2021. január 15., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 15 - PÉNTEK - Ezékiel 24

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből
2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez
3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – A nagy Orvos lábnyomán 29. fejezet 2011. nap

AZ OTTHON 

Az élet gyakorlóiskola, amelyből szülőknek és gyermekeknek úgy kell vizsgázniuk, hogy beléphessenek a felsőbb – a mennyei iskolába

29. fejezet (3. rész) – A család alapítói  

Se férj, se feleség ne olvassza be egyéniségét a másikéban! Mindenki személy szerint viszonyul Istenhez. Mindenki tőle kérdezze meg: "Mi a helyes?" "Mi a helytelen?" "Hogyan tölthetem be legjobban életem célját?". Szereteted bőséggel áradjon felé, aki életét adta érted! Legyen Krisztus mindenben az első, az utolsó és a legfontosabb! Ahogy szívetekben mélyül és erősödik a Krisztus iránti szeretet, egymást is tisztultabban és jobban fogjátok szeretni.

A férj és a feleség ugyanolyan lelkülettel viszonyuljon egymáshoz, mint ahogy Krisztus viszonyul hozzánk. "Miképpen a Krisztus is szeretett minket", "járjatok szeretetben." "Miképpen az egyház engedelmes a Krisztusnak, azonképpen az asszonyok is engedelmesek legyenek férjüknek mindenben. Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképpen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért" (Ef 5: 2, 24-25).

Se a férj, se a feleség ne igyekezzék uralkodni a másikon! Ne próbáljátok rákényszeríteni egymásra akaratotokat! Ezt nem tehetitek az egymás iránti szeretet feláldozása nélkül. Legyetek kedvesek, türelmesek, elnézők, figyelmesek és udvariasak! Isten segítségével boldoggá tudjátok tenni egymást, miként azt házassági fogadalmatokban meg is ígértétek.

Az önzetlen szolgálat öröme

Ne felejtsétek el, hogy ha csak magatoknak éltek, ha csak egymást halmozzátok el minden szeretettel, nem lesztek boldogok! Ragadjatok meg minden alkalmat környezetetek boldogságának elősegítésére! Ne felejtsétek el, hogy igazi öröm csak az önzetlen szolgálatban található!

Béketűrés és önzetlenség jellemezze azok szavait és tetteit, akik Krisztusban új életet élnek! Egyik győzelmet a másik után aratjátok, ha önző énetek ellen küzdve és másoknak szolgálva igyekeztek krisztusi életet élni. Így lesz befolyásotok áldás a világnak.

Krisztus segítségével az ember elérheti a mennyei ideált. Amire emberi bölcsesség nem képes, azt elvégzi Isten kegyelme azokért, akik bizalommal és szeretettel átadják magukat neki. A gondviselő Isten össze tud kapcsolni szíveket mennyből származó kötelékekkel. A szeretet nem csupán becéző, hízelgő szavakból áll. A mennyei szövőszéken szőtt szálak finomabbak, mégis erősebbek, mint a földi szövőszéken szőhetők. És az eredmény nem hitvány kelme, hanem minden igénybevételt és próbát kibíró szövet. Szívet a szívvel a szeretet aranyszálai kötik össze, és ez a kötelék eltéphetetlen.

Mai Bibliai szakasz: Ezékiel 24

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ez%C3%A9kiel%2024&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ez%C3%A9kiel%2024&version=NT-HU

Ó, Uram, olyan nehéz a te ösvényeiden járni! Még Ezékielt, hűséges prófétádat sem kímélte a fájdalom. A feleséged, Jeruzsálem is elpusztul, és ugyan azon a napon Ezékiel feleségének is meg kell halnia. Mint előtte Hóseás, ő sem az isteni bánatról szónokolt. Közvetlenül tapasztalta meg ezt. Elsősorban nem a szavak ihletettek, hanem maga a szónok, akit a Szentlélek indít.

Az oroszlánok üvöltöttek. Ki képes csendben élni? Isten szava tűz a csontokban, melyet nem lehet meggátolni. De a tűz felemészti a tulajdonosát is, nem csak a bűnösöket.

Uram! Vannak akik tévesen úgy tekintenek a Te ösvényedre, mint egy menekülő útra a bánat és a gyász elől. Te sosem ígértél nekünk könnyű vagy sikeres életet. A világ bánata a Te saját bánatod, és ez a miénké válik. Összetörünk és szétzúzódunk ez alatt a súly alatt.

Mégis, nem csak fájdalmat és bánatot adtál nekünk. Te önmagadat is nekünk adod. Ez a Kálvária lényege. És Te elég vagy számunkra.

Láttam a saját életemben, hogy embereket, akiket szeretek, súlyosan bántalmaznak; én pedig folyamatosan poszttraumás stresszben szenvedtem, és több számomra kedves embert is elragadott a hirtelen halál.

Néha úgy tűnik, mintha ezek a dolgok sosem érnének véget. Egyikünket sem szólítottad fel arra, hogy önmagunkat büntessük. De időnként olyan útra hívsz, ami meredek, sziklás, tövisekkel teli ösvényen vezet. Mégis bizonyosságom van afelől már ma is, hogy Te elég vagy számomra, hiszen gyengeségemben is meglátom a Te tökéletes erődet!

Ross Cole 

284. heti olvasmány A NAGY ORVOS LÁBNYOMÁN  28-29. fejezeteihez (január 10-17.).

Néhány ember számára talán nehéz lehet ezekkel a fejezetekkel azonosulni. Amennyiben nem boldog, egészséges és jól működő családi háttérrel vagy házassággal rendelkezel, akár úgy is érezheted, hogy ez az üzenet nem neked szól. A szerző arról ír, hogy mennyire döntő fontosságú az életre szóló társ megválasztása, és nem szabad elsietni azt. Évekbe telik a házasságot gazdag, erős, szétszakíthatatlan szövetséggé alakítani Krisztussal a középpontban. Majd ahogy a család gyarapodik, a legnagyobb befolyás, amit gyakorolni tud, az, hogy boldog otthont teremt és Jézus szeretetére neveli a gyerekeket. Sajnos én egy kis családból származom, ahol ez a gondolat ismeretlen volt, és szomorúsággal és magánnyal küzdöttem a házasságkötést követően is. Az volt az egyik vágyam, hogy nagy család és boldog otthon vegyen körül, mégis valahogy ez nem valósult meg. Mindazonáltal úgy vélem, a házasságon és a gyermeknevelésen túlmutat itt a fő mondanivaló. Ez arról szól inkább, hogy vonzzuk be az embereket és kerüljünk közel a szívükhöz. Megtanultam, hogy az otthonomat a szolgálat eszközeként használhatom, hogy örömmel fogadjam benne azokat, akik talán szintén megsebzettek. Gondolj csak azokra, akik csonka családból származnak, akik az élet értelmét keresik és nem találják meg azt a számtalan csapdával teli világban. Kapcsolódj hozzájuk, oszd meg velük az ebédedet az otthonodban és szánj időt egy velük töltött, felemelő beszélgetésre. Az igaz barátság melegsége, a szeretet, ami a szíveket köti össze, a menny örömének előízét jelenti. 

Jane Wendt

Fordította Gősi Csaba


1 megjegyzés: