2023. december 20., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 20 - SZERDA - Ézsaiás 27

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ézsaiás könyve 27 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2027&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=%C3%89zsai%C3%A1s%2027&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.   Isten megsemmisíti az ősi kígyót. Ez a fejezet azzal kezdődik, hogy Isten megbünteti a kígyót. Kezdetben Isten ellengése a kígyót használta fel az első emberpár Isten elleni fellázítására. Azóta is a bűn szimbóluma maradt és úgy tekintünk rá, mint a bűn értelmi szerzőjére. Isten meg fogja semmisíteni a bűnt, annak következményeit, de az értelmi szerzőjét is. Ez teszi biztonságossá az életet az üdvözültek számára és ezért folytatódik öröménekkel ez a fejezet.  

2.   Isten felveszi a küzdelmet a tövissel és a gazzal. Ez a fejezet úgy írja le Istent, mint aki nem haragszik népére, de ha tövis és gaz veri fel a fejét közte, nem marad tétlen, felveszi a harcot velük.  

3.   Isten a nagy aratásra készül. Ebben az aratásban Isten learatja Fia áldozatának a gyümölcsét az Eufrátesztől a Nílusig és elcsépeli a kalászokat, de Izraelnek azt ígéri, hogy őket egyenként fogja összeszedni. Isten különleges figyelemmel viszonyul népéhez, miközben minden embert szeret és mindenkit üdvözíteni akar.

4.   Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.   aki éjjel-nappal őrzi és öntözgeti népét

b.   aki nem haragszik népére – csak a gyomra haragszik, amely népe ártására van

c.    aki meg szeretne békélni gyermekeivel

d.   aki megoltalmazza azokat, akik megbékélnek Vele

e.   aki olyan biztos megoldást ajánl népének, ami soha nem fog elromlani

f.     aki végleg eltávolítja népe bűnét és bűnének gyümölcsét

Ima éretted: Istenem, kérlek, segítsd meg az olvasót, az ősi kígyóval vívott harcában, aki sok szomorúságot és fájdalmat okozott neki és szeretteinek és adjad, hogy örülni tudjon a jó hírnek, hogy Te megbünteted a kígyót és már nem fog többé létezni és ártani senkinek sem, Jézus nevében, Ámen

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 41. fejezet

41. fejezet – A FÖLD PUSZTULÁSA (4. rész)

Megkapták a szabadulás jegyét azok, "akik sóhajtanak és nyögnek mindazokért az utálatosságokért, amelyeket cselekedtek". Most elindul a halál angyala - az ezékieli látomás öldöklő fegyverrel ábrázolt angyala -, aki ezt a parancsot kapta: "Vénet, ifjat, szüzet, gyermeket és asszonyokat öljetek meg mind egy lábig, de azokhoz a férfiakhoz, akiken a jegy van, ne közelítsetek, és az én templomomon kezdjétek el" (Ez 9:4.6). Az öldöklés a nép állítólagos lelki őrei között kezdődik. Először a hamis őröknek kell elpusztulniuk. Nincs irgalom, nincs kímélet. Férfiak, asszonyok, hajadonok és kisgyermekek együtt pusztulnak el.

"Az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, s felmutatja a föld a vért, és el nem fedi megöletteit többé" (Ésa 26:21). "És ez lesz a csapás, amellyel megcsapkod az Úr minden népet, amelyek Jeruzsálem ellen gyülekeznek: Megsenyved a húsuk, éspedig amíg lábaikon állnak, szemeik is megsenyvednek gödreikben, nyelvük is megsenyved szájukban. És azon a napon lesz, hogy az Úr nagy háborúságot támaszt közöttük, úgy, hogy ki-ki a maga társának kezét ragadja meg, és a maga társának keze ellen emeli fel kezét" (Zak 14:12-13). Isten elegyítetlen haragjának félelmetes kiáradásakor elhullanak a föld gonosz lakói az ádáz indulattal vívott eszeveszett harcban - papok, hatalmasságok, a nép, gazdagok és szegények, nagyok és kicsinyek. "És azon a napon az Úrtól levágatnak a föld egyik végétől fogva a föld másik végéig; nem sirattatnak meg, és össze sem hordatnak, el sem temettetnek" (Jer 25:33).

Amikor Krisztus eljön, a gonoszokat eltörli a föld színéről. Megemésztődnek szájának leheletétől, és elpusztulnak dicsőségének fényétől. Krisztus elviszi népét Isten városába, és a föld lakatlan lesz. "Ímé az Úr megüresíti a földet, és elpusztítja azt, és elfordítja színét, és elszéleszti lakóit! " " Megüresíttetvén megüresíttetik a föld, és elpusztíttatván elpusztíttatik; mert az Úr szólá e beszédet." "Mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök szövetséget. Ezért átok emészti meg a földet, és lakolnak a rajta lakók; ezért megégnek a földnek lakói" (Ésa 24:1.3. 5--6).

2 megjegyzés: