2022. július 13., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - július 13 - SZERDA - 5 Mózes 28

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 5Móz 28 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2028&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2028&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten, aki nyíltlapokkal játszik. Isten nem rejt véka alá semmit, nem okoz kellemetlen meglepetést, hanem előre figyelmeztet, hogy minek mi lesz a következménye. A 28. fejezet részletesen elmondja az engedelmesség áldásait, de még részletesebben az engedetlenség átkos következményeit. Senki sem fellebbezhet, hogy valamit nem tudott, mert Isten előre gondoskodott a szükséges információkról.

2.    Isten   elkülönítette népét, hogy bemutassák őt a környező népek számára. Az áldásokat azért adta népe számára, mert szerette őket, de azért is, hogy ezek által is megismerjék őt a környező népek.       

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    akinek szavának követése áldások özönét hozza népe számára

b.    aki felhívja népe figyelmét az engedetlenség súlyos következményeire

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 25. fejezet

25. fejezet – A Szentlélek (4. rész)

A siker elengedhetetlen kelléke

A Lélek hatalma Isten munkásai életében oly erővel támogatná az igazság hirdetését, amilyet a világ minden tisztelete és dicsősége együttvéve sem adhat meg. (The Acts of the Apostles, 51

Az Úr nem kéri tőlünk, hogy saját erőnkre támaszkodva végezzük el a reánk váró munkát. Ő gondoskodott isteni támogatásról minden olyan szükséghelyzetre, amelyre az emberi erőforrás nem tud megfelelni. Szentlelkét adja szorult helyzetben való segítség gyanánt, valamint a reménység és a bizonyosság megerősítésére, elménk megvilágosítására és szívük megtisztítására. (Southern Watchman, 1905. augusztus 1.)

A Szentlélek kiárasztása után a tanítványokban olyan nagy szeretet élt Krisztus, valamint azok iránt, akikért életét áldozta, hogy szavaik és imáik szíveket lágyítottak meg. A Lélek erejével szóltak, és e hatalom befolyása alatt ezrek tértek meg. (The Acts of the Apostles, 22.)

Nincs határa annak, mennyire lehet hasznos az az ember, aki félreteszi az ént, és teret enged a Szentlélek munkájának a szívében, és teljesen Istennek szenteli életét. (Southern Watchman, 1905. augusztus 1.)

Mi lett az eredménye a Szentlélek kitöltetésének pünkösdkor? – A feltámadt Üdvözítőről szóló örömteli hírek eljutottak az akkor ismert világ legtávolibb szegletére is… Fáradozásaik nyomán a gyülekezethez csatlakoztak olyan kiválasztottak is, akik miután befogadták az élet beszédét, életüket annak a munkának szentelték, amelynek során másoknak is továbbadták azt a reménységet, amely szívüket békességgel és örömmel töltötte be. Százával hirdették az üzenetet: „Elközelgetett az Isten országa.” Sem visszatartani, sem megfélemlíteni nem lehetett őket fenyegetésekkel. Az Úr szólt általuk; és valahová mentek, a betegek meggyógyultak, a szegényeknek pedig az evangéliumot hirdették. Ilyen hatalommal munkálkodhat Isten, amikor az emberek alárendelik magukat Lelke irányításának. (Southern Watchman, 1905. augusztus 1.)

A Szentlélek a lelki élet lehelete. Aki részesül benne, részesül Jézus életében. A Szentlélek átitatja elfogadóját Krisztus tulajdonságaival. Csak azok állhatnak ki az emberek képviselőiként, hogy az egyház javára szolgáljanak, akiket Isten ily módon oktatott, akik megismerték a Szentléleknek a belső emberre gyakorolt hatását, s akikben megnyilvánul a Megváltóéhoz hasonló jellem. (The Desire of Ages, 805.)

Különleges és gyors változások mennek hamarosan végbe, és Isten népének be kell töltekeznie a Szentlélekkel, hogy mennyei bölcsességgel felelhessenek meg e kor sürgős szükségleteinek, és ameddig lehetséges, ellensúlyozhassák e világ erkölcsi lealacsonyodását. Ha a gyülekezet nem alszik, ha Krisztus követői vigyáznak és imádkoznak, övék lehet az a világosság, amellyel észlelhetik és tisztán kivehetik az ellenség hadi mozdulatait. (Testimonies, VI, 436.)        

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1725/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 25. fejezetéhez (július 10-16.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjelenik, pótoljuk


2 megjegyzés: