2024. június 4., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 4 - KEDD - Hóseás könyve 11

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Hóseás könyve 11 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=H%C3%B3se%C3%A1s%2011&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=H%C3%B3se%C3%A1s%2011&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.   Amikor Isten szeretete sem elég.  Isten szeretettel viszonyult Izraelhez, amikor még kicsi volt és gyenge volt fiává fogadta, megszerette, hívogatta önmagához, de minél inkább hívogatta, ők annál távolabb húzódtak Tőle. Önállóságra nevelte őket (ő tanította meg járni), és gondoskodott róluk, de nem jöttek rá, hogy Isten viseli gondjukat.       

2.   Isten végtelen szeretettel és mély érzésekkel viszonyult Izraelhez. Így olvashatjuk: „Emberi kötelekkel vontam őket, a szeretet kötelékével. Úgy bántam velük, mint mikor valaki arcához emeli gyermekét: jóságosan enni adtam nekik.”

3.   Ha nem Istent választjuk, a legrosszabbat választjuk. Izraelnek döntenie kellett Isten és Asszíria között. A kettő között ég és föld a különbség. A történelem feljegyzi, hogy Asszíria volt a legkegyetlenebb birodalom az összes közül. Ellenségeit élve nyúzta meg, míg Istenről azt olvastuk, hogy az arcához emel bennünket és táplál bennünket. Sajnos az emberek többsége ma is azt választja, aki megnyúzza őt és nem azt a, aki szeretetével az arcához emel.

4.   Isten, akinek megszakad a szíve. Isten azt mondja, hogy nem tudja odaadni és kiszolgáltatni Izraelt, mert akkor megszakadna a szíve. Az eredeti szöveg arra enged következtetni, hogy Isten azt mondja, hogy olyan szomorú Izraelért, hogy leszakadnak benne a belső szervei. Ez egy mélységes érzést és szomorúságot sejtet.        

5.   Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.   aki ad és áld, de félreértik

b.   aki magához hívogat, de mégis eltávolodnak tőle

c.    aki önállóságra nevel, de elhagyják

d.   aki gondoskodik, de nem értékelik

e.   aki mélységes érzéseket él meg népe iránt

Ima éretted: Istenem, kérlek, segítsd meg az olvasót, hogy elég legyen a Te szereteted számára! Adjad, hogy étékleje azokat a mélységes érzelmeket, amelyeket iránta érzel, Jézus nevében, Ámen

Olvasmány – E.G. White JÉZUS ÉLETE 34-35. fejezet

34. fejezet – A hívás (3. rész)

Mivel Jézus által elnyerjük a nyugalmat, a menny már itt elkezdődik. Engedünk hívásának - "jöjjetek, tanuljatok tőlem" -, megyünk, s ezzel elkezdődik számunkra az örök élet. A menny: szüntelen közeledés Istenhez Krisztus által. Amennyivel többet időzünk a menny fényességében, annyival nagyobb és nagyobb dicsőség tárul fel előttünk, s minél többet tudunk Istenről, annál inkább növekszik boldogságunk. Mivel már ebben az életben Jézussal járunk, eltölthet szeretete, kielégíthet jelenléte. Amit csak befogadhat az emberi természet, azt itt megkaphatjuk. De mi ez ahhoz képest, ami ezután következik? Ezek "vannak az Isten királyiszéke előtt; és szolgálnak néki éjjel és nappal az ő templomában; és aki a királyiszékben ül, kiterjeszti sátorát felettük. Nem éheznek többé, sem nem szomjúhoznak többé; sem a nap nem tűz rájuk, sem semmi hőség: mert a Bárány, aki a királyiszéknek közepette van, legelteti őket, és a vizeknek élő forrásaira viszi őket; és eltöröl Isten az ő szemeikről minden könnyet" (Jel 7:15-17).

2 megjegyzés: