2023. december 19., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 19 - KEDD - Ézsaiás 26

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ézsaiás könyve 26 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2026&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2026&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Isten fogadja a megváltottakat a mennyei városban. Ez a fejezet azt a pillanatot írja le, amikor Isten kitárja a mennyország kapuit és fogadja hűséges, Benne bízó népét. Micsoda pillanat lesz ez!

2.    Isten az, Akiben bízni lehet az ítélet idején. Sokan félelmesnek gondolják az ítéletet, amelyben Istent szigorú végrehajtóként látják. Ézsaiás azonban egészen másképpen látja: „Ítéleted idején is benned reménykedtünk, Uram, neved dicséretére vágyott a lelkünk.”

3.    Isten feltámasztja a hívő holtakat. Ez a fejezet beszél a holtak állapotáról, hogy semmilyen formában sem élnek, de feltámadnak. Szép szavakkal írja le ezt Ézsaiás: „Életre kelnek hallottaid, föltámadnak a holttestek! Ébredjetek, és ujjongjatok, kik a porban laktok! Mert harmatod a világosság harmata, és a föld visszaadja az árnyakat.”

4.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    aki erős vár a népe számára

b.    aki népe kősziklája

c.    aki nem ijed meg azoktól, akik felmagasztalják magukat

d.    aki ítéletével igazságra tanítja a világ lakóit

e.    aki becsületes országot hoz el számunkra

f.      aki békességet szerez nekünk

g.    aki megszaporítja népét és kiterjeszti országát

Ima éretted: Istenem, kérlek add, hogy az olvasó bemenjen azon a kapun, amelyet te társz ki a tieid előtt, és átélje azt a gyönyörű tapasztalatot, amikor köszöntöd a tieidet. Adjad, hogy örömmel várja szerettei feltámadását és a boldog találkozást, Jézus nevében, Ámen

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 41. fejezet

41. fejezet – A FÖLD PUSZTULÁSA (3. rész)

A papság és a nép belátja, hogy nem törekedett az Istennel való kapcsolatra. Felismerik, hogy lázadtak az igaz és igazságos törvények szerzője ellen. A mennyei elvek elvetésével a bűn, a viszály, a gyűlölet és a gonoszság ezer és ezer forrását fakasztották fel, mígnem a föld egy nagy harcmezővé, erkölcsi fertővé vált. Ez a kép tárul most azok elé, akik elvetették az igazságot, és melengették a tévelygést. Nyelv nem tudja kifejezni, mennyire vágynak az engedetlenek és a hitehagyók arra, amit örökre elvesztettek - az örök életre. Azok, akiket a világ képességükért és ékesszólásukért bálványozott, most igazi megvilágításban látják ezeket. Felismerik, mit játszottak el törvényszegésükkel, és azok lábához esnek, akiknek a kitartását semmibe vették, kigúnyolták, és most beismerik, hogy Isten őket is szerette.

Az emberek rájönnek arra, hogy be lettek csapva. Egymást vádolják romlásukért, de mindannyian egy emberként elkeseredetten kárhoztatják a papokat. A hűtlen pásztorok tetszetős dolgokat prófétáltak. Hallgatóikat Isten törvényének semmibevevésére biztatták, és arra, hogy üldözzék azokat, akik a törvényt szentnek tartják. Most ezek a tanítók kétségbeesetten beismerik a világ előtt, hogy félrevezették az embereket. A tömegek tombolnak a dühtől. "Elvesztünk! - kiáltják -, és ti okoztátok pusztulásunkat!" És rátámadnak a hamis pásztorokra. Éppen azok, akik valamikor a legjobban csodálták őket, szórják a legszörnyűbb átkokat rájuk. A kezek, amelyek egykor babérkoszorút helyeztek homlokukra, elpusztításukra emelkednek fel. A kardokat, amelyekkel Isten népét akarták lemészárolni, most rosszakaróik ellen fordítják. Mindenütt folyik a harc, és ömlik a vér.

„Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden testnek ítélő bírája, a hitetleneket fegyverre veti" (Jer 25:31). Hatezer évig folyt a nagy küzdelem. Isten Fia és a menny követei harcoltak a gonoszság hatalma ellen. Inteni, tanítani, menteni akarták az embereket. Most már mindenki döntött. A gonoszok teljesen Sátán mellé álltak az Isten elleni harcban.

Ütött az óra, hogy Isten megvédje sárba tiport törvényének tekintélyét. Ez a küzdelem nemcsak Sátán ellen, hanem az emberek ellen is folyik. "Pere van az Úrnak a népekkel... a bűnösöket kardélre hányja!" (Jer 25:31)

2 megjegyzés: