2022. december 8., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 8 - CSÜTÖRTÖK - 2 Királyok 16

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Királyok 16 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kir%C3%A1lyok%2016&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kir%C3%A1lyok%2016&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   A lecserélt Isten. Akház Asszíria-barát politikát folytatott, vazullusa lett Asszíriának, ami azt jelentette, hogy óriási adót fizetett neki, de még az istentiszteletet is Asszíria határozta meg. A damaszkuszi oltár mintájára oltárt készítenek és azt az oltárt, amelyet Mózes készített a hegyen kapott minta alapján, kicserélték erre az oltárra. Ez azt jelentette, hogy Júda királya lecserélte Istent Asszíria isteneire. Rosszul esik nekünk, amikor valaki, akit szerettünk elhagy és valaki másra kicserél. Istennek ezt nagyon sokszor át kellett élnie. És te, cserélted már valami vagy valaki másra Istent?  

2.   Isten házát engedélye és tudta nélkül átrendezik. Isten templomát átalakítják, berendezési tárgyait Isten tudta és beleegyezése nélkül eltávolítják. Azt oltárt viszik el, amely a megváltás szimbóluma. Úgy tűnik, mintha Istennek az emberért végzett munkája teljesen meghiúsult volna. Az ellenség Istennek a legszentebb tevékenységét, az ember megváltását írja át és hamisítja meg. Isten ellensége ma is azt teszi. Azt támadja, amivel Isten az embert megmentheti és országa örökösévé tehetni. Mi sem szeretnénk, ha valaki otthonunkat átrendezné és kedvenc berendezési tárgyainkat kidobná. Isten ezt élte meg ebben a fejezetben.

3.   Isten kudarca csak látszólagos és ideiglenes. Annak ellenére, hogy a dolgok a jelenben elég rosszul állnak, nem ez a végszó. A végszó Istené és a győzelemé. Isten terve nem vallhat kudarcot az ellenség legsúlyosabb támadásai és ármánykodásai ellenére sem. Nincs olyan hatalom a világmindenségben, amely megakadályozhatná Istent végső győzelme elérésében.    

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 8. fejezet

8. fejezet – A VÁROSOK (5. rész)

A városi szakszervezetek

Sátán nagy buzgósággal dolgozik zsúfolt városainkban. Tevékenykedésének eredménye a munka és a pénz aránya közötti zűrzavar, egyenetlenség és viszály, valamint az egyházakban megjelenő álszentség… A test kívánsága, a szemek kérkedése, a magamutogató önzés, a hatalommal való visszaélés, a kegyetlenkedés és az erőszak, mellyel arra kényszerítenek embereket, hogy szövetségekbe és szakszervezetekbe tömörüljenek – amivel kévékbe kötik magukat, hogy az utolsó napok hatalmas tüzei elemésszék őket: mindezek a sátáni erők munkálkodásának eredményei (Ev, 1903, 26. o.).

A gonosz emberek most érdekszervezetekbe, egyesületekbe és szövetségekbe tömörülnek. Semmi közünk ne legyen mindezekhez! Isten a mi uralkodónk és kormányzónk, Ő szólít fel arra, hogy jöjjünk ki a világból és különüljünk el attól: „Annakokáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek!” (2Kor 6:17). Ha ellenállunk e felhívásnak, és tovább építgetjük kapcsolatainkat, ha a jövőben is földi szempontból tekintünk mindenre, mi is hasonlóvá válunk a világhoz. Ha világias eljárás jellemez, és világias eszmék uralják ügyeinket, akkor nem állhatunk meg az örök igazság magasztos és szent alapján! (4BC, 1903, 1142. o.).

A szakszervezetek a baj okozói

Az eszközök között, amelyek abban közreműködnek, hogy olyan nyomorúság jöjjön a földre, amilyen még nem volt a világ kezdete óta, a szakszervezetek is ott lesznek…

Néhányan összefognak, hogy megragadjanak minden elérhető eszközt egyes szakmákban. Szakszervezeteket alakítanak, és azok, akik visszautasítják a belépést, megbélyegzett emberek lesznek…

A szakszervezetek és érdekszövetségek miatt intézményeinknek hamarosan nagyon nehéz lesz folytatni munkájukat a városokban. Figyelmeztetésem az, hogy tartsuk magunkat távol a városoktól! Ne építsünk szanatóriumokat a városokban (2SM, 1903, 142. o.).

Hamar eljön az az idő, amikor a szakszervezetek korlátozó hatalma nagyon nyomasztóvá válik (2SM, 1904, 141. o.).

Sok városlakó vágyakozik világosság után

A különböző nemzetek szigorúan bánnak városaikkal, de Isten mégsem sújt le rájuk mélységes felháborodásában, mert lesznek még az ellenség csalásaitól elszakadó emberek, akik megbánják bűneiket, és megtérnek (Ev, 1906, 27. o.).

Az egész világot beborító belső sötétség fokozottabb mértékben tapasztalható a népes központokban. Az evangélium szolgája a nemzetek különböző nagyvárosaiban a legnagyobb konokságot és ínséget tapasztalja, viszont ugyanitt találhat rá a lélekmentés legnagyszerűbb lehetőségeire is. A tömegben, amely nem gondol Istenre és a mennyre, sok olyan ember is jelen van, aki világosság és tiszta szív után vágyódik. Sőt a nemtörődöm és közömbös emberek közül is sokaknak megragadhatja a figyelmét, ha feltárul előttük az Üdvözítő szeretete az emberi lélek iránt (RH, 1910. november 17.)Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

2 megjegyzés: