2022. december 31., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 31 - SZOMBAT - 1 Krónikák 14

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 14 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%2014&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%2014&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Isten ajándéka a jó vezető. Ez a fejezet kiemeli, hogy Isten erősítette meg Dávid királyságát Izraelben és Ő tette naggyá őt. Dávid mindig tudatában volt ennek, és ez alázatosságra késztette őt. Az alázat pedig igen hasznos Isten rendszerében. Jézus földi szolgálatát is megalázkodása tette naggyá. Isten nem csupán Dávidért önmagáért erősítette meg királyságát, hanem ahogy olvastuk, mindez Izrael javára történt, ahogy Jézus esetében is az egész világ javát szolgálta Jézus leereszkedése és az, hogy Istentől tette függővé életét.   

2.   Isten részletekbe menően kommunikál a Hozzá hűséges királlyal. Dávid nem vonakodott kikérni Isten tanácsát és Isten sem vonakodott részletes tájékoztatást és útmutatást adni Dávidnak. Elmondta, hogy meg fogja őt segíteni a harcában és azt is elmondta, hogy milyen haditervvel tudják legyőzni az ellenséget. Dávid nem puszta kívánságból kérdezte meg Isten akaratát, hanem azzal a komoly szándékkal, hogy amit az Isten mond, azt ő kész teljes szívvel és engedelmes lélekkel követni.

3.   Isten emberi eszközök által is dolgozik. Dávid ezt nagyon jól tudta: a győzelem Istentől függ, de azt is tudta, hogy Isten rajta keresztül fogja megvalósítani. Ezért mondta, hogy „Áttört az Isten az én ellenségeimen az én kezem által.”  

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 11. fejezet

11. fejezet – SÁTÁN CSALÁSAI AZ UTOLSÓ NAPOKBAN (6. rész)

A csodatétel önmagában még nem bizonyíték

Önmagadért járulj az Atya elé, imádkozz isteni világosságért, hogy biztos lehess benne, mi az igazság! Amikor a bámulatos csodatévő erő megnyilatkozik, és az ellenség a világosság angyalaként jön el, tudj különbséget tenni a valóban isteni munkálkodás és a sötétség hatalmainak utánzásai között! (3SM, 1888, 389. o.).

Jézus Krisztus úgy fáradozott, hogy az Igét hirdette, és enyhítette a szenvedést a gyógyítás csodálatos munkájával. De arra tanítottak, hogy mi most nem dolgozhatunk így, mert Sátán is fölhasználja hatalmát, hogy csodákat tegyen. Isten szolgái ma nem munkálkodhatnak a csodák eszközével, mert hamis gyógyítások is lesznek, és azt állítják, hogy azok isteni eredetűek (2SM, 54. 1904).

Az Úr népe a biztonságát a jövőben nem a csodatételekben találja meg, mert Sátán is utánozni fogja mindazt, amit ők tesznek (9T, 1909, 16. o.).

A Biblia csodákkal nem helyettesíthető

E „gyógyítók” munkájukra hivatkozva eltökélten mentegetik magukat, amiért áthágják Isten törvényét, és engedetlenek. Noha a hatalmukat minden tekintetben és minden mértékben birtkolják, de ebből nem következik, hogy ők mennyei hatalommal rendelkeznek. Ellenkezőleg, ebben csak a nagy csaló csodatévő ereje nyilatkozik meg (2SM, 1885, 50–51. o.).

A csodás megnyilatkozások sohasem pótolhatják a Bibliát! Tanulmányozni kell az igazságot, úgy kell kutatni, akár az elrejtett kincset! Nem kapunk az Úr szavától eltérő vagy annak helyébe lépő más fenséges világosságot. Ragaszkodj a Szentíráshoz, fogadd el a beoltott Igét, amely bölccsé teszi az embert az üdvösségre! (2SM, 1894, 48. o.).

Hamarosan feltárul előttünk az utolsó nagy csalás. Az Antikrisztus szemünk láttára viszi majd véghez bámulatos tetteit. A hamisítvány annyira hasonlít majd az igazihoz, hogy egyedül a Szentírás által lehet különbséget tenni közöttük. Minden kijelentést és minden csodát az Ige bizonyságtételével kell próbára tenni! (GC, 1911, 593. o.).

Csaknem egyetemes megtévesztés

Most komolyan dolgozó férfiakra és nőkre van szükség, akik a lelkek üdvösségén munkálkodnak! Mert Sátán, mint hatalmas fővezér, harcba szállt, és ebben a végső, még hátralévő időben minden elképzelhető módon dolgozik, hogy bezárja az ajtót a világosság előtt, amit Isten a népére kíván árasztani. A soraiba gyűjti az egész világot, és csak azon kevesek tudnak mindvégig ellenállni neki, akik az Isten követelményéhez hűségesek. Végül még az ő legyőzésükkel is megpróbálkozik (3SM, 1889, 389. o.). {LDE 170.3}  

Az ördög ravasz módszerének eredményeként az elhunytak alakjai is megjelennek, és mindazok összekapcsolódnak vele, akik szeretik és szólják a hazugságot. Figyelmeztetem népünket, hogy még közöttünk is néhányan elfordulnak a hittől, ők majd hitető lelkekre, ördögök tanítására figyelmeznek, és az igazságról gonoszul szólnak.

Akkoriban minden képzeletet fölülmúló dolgok történnek. Lelkészek, jogászok, orvosok, akik engedték, hogy ez a hamisság legyőzze az ítélőképességüket, maguk is téveszméket hirdetnek, egyesülve a megtévesztettekkel. Lelki részegség keríti hatalmába őket (UL, 1905, 317. o.).

 

2 megjegyzés: