2023. december 18., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 18 - HÉTFŐ - Ézsaiás 25

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ézsaiás könyve 25 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2025&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2025&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Isten végső szabadítását meg fogja énekelni a megszabadult világ. Ez a fejezet egy olyan hálaéneket tartalmaz, mint a Jelenések könyvében Mózes és a Bárány éneke, a szabadulás éneke. Isten megsemmisíti Babilont, kőrakássá teszi, népét pedig végleg megszabadítja. A megváltottak pedig hálaénekben köszönik meg ezt Istennek.

2.    Isten jelleme páratlan szépség. Ez a fejezet gyönyörű képekben beszél Istenről:

a.    erőssége a nincstelennek

b.    erőssége a szegénynek a nyomorúságban

c.    oltalom a zivatarban

d.    árnyék a hőségben

e.    aki elhallgattatja a hatalmaskodó énekét  

3.    Isten véget vet a halálnak és a rossznak. Olyan szép szavakat használ itt a szerző, mint a Jelenések könyve: „Véget vet a halálnak örökre! Az én Uram, az Úr letörli a könnyet minden arcról. Leveszi népéről a gyalázatot az egész földön.”

4.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    akit örömmel fog népe üdvözölni Jézus eljövetelekor

b.    aki a mi Istenünk

c.    akiben reménykedünk

d.    aki megszabadít

e.    aki vigasságot és örömet szerez népének

Ima éretted: Istenem, kérlek add, hogy az olvasó ott legyen abban a kórusban, amely a Bárány énekét énekli majd. Add, hogy ez a reménység éltesse, hogy Te eltörlöd a halált és minden könnyet letörölsz szemünkről Jézus nevében, Ámen

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 41. fejezet

41. fejezet – A FÖLD PUSZTULÁSA (2. rész)

A gonoszok szíve tele van bánattal. De nem azt sajnálják, hogy elfeledkeztek Istenről és embertársaikról, hanem azt, hogy Isten győzött. Bűneik következményeit siratják, de gonoszságukat nem bánják meg. Minden követ megmozgatnának a győzelemért.

A világ látja, hogy azoknak, akiket kigúnyolt, kinevetett és pusztulásra szánt, nem árt a ragály, a fergeteg és a földrengés. Aki megemésztő tűz a törvényszegőnek, biztos menedék népének.

A lelkész, aki az emberek kegyeiért feláldozta az igazságot, most meglátja tanításainak jellegét és következményeit. Nem kétséges, hogy a Mindenható szeme elkísérte a szószékre, figyelte, amikor az utcán járt, és amikor emberek ügyeivel foglalkozott. Minden lelki hatás, minden leírt sor, minden kimondott szó, minden cselekedet, amely hamis nyugalmat kínált, az embereknek magvetés volt; és a magvető a szerencsétlen, elveszett lelkekben most láthatja munkájának gyümölcsét.

Az Úr így szól: "Hazugsággal gyógyítgatják az én népem leányának romlását, mondván: Békesség, békesség, és nincs békesség. " "Megszomorítjátok az igaznak szívét hazugsággal, holott én őt bántani nem akartam, s megerősítitek a hitetlen kezeit, hogy meg ne térjen gonosz útjáról, hogy őt életben megtartsam" (Jer 8:11; Ez 13:22).

„Jaj a pásztoroknak, akik elvesztik és elszélesztik az én mezőmnek juhait... Ímé, én megbüntetem a ti cselekedeteiteknek gonoszságát. " "Jajgassatok pásztorok, és kiáltsatok, és heverjetek a porban, ti vezérei a nyájnak, mert eljön a ti megöletéseteknek és szétszóratástoknak ideje... És nincs hová futniuk a pásztoroknak, és menekülniük a nyáj vezéreinek" (Jer 23:1-2; 25:34-35).

2 megjegyzés: