2022. július 10., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - július 10 - VASÁRNAP - 5 Mózes 25

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 5Móz 25 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2025&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2025&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.   Isten arra tanít, hogy a bűnnek következménye van, de ugyanakkor védi az emberi méltóságot. A pereskedésben bűnösnek ítélt ember büntetést kapott, de Isten még ebben a helyzetben is védte az emberi méltóságot. Nem kaphatott olyan büntetést, amely megalázta volna őt emberi mivoltában és méltóságában.

2.   Isten felelősségre tanít az állatokkal szemben is. A munkát végző ökörtől nem lehetett megtagadni, hogy közben a termésből fogyasszon.

3.   Isten védi Izrael népének minden alkotó elemét. A családok, törzsek és nemzetségek alkották Izrael országát. Ezek láncszemként kapcsolódtak össze és mindenik fontos volt. Ezért, ha valamelyik családban nem volt utód, mert a családfő meghalt, a család többi részének kellett gondoskodni arról, hogy ez a láncszem ne hiányozzon.         

4.   Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.   aki védi az üzleti élet tisztaságát (nem fogad el kétféle mértéket)

b.   aki megvédi Izrael népét más népek ártó szándékától

c.   aki gyűlöli azt, ha valaki csalással, lopással, hamis mérték használatával akar meggazdagodni és ezzel másokat megkárosít

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 25. fejezet

25. fejezet – A Szentlélek (1. rész)

Az ígéret

A Szentlélek ígérete ugyanúgy szól nekünk is, mint az első tanítványoknak. Isten ma is mennyei erővel tölt be embereket, ahogy erővel töltötte be azokat is, akik pünkösdkor hallották az üdvösség beszédét. E mostani órában Lelke és kegyelme mindazokra kiárad, akiknek szüksége van rá, s akik szaván fogják őt. (Testimonies, VIII, 20.)

A Szentlélek ígérete nem korlátozódik sem egyetlen korszakra, sem egyetlen népcsoportra. Krisztus kijelentette, hogy Lelkének befolyása tanítványaival lesz a vég idejéig. A pünkösd idejétől fogva mind a mai napig a Vigasztaló elküldetett mindenkinek, aki teljesen átadta magát az Úrnak és az ő szolgálatának. (The Acts of the Apostles, 40.)

Isten vágyik felüdíteni népét a Szentlélek ajándéka által, alámerítve őket újra szeretetében. A gyülekezet nem lehet híján a mennyei Vigasztalónak. Krisztus mennybemenetele után a Szentlélek teljes hatalommal szállt le a várakozó, imádkozó, hívő tanítványokra, hatalma elért minden szívhez. A jövendő időben a földet Isten dicsőségének kell bevilágítania. Mennyei befolyásnak kell kiáradnia a világra azoktól, akiket megszentelt az igazság. A földet a kegyelem légkörének kell öveznie. A Szentlélek munkálkodik majd az emberi szívekben, megragadva Isten dolgait és bebizonyítva azokat az emberek számára. (Southern Watchman, 1905. szeptember 5.)

A végidőben, amikor Isten műve a földön befejezéshez közeledik, odaszentelt hívők buzgó fáradozásait, a Szentlélek vezérlete alatt, az isteni kegyelem rendkívüli jelei kísérik majd. A korai és késői eső jelképében – ahogyan az eső keleten a magvetés, illetve az aratás időszakában hullott a földre – a héber próféták az isteni kegyelem különleges mértékű kiáradásait jövendölték Isten gyülekezete számára. A Lélek kiárasztása az apostolok napjaiban a korai esőt jelképezte, mely dicső eredményeket érlelt. A Szentlélek jelenléte az igaz egyházban az idők végezetéig érezhető lesz. (The Acts of the Apostles, 54–55.)

A Lélek kiárasztása az apostolok napjaiban volt a „korai eső”, és dicső eredményeket érlelt. A kései eső azonban ennél is bőségesebb lesz. Hogyan szól az ígéret az utolsó napokban élők számára? „Térjetek vissza az erősséghez, reménységnek foglyai! Ma is azt hirdetem néktek: kétszeresen megfizetek néked!” „Kérjetek esőt az Úrtól a késői eső idején! Az Úr villámlást szerez, és záporesőt ad nekik, és kinek-kinek füvet a mezőn.” (Testimonies, VIII, 21.)       

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1725/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 25. fejezetéhez (július 10-16.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjeleik, pótoljuk

1 megjegyzés: