2024. január 13., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 13 - SZOMBAT - Ézsaiás 51

Az új évben új könyvet kezdtünk el közösen olvasni, a JÉZUS ÉLETE című könyvet. Tarts velünk nap mint nap!

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ézsaiás könyve 51 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2051&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2051&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Isten oda irányítja tekintetünket, ahova kell. Ahhoz, hogy minden rendben legyen velünk, oda kell tekintenünk, ahová Isten figyelmünket irányítani akarja:

a.    Tekintsünk vissza a múltba. Isten arra hívja Izraelt, hogy emlékezzen arra a sok csodára és hatalmának megnyilvánulására, amelyek a múltban történtek. Ellen White azt mondta, hogy nem kell félnünk a jövőtől, csak abban az esetben, ha elfeledkezünk arról, ahogyan Isten a múltban vezette népét.

b.    Tekintsünk felfelé. Néha belefeledkezünk a körülöttünk zajló történésekbe és eseményekbe, és elkeseredünk. Ha nem emeljük fel a fejünket és nem tekintünk magasabbra, oda, ahol Isten van, elcsüggedünk. De ha meglátjuk Isten szeretetét, hatalmát, hozzánk való kedvességét és szabadítását, erőt kapunk a mindennapi küzdelmeinkhez.

c.    Tekintsünk előre. Isten felcsillantja a jövőt előttünk, és reményt ad. Nem akarja, hogy folyamatosan hátrafele nézzünk a válunk fölött. Nem akarja, hogy amikor előre rángat bennünket, mi húzzuk a lábunkat a földön. Pál apostol is azt mondja, hogy hittel nekidől annak, ami előtte van.

2.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    aki népe kősziklája, amelyből ők is kivágattak

b.    aki egy kis csoportból, hatalmas nemzetet hozott létre

c.    aki megvigasztalja népét azokban a szomorúságokban és bajokban, amelyeket ők okoztak maguknak

d.    aki a sivatagot Édenkertté változtatja

e.    aki elhozza az igazságot és szabadságot

f.      akinek szabadítása akkor is megvalósul, ha összeomlik a világ

g.    akinek hatalmas karja csodákat tett a múltban és csodákat fog tenni a jövőben is

Ima éretted: Istenem, kérlek, segítsd meg az olvasót, hogy meglássa, amit vele és népeddel a múltban tettél. Segítsd meg, hogy felemelje tekintetét a magasba és meglássa Krisztust, és segítsd meg, hogy előre tudjon tekinteni és meglássa azt, amit neki készítettél, Jézus nevében! Ámen

Olvasmány – E.G. White JÉZUS ÉLETE 3. fejezet

3. fejezet – „Az időnek teljessége” (7. rész)

Az el nem bukott világok mélységes érdeklődéssel figyelték, felkel-e az Úr, hogy elsöpörje a föld lakóit. És ha Isten ezt tette volna, akkor Sátán megvalósíthatta volna azt a tervét, hogy megszerzi magának a mennyei lények hódolatát. Kijelentette, hogy Isten kormányzatának elvei szerint az ember nem kaphat bűnbocsánatot. Ha Isten elpusztította volna a világot, akkor Sátán azt bizonygatta volna, hogy vádjai jogosak. Kész lett volna Istent hibáztatni, és lázadását a mennyre is kiterjeszteni. De Isten, ahelyett, hogy elpusztította volna a világot, elküldte Fiát, hogy megmentse azt. Noha mindenütt romlás és ellenszegülés volt tapasztalható ezen az elidegenedett világon, Isten gondoskodott a gyógyulásról. A válság mélypontján, amikor Sátán már-már diadalmaskodott, Isten Fia eljött az isteni kegyelem üzenetével. Isten szeretete minden korban, minden időben áradt az elbukott emberiség felé. Az emberi romlottság ellenére mindig láthatók voltak a kegyelem jelei. Amikor pedig elérkezett az időnek teljessége, Isten dicsősége megmutatkozott abban, hogy a világra árasztotta a gyógyító kegyelem teljességét, amelynek többé semmi sem vet gátat, s amelyet nem von vissza mindaddig, amíg a megváltás terve célba nem ér.

Sátán ujjongott, hogy sikerült az emberben eltorzítania Isten képmását. De eljött Jézus, hogy helyreállítsa az emberben Alkotója képét. Csak egyedül Krisztus tudja újjáformálni azt a jellemet, amelyet a bűn megrontott. Eljött, hogy kiűzze a démonokat, akik az ember akaratát hatalmukban tartották. Eljött, hogy felemeljen bennünket a porból, hogy eltorzított jellemünket átalakítsa az Ő isteni jellemére, és saját dicsőségével megszépítse.

2 megjegyzés: