2022. december 3., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 3 - SZOMBAT - 2 Királyok 11

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Királyok 11 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kir%C3%A1lyok%2011&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kir%C3%A1lyok%2011&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Isten, akinek időnként a legjobb gyermekei is elromlanak. Fájó szívvel olvassuk, hogy Izrael királyai és a nép mennyire elromlottak. A sötét képben felüdítő fénysugár volt Júda, amelynek királyai többnyire istenfélő emberek voltak. Ebben a fejezetben eljutottunk oda, hogy Júda is megromlott. Szinte azt érezzük, hogy kiveszett a hűség és az istenfélelem a földről. Milyen fájó lehetett Istennek ezt végig nézni és megtapasztalni? Nekünk embereknek is fáj, ha azok, akiket szeretünk, hűtlenek lesznek hozzánk.  

2.   Isten, akinek vannak hűséges gyermekei a lesötétebb időkben is. Felmerül bennünk a kérdés, hogy hogyan újulhat meg egy nép, amikor általános a romlás, amikor sehol sem látunk jót. Ez a történet arról szól, hogy sok ember szíve mélyén ott maradt az Isten iránti hűség vágya, és amikor egy ember, vagy egy kisebb csoport kinyilvánította Isten iránti szeretetét és hűségét, a sötétből előtűntek a csillagok. Előállnak azok az emberek, akik készek csatlakozni az Isten iránti húséges emberek csoportjához és olyan hatást gyakorolni, amely egy egész országot képes visszavezetni Isten zászlaja alá.

3.   Az Istenhez való visszatérés békességet és nyugalmat ad az egyénnek és a közösségnek. A fejezet végén azt olvassuk, hogy a nép örült és a városban nyugalom volt, amikor a nép visszafordult Istenhez. Az Istentől való elfordulás ennek az ellenkezőjét eredményezi. Milyen sok embernek lenne szebb az élete, ha ezt megértené?            

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 7. fejezet

7. fejezet – A VIDÉKI ÉLET (7. rész)

Loma Linda (California állam)

Hálát adunk Istennek, hogy jó szanatóriumunk van Paradise Valleyben, hét mérföldre (11 km) San Diegótól; egy másik szanatóriumunk Glendaleben, nyolc mérföldre Los Angelestől (13 km) és egy nagy és szép területünk Loma Lindában, Los Angelestől hatvankét mérföldre keletre (100 km), közel Redlandshez, Riversidehoz és San Bernardinóhoz. A Loma Lindai ingatlan az egyik legcsodálatosabb szanatóriumi terület, amelyet valaha láttam! (LLM, 1905, 141. o.).

Loma Linda olyan hely, amit az Úr kifejezetten az orvosmisszionárius képzés központjának jelölt ki. (Letter, 1907, 188.)

Csodálatos előnyökkel rendelkezik egy iskola számára ez a birtok: a földek, a gyümölcsligetek, a legelők, a nagy épületek, a tágas szépség – mindmind kimondhatatlan áldások forrásai (LLM, 1907, 310. o.).

Loma Linda különleges erényekkel bír, és ha az itteniek hűségesen gazdálkodnak velük, hogy jó egészségügyi misszionáriusok lehessenek, akkor fényük ragyogni fog a körülöttük élőkre. Keressük naponta Istent az Ő bölcsességéért, hogy részesedhessünk benne! (Letter, 1907, 374.).

A lehetőségeink ideálisak az iskola és a szanatórium számára. A hely megfelelő a diákoknak, és rendkívül kedvező a betegeknek. Azt az utasítást kaptam, hogy olyan alapelvek szerint kell működtetnünk az iskolát, ahogy az ősi prófétaiskolákat szervezték meg… Itt orvosokat képezzenek! (MM, 1907, 75–76. o.).

Angwin (California állam)

Amikor végignéztem ezt a területet, számos vonatkozásban kiválónak minősítettem. Az iskolát jobb helyen nem is lehetett volna elhelyezni. Nyolc mérföldre (12 km) fekszik St. Helenától, és mentes a városokra jellemző kísértésektől…

Idővel több házat is kell építeni a diákoknak, és ezeket a tanulók maguk állíthatnák fel a megfelelő szaktanárok útmutatása alapján. Az épületfát ott helyben elő lehet készíteni a munkához, és a fiatalokat így megtaníthatják, hogyan is kell megbízhatóan építkezni.

Ne tartsunk attól, hogy szennyezett vizet iszunk, mert itt ingyenes ellátásban részesülünk az Úr tárházából. Nem tudom, hogyan lehetnénk elég hálásak ezért a temérdek áldásos lehetőségért…

Tudatában vagyunk, hogy az Úr ismeri, mire van szükségünk, és az Ő gondviselése hozott minket ide… A Mindenható azt kívánta, hogy itt legyünk, és idehelyezett bennünket, megbizonyosodtam erről, amikor eljöttem a telekre… Úgy gondolom, amikor végigsétálsz ezen a földön, ugyanerre a megállapításra jutsz – hogy az Úr jelölte ki ezt a helyet nekünk (1MR, 1909, 340–341. o.).

2 megjegyzés: