2022. december 29., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 29 - CSÜTÖRTÖK - 1 Krónikák 12

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 12 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%2012&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%2012&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Isten az önérdek nélküli szolgálatot tudja igazán megáldani és hatékonnyá tenni. Ez a fejezet beszámol arról, hogy Dávidhoz sokan csatlakoztak, amikor Saul elől a sivatagban menekült. Ezeket az embereket semmi önérdek nem indította, mert nem tudhatták előre, hogy Dávid király lesz és jó dolguk lehet mellette. A sivatagban sanyarú körülmények között éltek és bármikor számíthattak Saul bosszújára. Azonban pontosan ezért voltak ilyen sikeresek, mert nem a saját érdekeiket követték. Dávidban meglátták azt az embert, akit jó követni és szolgálni még a sanyarú körülmények között is. Isten ma is kész gazdagon megáldani az önzetlen, önfeláldozó embereket, akik Istent teszik az első helyre, felebarátjukat a másodikra és ők csak ezután következnek.

2.   A jobb kilátások több embert vonzanak Istenhez. Amikor Dávid Hebronban elkezdett uralkodni, sokkal többen csatlakoztak hozzá, mint a sivatagban – ezrek és százezrek. Ezek az emberek már láttak valamit Dávidban, ami hasznos lehet nekik. Dávid már nem egy pusztában menekülő ember, hanem király. Igaz, hogy még nem az egész Izrael királya, de hozzá tartozni már előnyökkel jár.

3.   Isten uralma örömöt eredményez. Dávid uralkodásával nemcsak Dávid jutott uralomra, hanem Isten is. Isten a királyon keresztül uralkodott Izraelben. A neki engedelmeskedő királyok által meg tudta valósítani uralmát. Dávid uralkodása egy ilyen időszak volt, amikor Isten volt Izrael ura. A fejezet végén azt olvassuk, hogy a nép ünnepelt és adományokat adott, mert öröm volt Izraelben. Öröm volt, mert Dávid uralkodott, de még nagyobb öröm volt azért, mert Isten is kifejthette uralmát.  

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 11. fejezet

11. fejezet – SÁTÁN CSALÁSAI AZ UTOLSÓ NAPOKBAN (5. rész)

Miben különbözik az utánzat az eredetitől?

Isten nem engedi meg Sátánnak, hogy Krisztus adventjét utánozza (GC, 1911, 625. o.).

Sátán… Jézus Krisztust megszemélyesítve fog eljönni, hatalmas csodákat téve; az emberek leborulnak és mint Istent imádják. Azt parancsolják majd nekünk, hogy hódoljunk e lény előtt, akit a világ megváltóként dicsőít. Mit tegyünk? Mondjuk nekik, hogy Jézus Krisztus előre figyelmeztetett bennünket, és éppen ilyen ellenségtől óvott, aki az ember legelszántabb ellensége, és mégis azt állítja magáról, hogy Isten. Amikor Jézus megjelenik, hatalommal és nagy dicsőséggel, tízezerszer tízezer és ezerszer ezer angyal kíséretében közeledik, és amikor Ő jön el, felismerjük majd a hangját (6BC, 1888, 1106. o.).

Sátán minden előnyre szert akar tenni… A világosság angyalának álcázva magát csodatévőként jár a földön. Gyönyörű nyelven hangoztatja magasztos nézeteit; jóságos szavakat szól, és irgalmas cselekedeteket visz véghez. Krisztust személyesíti meg. Egy ponton azonban éles különbség mutatkozik meg: Sátán elfordítja az embert Isten törvényétől. Ennek ellenére annyira jól színleli az igazságosságot, hogy ha lehetséges lenne, még a választottakat is elhitetné. Koronás fők, elnökök, magas tisztséget betöltő emberek hajolnak meg hamis elméletei előtt (FE, 1897, 471–472. o.).

Csodák történnek

A beteget előttünk gyógyítják meg. Szemünk láttára történnek majd káprázatos események. Vajon felkészültünk a megpróbáltatásra, amely akkor vár ránk, amikor Sátán hazug csodái még teljesebben mutatkoznak meg? (1T, 1862, 302. o.).

A gonosz lelkek befolyása alatt állók majd csodákat tesznek. Ráolvasással embereket betegítenek meg, majd eltávolítják róluk az átkot, és ezzel elérik, hogy mások is úgy képzeljék, mintha a betegek az ő erejük által gyógyultak volna meg. Sátán mindig is ezt teszi, újra meg újra (2SM, 1903, 53. o.).

Hamarosan tüneményes események szemtanúi leszünk, amelyek szorosan kapcsolódnak a hitetőhöz. Isten szava kijelenti, hogy az ördög csodákat fog tenni. Embereket betegít meg, azután hirtelen visszavonja róluk gonosz hatalmát és gyógyultnak tekintik őket. Ezek a látszólag gyors javulások próbára teszik a hetednapi adventisták állhatatosságát (2SM, 1904, 53. o.).

Sátán bizonyos megtévesztések által olyan csodákat tud véghezvinni, amelyek valódinak látszanak. Ez a probléma jelentette az izraelitáknak a próbát Egyiptomból való szabadulásuk idején (2SM, 1907, 52. o.)

2 megjegyzés: