2023. június 24., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 24 - SZOMBAT - Zsoltárok 49

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Zsoltárok 49 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=ps+49&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=ps+49&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Istent nem lehet a gazdagsággal megvesztegetni. Vagyonnal nem tudjuk megvásárolni üdvösségünket, nem lehetünk kedvesebbek Isten előtt vagyonunk miatt, nem tudjuk megvásárolni vele az életet, nem tudjuk elkerülni a halált, vagyonunkat nem tudjuk átvinni a másvilágra. Viszont, amit nem tud a pénz megadni számunkra Isten megadja ingyen, örömmel és gazdagon.

2.   Isten mindenkor, mindenki számára az egyetlen megoldás. Ha az ember örökké élne és mérhetetlen vagyont szerezne, azzal sem tudná megváltani magát. Ha az ember örökké élne és csak jó cselekedeteket hajtana végre, akkor sem tudná kiérdemelni a mennyet. A zsoltáros azt mondja, hogy az ember jobban teszi, ha lemond arról, hogy érdemeket szerezzen Istennél. Sokkal könnyebb, és az egyetlen járható út, ha hit által elfogadjuk Isten kegyelmi ajándékát. Ahelyett, hogy kiérdemelni akarjuk, inkább legyünk hálásak érte és dicsőítsük Istent az Ő végtelen jóságáért és az üdvösség ajándékáért.

3.   Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.   aki előtt a közember és az előkelő, a gazdag és a szegény egyenlő – egyenlő az esélye Isten áldására és az üdvösségre is

b.   akinek védelme alatt nem kell félnünk az alattomos és gonosz emberektől

c.    aki nagyon sokra értékeli az ember életét, és nagyon sokat fizetett érte

d.   aki kivált minket a holtak hazájából, és magához fogad

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 15. fejezet

15. fejezet – A KÉT "TANÚ" JÖVENDÖLÉSE (7. rész)

A két tanúbizonyságról a próféta ezt is kijelenti: "És hallának nagy szózatot az égből, amely ezt mondja vala nékik: Jöjjetek fel ide. És felmenének az égbe felhőben, és láták őket az ő ellenségeik" (Jel 11:12). Amióta Franciaország háborút indított Isten két tanúbizonysága ellen, azóta e tanúbizonyságok olyan megbecsülésben részesülnek, mint soha azelőtt. 1804- ben megalakult a Brit és Külföldi Bibliatársulat. Ezt hasonló szervezetek követték, számos európai fiókintézménnyel. 1816-ban létrejött az Amerikai Bibliatársulat. A Brit Bibliatársulat megalakulásáig a Biblia ötven nyelven jelent meg. Azóta sok száz nyelvre és nyelvjárásra lefordították.

Az 1792-es évet megelőző ötven év során a külmisszió nem sok figyelmet kapott. Nem alakultak új egyesületek, és csak kevés egyház tett erőfeszítéseket arra, hogy a kereszténységet pogány országokban terjessze. A XVIII. század vége felé azonban nagy változás történt. Sokan elégedetlenek lettek a racionalizmus következményeivel, és felismerték, hogy szükség van mennyei kinyilatkoztatásra és tapasztalatokon alapuló vallásra. Ettől kezdve a külmisszió rendkívüli fejlődésnek indult.

A nyomtatás tökéletesítése lendületet adott a Biblia terjesztésének. A különböző országok közötti érintkezési lehetőségek növekedése, az előítélet és a nemzeti elzárkózás emelte ősi válaszfalak leomlása és a római pápa világi hatalmának elvesztése utat nyitott Isten Igéje előtt. Néhány évig a Bibliát korlátozás nélkül árulták Róma utcáin, és most már eljutott a benépesült földgolyó minden részébe. Emberek milliói fogtak össze a Biblia elleni harcban, de annyira eredménytelenül, hogy ahol korábban száz volt, most tízezer, sőt százezer példány van Isten könyvéből. Az egyik korai reformátornak a keresztény egyházról mondott szavai szerint "a Biblia olyan üllő, amely már sok kalapácsot elkoptatott. " Így szól az Úr: "Egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, és minden nyelvet, mely ellened perbe száll, kárhoztatsz" (Ésa 54:17).

"Istenünk beszéde mindörökre megmarad!" "Minden Ő végzése tökéletes. Megingathatatlanok örökké és mindvégig; hívségből és egyenességből származottak" (Ésa 40:8; Zsolt 111:7-8). Ami emberi tekintélyen alapszik, meghiúsul; de ami Isten változhatatlan szavának sziklájára épül, örökké megáll.

2 megjegyzés: