a földre. Lelkiismereti aggályaikat önfejűségnek, makacsságnak és a felsőbbség semmibe vételének nyilvánítják. Megvádolják őket állampolgári hűségük megszegésével (GC, 1911, 592. o.).

Mindazoknak, akik ebben a gonosz időben félelem nélkül szolgálják Istent a lelkiismeretük szerint, bátorságra, határozottságra, az Úr és Szava ismerésére lesz szükségük, mert akik hozzá hűek maradnak, azokat üldözni fogják, indítékaikat megkérdőjelezik, legjobb igyekezetüket félremagyarázzák, és nevüket, mint a gonoszét, megvetik (AA, 1911, 431–432. o.).

Különféle üldözések

Amikor Róma üldözte a protestánsokat, Jézus Krisztus vallása csaknem megsemmisült, de ezt jóval felülmúlja majd, amikor a protestantizmus és a pápaság egyesül (3SM, 1889, 387. o.).

Sátánnak ezer álcázott fegyvere van, amelyek Isten hűséges, parancsolatokat megtartó népére irányulnak, amivel lelkiismeretük megsértésére kényszeríti őket (Letter, 1892, 30/a).

Semmin sem szabad meglepődnünk, most minden megtörténhet! Ne csodálkozzunk a borzalmas fejleményeken! Ugyanaz a lelkületük azoknak, akik szentségtelen lábukkal Isten törvényét tapossák, mint akik sértegették és elárulták Jézus Krisztust. Lelkiismeretfurdalás nélkül cselekszik atyjuknak, az ördögnek a tetteit (3SM, 1897, 416. o.).

Sokan vágynak elméjük megújulására és az igazság megismerésére, és ezért az ősegyházzal pünkösdkor és az azt közvetlenül követő napokban történő eseményeket tanulmányozzák. Gondosan olvassuk el az Apostolok cselekedeteiben rögzített tapasztalatát Pálnak és más apostoloknak, mert napjainkban Isten népének hasonló élményeket kell átélnie! (PC, 1907, 118. o.)


2 megjegyzés: