2024. január 12., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 12 - PÉNTEK - Ézsaiás 50

Az új évben új könyvet kezdtünk el közösen olvasni, a JÉZUS ÉLETE című könyvet. Tarts velünk nap mint nap!

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ézsaiás könyve 50 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2050&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2050&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Isten kénytelen megválni népétől. Ézsaiás arról ír ebben a fejezetben, hogy Isten válólevelet küldött Izraelnek. Miért? Azért, mert ők már rég elváltak Tőle. Amikor Isten kereste őket, nem voltak sehol, amikor hívta őket, nem válaszoltak, amikor bizonygatni próbálta, hogy képes őket megsegíteni, hogy nem rövidebb a keze, hogy nem kevesebb az ereje, oda sem figyeltek.

2.    Isten nem nyugodott bele népe érdektelenségébe. Eszközeként elhívta Szolgáját, aki igaz tanítvány lesz, aki szenved, aki szolgál, akit köpködnek és gyaláznak, de ez a Szolga győztes lesz. A válásból újra egymásra találás lesz, mert a Szolga által meg fogják ismerni Isten jellemét, az Ő szeretetét és jóságát.

3.    Ez a Szolga-Tanítvány megtanulta mindazt, amire szüksége volt, hogy Szabadító legyen:

a.    megtanulta az együttérzést

b.    megtanult figyelni az Atyára

c.    megtanulta akaratát az Atya akarata alá rendelni

d.    megtanulta az engedelmességet

e.    megtanulta a csendes szenvedést

f.      megtanulta az állhatatosságot

4.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    aki népe érdekében kiszárítja a tengert és pusztává teszi a folyókat

b.    aki megtanít az Ő Igéire

c.    aki megsegít, hogy ne maradjunk gyalázatban

d.    aki megvéd bennünket attól, hogy bűnnel vádoljanak

e.    aki arra szólít, hogy hallgassunk Szolgájára

Ima éretted: Istenem, kérlek, segítsd meg az olvasót, hogy tudja, Te nem nyugszol addig míg meg nem szabadítod őt. Adjad, hogy tudja, a Te kezed nem olyan rövid, hogy ne tudnád megsegíteni, és az erőd nem fogyatkozott meg, hogy ne tudnál csodát tenni érte, Jézus nevében! Ámen

Olvasmány – E.G. White JÉZUS ÉLETE 3. fejezet

3. fejezet – „Az időnek teljessége” (6. rész)

Az a nép, amelyet azért hívott el Isten, hogy az igazság oszlopa és erőssége legyen - Sátán képviselője lett. Épp azt tették, amit Sátán kívánt végeztetni velük. Eljárásaikkal hamis színben mutatták be Isten jellemét, és miattuk a világ zsarnok kényúrnak tekintette Őt. Még a templomban szolgáló papok is szem elől tévesztették annak a szolgálatnak a jelentőségét, amelyet végeztek. Már nem tekintettek a jelképen túlra, a jelképezett dolgok felé. Az egész áldozati szertartást úgy végezték, mintha egy színdarab szereplői volnának. Így az Istentől származó rendelések az értelem eltompításának és a szív megkeményítésének eszközeivé váltak. Ezen az úton már nem tehetett Isten semmit sem az emberért. Meg kellett szüntetnie ezt az egész rendszert.

A bűn csaló hatalma tetőpontra hágott. Munkába állt minden eszköz, amely csak rombolhatta az emberi lelket. Amikor Isten Fia letekintett a földre, szenvedést és nyomorúságot látott. Szánakozva látta, hogyan lett az ember Sátán kegyetlenségének áldozatává. Részvéttel tekintett azokra, akiket Sátán megrontott, tönkretett és akik elveszett állapotban voltak. Ezek az emberek olyan gazdát választottak, aki mint foglyait, szekeréhez láncolta őket. Rémülten és becsapva haladt a szomorú menet az örök pusztulás, a halál felé, amelyben az élet reménye is kihal, - az éj felé, amelyre nem köszönt reggel. Sátán eszközei elvegyültek az emberek közé. Az emberi test - amelyet Isten a maga lakhelyének teremtett -, a démonok tanyája lett. Ezek a természetfölötti lények a legromlottabb kívánságok kielégítésére ösztönöztek minden érzékszervet, idegszálat és indulatot. Démoni jelleg vésődött rá az emberek arcára, az őket fogva tartó gonosz légiók tükörképe fejeződött ki rajtuk. Ezt látta a világ Megváltója. Micsoda látvány a Végtelen Tisztaság számára!

A bűn tudományszámba ment, s a romlottság a vallás tartozékává vált. A lázadás gyökeret vert a szívben. Az ember gyűlölete a mennyel szemben a legvadabb volt. Bebizonyosodott a világegyetem előtt, hogy az ember Istentől elszakadva képtelen felemelkedni. Új életet és új erőt kell kapnia attól az Istentől, aki a világot teremtette.

2 megjegyzés: