2022. december 26., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 26 - HÉTFŐ - 1 Krónikák 9

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 9 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%209&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%209&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Isten fontos szerepet szán Jeruzsálemnek. Ez a fejezet felsorolja Jeruzsálem lakóit. Jeruzsálem későn lesz Izrael tulajdona, Dávid szerzi meg azt a jebuzeusoktól és teszi meg fővárossá. Itt épül fel Salamon temploma, amelyet Isten lakóhelyének tulajdonítanak. A babiloni fogság alatt a templom és a város romokban hever, de Dániel ennek ellenére naponta háromszor ablakot nyit Jeruzsálem felé és így imádkozik. A keresztények számára a mennyei Jeruzsálem a vágyott város. Jeruzsálem az a város, amit Isten magáénak nevez. Ez az Isten városa.

2.   A jeruzsálemi templomszolgálatot Isten a lévitákra bízza. Az egyik ilyen szerep a kapuőr szolgálat volt, ami nemcsak a templom védelmét szolgálta, hanem a felszerelés és a raktározás feladata is az övék volt. Minden felszerelést leltárba vettek és hiánytalanul elszámoltak. Ugyanezt tették a finomliszttel, a borral, az olajjal, a tömjénnel és a fűszerekkel is. Ők feletek a szent kenyerek elkészítéséért és rendszeres cseréjéért.   

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 11. fejezet

11. fejezet – SÁTÁN CSALÁSAI AZ UTOLSÓ NAPOKBAN (2. rész)

Hamis ébredések

Láttam, hogy Istennek még őszinte gyermekei vannak a „névleges adventisták” és az elesett egyházak között. Mielőtt a csapások kitöltetnének, lelkészek és tagok hívatnak ki ezekből a közösségekből, és ők boldogan fogadják el az igazságot. Sátán tudja ezt, és a harmadik angyal hangos kiáltásának felhangzása előtt izgalmat szít ezekben az egyházakban, hogy akik elutasították az igazságot, azt higgyék: Isten velük van (EW, 1858, 261. o.).

Mielőtt Isten utoljára látogatná meg ítéletével a földet, az Úr népe között olyan lelki ébredés lesz, amire az apostoli idők óta nem volt példa… Az ellenség ezt a munkát meg akarja akadályozni. Mielőtt e megmozdulás ideje elérkezik, megkísérli kibontakozását megakadályozni hamisítvány létrehozásával. Azokban az egyházakban, amelyeket megtévesztő befolyása alá tud vonni, azt a látszatot kelti, hogy Isten különleges áldása árad ki rájuk. Nagy vallási érdeklődés látszatát kelti…

Ezt az időt az érzelmi túlfűtöttség jellemzi, az igaz és a hamis keveredése, ami rendkívül alkalmas a megtévesztésre. Azonban nem szükségszerű, hogy bárki is áldozatául essen a megtévesztéseknek. Nem nehéz megállapítani Isten Igéjének fényénél e mozgalmak természetét. Ha az emberek figyelmen kívül hagyják a Biblia bizonyságtételét, és elfordulnak az önmegtagadást és a világról való lemondást igénylő világos, lélekpróbáló igazságtól, akkor Isten áldása ott nem nyugszik meg, ebben bizonyosak lehetünk (GC, 1911, 464. o.).  

A zene kelepcévé válik

Az Úr megmutatta nekem azokat a dolgokat, amelyekről írtál, hogy megtörténtek Indianában; és közvetlenül a kegyelemidő lejárta előtt újólag felbukkannak. Majd minden durva dolgot előadnak. Dobbal, zenével és tánccal kísérve fognak kiabálni. Az értelmes lények érzékei annyira összezavarodnak ettől, hogy nem lehet bízni a helyes ítélőképességükben…

A tébolyult lárma sokkolja az érzékeket és megrontja a helyes ítélőképességet, ami áldást hozhatna az életünkbe. A sátáni ügynökök hatalma a farsanghoz hasonló zajjal és lármával vakít el, és ezt a Szentlélek munkájának nevezik… A múltban szintén meglévő dolgok megtalálhatóak a jövőben is. Sátán a zenét csapdává akarja tenni azzal, ahogy azt művelik (2SM, 1900, 36, 38. o.).

Ne adjunk helyet különös gyakorlatoknak, amelyek valójában csak elvonják az értelmet a Szentlélek mély befolyásától! Isten munkáját mindig nyugalom és méltóság jellemzi (2SM, 1908, 42. o.).

Hamis nyelveken szólás

A fanatizmust, a hamis izgalmat, a hamis nyelveken szólást és a zajos ünneplést az egyházban Isten ajándékának tekintették. Némelyeket megtévesztettek ebben a kérdésben. Mindezek nem teremtek jó gyümölcsöt. „Gyümölcseikről ismeritek meg őket” (Mt 7:16). A hit különleges bizonyítékának tekintették a fanatizmust és a zajongást. Néhányan nincsenek megelégedve az összejövetellel, hacsak nem élnek át valamiféle erőteljes, boldog élményt. Azon fáradoznak, hogy érzelmeiket felajzzák. De az ilyen istentiszteleteknek nincs jótékony befolyása. Amikor a boldog szárnyalás elmúlik, mélyebbre süllyednek, mint ahol az összejövetel előtt voltak, mert érzéseik nem a helyes forrásból származtak.

A lelki fejlődés szempontjából azok a leghasznosabb alkalmak, amelyeket ünnepélyesség és a szív mélységes vizsgálata jellemez, amikor mindenki önmaga megismerésére törekszik, és komoly, mély alázattal kíván Krisztustól tanulni (1T, 1864, 412. o.).

1 megjegyzés: