2022. december 25., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 25 - VASÁRNAP - 1 Krónikák 8

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 8 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%208&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%208&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten minden törzsben lát értéket. Benjámin Lévi és Júda mellett fontos szerepet kap a nemzetségi táblázatban. Ez azért van, mert Júda, Simeon és Benjámin együtt képezik a déli országrészt Izrael kettészakadása után, amit Júda néven ismerünk. Ők sokkal hűségesebbek Istenhez és sokkal tovább kitartanak Isten mellett, mint északi testvéreik. Maga Jeruzsálem is Benjámin területén található. Jeruzsálem nagyon fontos szerepet játszik az üdvtörténelemben. Babilonnak az ellentétpárja, Isten városa, Isten lakóhelye, az Isten templomának helyet adó város, amely nemcsak az üdvtörténelem földi szakaszában van jelen, hanem a mennyei várost is Jeruzsálem néven ismerjük, az újjáteremtett föld fővárosa is ezt a nevet viseli. A földi Izrael idejében pedig ez a város Benjámin törzsének a területén foglat helyet.  

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 11. fejezet

11. fejezet – SÁTÁN CSALÁSAI AZ UTOLSÓ NAPOKBAN (1. rész)

A kereszténység álarcában

A földi történelem végéhez közeledünk, és Sátán úgy működik, mint soha ezelőtt. Azon igyekszik, hogy a keresztény világ irányítójaként cselekedhessen. Bámulatos erővel dolgozik hamis csodáival. Sátánt úgy mutatja be a Biblia, mint ordító oroszlánt, aki „szertejár, keresve, hogy kit nyeljen el” (1Pt 5:8). Az egész világot be akarja kebelezni szövetségébe. A kereszténység köpönyege alá rejti torz vonásait, és keresztény jegyeket magára öltve azt állítja, hogy ő Krisztus (8MR, 1901, 346. o.).

A Szentírás kijelenti, hogy amikor az ellenség tervébe beleillik, a kereszténység látszata mellett olyan nagy erővel fog megnyilvánulni eszközei által, hogy „ha lehetséges, elhitesse a választottakat is” (Mt 24:24) (Ms, 1901, 125. o.).

Mivel az emberek hisznek Isten kijelentéseiben, és tisztelik az egyház rendelkezéseit, így sokan mennyei erő megnyilatkozásaként fogadják működésüket (GC, 1911, 588. o.).

Világunkban a bűn legerősebb fellegvára nem a magányos bűnös vagy a lezüllött csavargó gonosz élete, hanem a máskülönben erényesnek, tiszteletreméltónak és nemesnek látszó ember, aki bűnt takargat és véteknek hódol… Lángész, talentum, rokonszenv, még a nagylelkű és nemes tettek is Sátán tőrévé válhatnak, hogy az embereket a romlás szakadékába csábítsák (ED, 1903, 150. o.).

Még az adventista egyházban is

Sokkal több a félnivalónk belülről, mint kívülről! Az erő és az eredményesség akadálya inkább magában az egyházban keresendő, mint a világban. A hitetlenek joggal várhatják el, hogy az Isten törvényét és Jézus hitét megtartók bármely más társadalmi osztálynál többet tegyenek azért, hogy következetes életükkel, jó példájukkal és tevékeny befolyásukkal támogassák az egyházukat, és megbecsülést szerezzenek az általuk képviselt ügynek. De milyen gyakran bizonyultak az igazság állítólagos szószólói az előrehaladás legnagyobb akadályának. A gonosz angyalokat bátorítja a hitetlenség megtűrése, a kételyek megfogalmazása, a sötétség dédelgetése, és mindezek csak utat nyitnak Sátán eszközeinek eredményes működése előtt. (1SM, 1887, 122. o.).

A hazug lelkek ellentmondanak az Írásnak

A szenteknek a jelenvaló igazság alapos ismeretére kell eljutniuk, állításaikat a Szentírásból kötelesek alátámasztani. Ismerniük kell a halottak állapotát, mert ördögi lelkek jelennek meg előttük rég elhunyt, szeretett barátaik vagy rokonaik képében, azt állítva, hogy a szombat és más bibliai tantételek is megváltoztak (EW, 1854, 87. o.).

Az apostolokat megszemélyesítő hazug lelkek ellentmondásba kerülnek azzal, amit földi életük idején a Szentlélek indítására leírtak. Ezzel megtagadják a Biblia isteni eredetét (GC, 1911, 557. o.)

A lélek halhatatlansága és a vasárnap szentsége az a két nagy tévedés, ami által Sátán az embereket csalásainak foglyaivá teszi. Míg az előbbi a spiritizmus alapját rakja le, az utóbbi tantétel Rómával teremt közösséget (GC, 1911, 588. o.).

Olyan személyek jelennek majd meg, akik Krisztusnak adják ki magukat, és a világ Megváltóját megillető címre és imádatra tartanak igényt. Csodálatos gyógyításokat visznek véghez, és azt állítják, hogy a mennyből kapták a Szentírás bizonyságtételeinek ellentmondó kinyilatkoztatásokat…

Isten népét azonban nem lehet majd félrevezetni. A hamis Krisztus tanításai nem állnak összhangban az Írásokkal. A fenevadra és a fenevad képének imádóira mond áldást, pontosan azokra, akikről a Biblia kijelenti, hogy Isten elegyítetlen haragja fog kitöltetni rájuk (GC, 1911, 624–625. o.).

2 megjegyzés: