2022. december 27., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 27 - KEDD - 1 Krónikák 10

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 10 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%2010&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%2010&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Az Úr elfordul Saultól, aki engedetlenséget tanúsít Istene iránt. Lehet, hogy furcsán hangzik, hogy Isten elfordul valakitől, de ha ismerjük a történetet, értjük a helyzetet. Isten hosszú időn keresztül mindet megtett Saulért, de Saul elfordult tőle és elhagyta Őt. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy Saul fordult el Istentől. Tény az, hogy elérkezett a pillanat, amikor Isten már nem tudott közösséget vállalni Saullal, és nem tudta védeni őt. Saul története tanulság számunkra, hogy nem érdemes Isten kegyelmével játszani. Nem azért, mert Isten türelme elfogy, hanem azért, mert az Élet forrásától elszakadt ember mindenféle segítség nélkül marad.

2.    Isten kegyelmémével nem érdemes játszani. Ez a történet világosan szemlélteti annak a következményét, ha valaki Isten kegyelmével játszik. Saul óriási sikereket ért el, amikor komolyan vette és szerette Istent. Azonban beindult egy folyamat, amelyben egyre távolabb került Istentől, egészen addig, hogy a történet végén fegyverzete és koponyája egy filiszteus templomban a filiszteus isten dicsőségét szolgálja. Ez tragédia, mert a történet másképp is végződhetett volna. És az, hogy így alakult, nem Istenen múlt, hanem Saulon. A te történeted, hogy fog végződni?   

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 11. fejezet

11. fejezet – SÁTÁN CSALÁSAI AZ UTOLSÓ NAPOKBAN (3. rész)

Gonosz angyalok – emberi formában

Sátán minden alkalmat kihasznál, hogy eltérítsen minket Isten iránti hűségünktől. Ő és a vele elbukott angyalok a megtévesztés szándékával emberként jelennek meg a földön, de az Úr angyalai is lejönnek közénk emberi alakban, és minden rendelkezésükre álló eszközt felhasználnak majd az ellenség céljainak meghiúsítására (8MR, 1903, 399. o.).

Gonosz angyalok emberként beszélnek az igazságot ismerőkkel. Isten hírnökeinek állítását hamisan magyarázzák és félreértelmezik… Talán a hetednapi adventisták elfelejtették az Efézusiakhoz írt levél 6. fejezetében foglalt figyelmeztetéseket?! A sötétség hatalmasságai ellen vívunk háborút. Ha nem követjük szorosan Vezetőnket, Sátán győzelmet arat felettünk (3SM, 1903, 411. o.).

Soraink között a gonosz angyalok hívők alakjában fognak munkálkodni, hogy behozzák a hitetlenség lelkületét. Ez azonban mégse bátortalanítson el, hanem siess őszinte szívvel az Úrhoz, és kérd segítségét a sátáni eszközök erejének legyőzéséhez! A gonosznak ezen képviselői nem azért jelennek meg az összejöveteleinken, hogy áldást nyerjenek, hanem hogy Isten Lelkének befolyása ellen dolgozzanak (2MCP, 1909, 504–505. o.).

A halottak megszemélyesítése

Nem nehéz a gonosz angyaloknak meghalt szentek vagy bűnösök alakját fölvenni, és emberi szemek számára láthatóvá válni. Ezek a jelenségek egyre gyakoribbak lesznek, és az idők végéhez közeledve mind megdöbbentőbb eseményeknek leszünk tanúi (Ev, 1875, 604. o.).

Sátán legeredményesebb és leglenyűgözőbb csalása, hogy be akar férkőzni azok bizalmába, akiknek szerettei a sírban nyugszanak. Bukott angyalok jelennek meg a már halott rokonok alakjában; a velük történt eseteket ismétlik meg, és oly dolgokat tesznek, amelyek az elhunytak életében voltak tapasztalhatók. Ezzel a módszerrel elhitetik az emberekkel, hogy régi barátaik végül is angyalok, akik fölöttük lebegnek, és velük társalognak. Sátán gonosz munkásairól azt feltételezik, hogy elhunyt társaik azok; egyfajta bálványimádó tisztelettel tekintenek rájuk, és kijelentéseiknek sokak szemében nagyobb a súlya, mint Isten szavának (ST, 1889. augusztus 26.).

A nagy csalónak hatalma van arra, hogy felidézze a néhai barátok alteregóit. A hamisítvány tökéletes, hiszen bámulatos pontossággal utánozza az ismerős tekintetet, szófordulatokat és hanghordozást… Sokan szembetalálják magukat a kedves rokonokat és barátokat megszemélyesítő ördögi lelkekkel, akik majd a legveszélyesebb eretnekséget hirdetik. Ezek a látogatók a legérzékenyebb húrokat pengetik, és igényeik alátámasztására csodákat is tesznek (GC, 1911, 552, 560. o.).

Sátán még Krisztust is megszemélyesíti

Az ellenség fölkészült arra, hogy csodatévő hatalmával az egész világot megtéveszthesse. Eljut addig a pontig, hogy megszemélyesíti a világosság angyalait, sőt felölti az Üdvözítő alakját is (2SM, 1894, 96. o.).

Ha most olyan könnyű az embereket félrevezetni, hogyan fogunk majd megállni, amikor Sátán Jézusként jelenik meg és tesz csodákat? Ki tud szilárdan kitartani a hamis magyarázatok ellenére is, amikor azt állítja magáról valaki, hogy ő Jézus Krisztus – noha valójában ő az ördög, aki a Megváltónak adja ki magát, és látszólag Jézus munkáját végzi (2SM, 1897, 394. o.).

Sátán harcba száll és megszemélyesíti Krisztust. Elferdít, rosszul alkalmaz és mindent kiforgat, amit csak felhasználhat (TM, 1898, 411. o.). {LDE 162.3}  

Alulról jövő erő munkálkodik azon, hogy létrehozza a dráma utolsó nagy felvonását: Sátán Megváltóként való eljövetelét. A hamisságnak minden megtévesztésével dolgozik azok lelkében, akik titkos társaságokba tömörültek (8T, 1904, 28. o.).

2 megjegyzés: