2022. december 1., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 1 - CSÜTÖRTÖK - 2 Királyok 9

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Királyok 9 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kir%C3%A1lyok%209&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kir%C3%A1lyok%209&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten tisztában van a bűn romboló hatásával. Nehéz olvasni a két fejezetet (9 és 10), de ki kell hallani belőle Isten üzenetét: a bűn következményei pusztítóak, és Isten szava beteljesedik. Nem azért történtek ezek a szörnyűségek, mert Isten így akarta és akaratának teljesednie kellett, hanem Isten előre látta a bűn következményeit, előre figyelmeztetett és mivel nem hallgattak figyelmeztetésére, a pusztulás bekövetkezett.

2.    Isten tudja, hogy a bűn nem marad következmények nélkül. Az előző fejezetekben sok gonoszsággal találkoztunk és úgy tűnt, hogy nem lettek következményei. Mintha Isten elnézte volna azokat, vagy figyelmen kívül hagyta volna. Viszont a bűn addig halmozódott, míg végül a következmények teljes erővel és mindent elsöprő áradatként robbantak. Ez a fejezet bizonyítéka a bűn roppant veszélyének, és annak, hogy Isten miért akar mindenkit óvni ettől.

3.    Isten komolyan veszi azt, ha valaki el akarja fordítani tőle az embereket és ellene való lázadásra vezeti. Ez a magyarázata a komoly ítéletnek. Isten meg akarja védeni népét és keményen megítéli azokat, akik ártanak neki és romlására vannak. Thomas Brooks ezt írja: „A bűn az egyetlen, amit Isten gyűlöl. A bűn következtében lett Krisztus megfeszítve, a bűn elátkozza az emberek lelkét, bezárja előttük a mennyet s a kárhozat alapjait rakja le.”            

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 7. fejezet

7. fejezet – A VIDÉKI ÉLET (5. rész)

Huntsville (Alabama állam)

Graysvilleben és Huntsvilleben az oktatással megbízott vezetőknek kellene utánajárniuk, mit tehetnének ezek az intézmények egyes iparágak létesítése érdekében. Így népünk közül, ha valaki el szeretné hagyni a várost, akkor nagyobb anyagi befektetés nélkül szerény otthonra találhat, miközben a munkalehetősége is biztosított lehet (Letter, 1902, 25.). [A Tennessee állambeli Chattanoogától ötven mérföldre (kb. 80 km) északra elterülő Graysville birtoka kilenc angol hold (kb. 6 katasztrális hold / 36,421 m2 / kb. egyharmincad km2) nagyságú területen fekszik egy kétszáz lakosú falu szomszédságában. Az iskola 1916-ban költözött jelenlegi helyére, Collegedalebe.]

Isten gondviselése volt, hogy a huntsvillei birtokot megvásárolhatták. Jó helyen fekszik, hatalmas kertészetek működnek a közelében, ahol több diák is dolgozott a nyár folyamán, hogy keresetükkel a tanulmányaik kiadásait tudják fedezni.

A telek rendkívül szép helyen terül el, és több mint háromszáz holdas birtokán (300 angol hold, kb. 210 katasztrális hold: 1,2 km2) sok minden megvalósítható az ipari képzés vonalán és a növénytermesztésben (SpTB [12x]; 1904, 13. o.).

Nemrég azt kérdezték tőlem: „Nem kellene eladni a huntsvillei iskolabirtokot, és kisebbet vásárolni?” A kapott útmutatás szerint ezt a farmot nem szabad eladni, mert rendkívül előnyös a fekvése ahhoz, hogy színes bőrűek számára iskolát lehessen működtetni ott a továbbiakban (SpM, 1904, 359. o.).

Berrien Springs (Michigan állam)

Tudomásomra jutott az a terv, hogy az iskolát Berrien Springsbe, DélnyugatMichiganbe lehetne telepíteni. Annak alapján, ahogy leírták a tájat, nekem nagyon tetszik… Egy ilyen helyen, mint Berrien Springs az iskola példaként szolgálhat, emiatt remélem, senki nem fog beleavatkozni, hogy megakadályozza a munka folytatását (4MR, 1901. július 12., 407. o.).

Az Úr áldott keze népünkkel volt, amikor kiválasztották az iskola területét. Ez a birtok azonos azzal, amit nekem mutattak arra nézve, hol lesz az intézmény. A városoktól távol fekszik, bőséges földterület áll rendelkezésre mezőgazdasági munkához, tágas térség az épületeknek, így a házakat nem szükséges szorosan egymás mellé építeni. Elegendő hely van, ahol a diákokat megtaníthatják a talaj megművelésére (RH, 1902. január 28.).

Magan és Southerland testvérek az Istentől kapott világosság szerint jártak el az iskola Battle Creekből Berrien Springsbe való áttelepítése folyamán. Keményen dolgoztak, nagy nehézségek közepette… Atyánk mellettük volt, és jóváhagyta erőfeszítéseiket (4MR, 1904, 260–261. o.).

Stoneham (Massachusetts állam)

Az Üdvözítő gondviselése megnyitotta az utat munkásai előtt, és így jelentős lépést tehettek New Englandben, ahol sok speciális munka vár elvégzésre. A testvérek olyan képességeket kaptak, melyek segítségével meg tudták szervezni a szanatórium átköltöztetését South Lancasterből Melroseba; Bostonhoz sokkal közelebb, mégis ahhoz elég távol a forgalmas várostól, hogy a betegeknek a legkedvezőbb feltételeket biztosítsák. Az Úr segítségével költözhetett a New Englandi szanatórium ilyen alkalmas, Bostonból ennyire jól megközelíthető helyre.

Amikor a Mindenható kinyújtja a kezét, és utat készít előttünk, Isten őrizzen bárkit attól, hogy hátramaradjon és megkérdőjelezze: bölcs dolog-e előrehaladni?! Az Úr inkább tartsa vissza a bátorítást és a segítségnyújtást? Megmutatták nekem, hogy a New Englandi szanatórium költöztetését South Lancasterből Melroseba a menny irányította (SpTB [13], 1902, 3. o.)


2 megjegyzés: