2022. július 18., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - július 18 - HÉTFŐ - 5 Mózes 33

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 5Móz 33 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2033&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2033&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten Mózes által megáldja népe 12 törzsét. Csodálatos, hogy míg az előző három fejezetben Izrael gyakori hitehagyására, engedetlenségére került hangsúly, most a népre vonatkozó áldássorozatnak lehetünk tanúi, ami ismételten Isten hatalmas kegyelmét tárja elénk. A kegyelmes Isten néz rá a 12 törzsre. Tudja hibáikat, de a többszöri korholás után áldásait fogalmazza meg Mózes által.

2.    Isten alakja kiábrázolódik a Mózes által használt képekben. Ezen áldássorozat megfogalmazása a zsoltár nyelvezetére emlékeztet. Izrael népe áldott, mert Isten biztonságos kezében van sorsa.  Isten kezeiről beszél, de beszél lábairól, arcáról, vállairól, karjairól is, amelyek mind Izrael áldását és védelmét szolgálják.      

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki ráragyog népére és tündököl

b.    aki végtelenül szereti népét

c.    aki szerelmes népébe

d.    aki bőven adja a kegyelmet

e.    aki az égen át és a felhőkön száguld gyermeke megsegítésére

f.      aki hajlék népe számára

g.    aki segítő pajzs és dicsőséges kard

h.    aki várja, hogy mi is Isten emberei legyünk, mint ahogy Mózes is az volt

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 26. fejezet

26. fejezet – A siker bizonyossága (2. rész)

A mennyei szolgáló lelkek együttműködése

Jobban tisztában kell lennünk az angyalok küldetésével. Jól tesszük, ha nem tévesztjük szem elől, hogy Isten valamennyi igaz gyermeke mennyei lényekkel működhet együtt. A világosság és az erő láthatatlan seregei keresik fel a szelídeket és az alázatosokat, akik hisznek a menny ígéreteiben, és jogot formálnak az azokban foglaltakra. Kerubok és szeráfok, hatalmas erejű angyalok állnak az Isten jobbján: „szolgáló lelkek… elküldve szolgálatra azokért, akik örökölni fogják az üdvösséget”. (The Acts of the Apostles, 154.)

Emlékezzetek arra, hogy az Úr Jézus a legfőbb munkás. Ő öntözi az elvetett magot. Elmédre helyez olyan igéket, amelyek szíveket fognak megszólítani. (Testimonies, IX, 41.)

Szenteljétek magatokat mindenestül az Úr munkájának. Ő erőtök, és ő ott lesz majd a jobb kezetek felől, segítve benneteket irgalmas tervei kivitelezésében. (Testimonies, IX, 41.)

A mennyei lények segítik mindazokat, akik szilárd hittel törekednek jellemük tökéletesítésére, ami cselekedeteik tökéletességében mutatkozik meg. Krisztus mindnyájuknak, akik részt vesznek ebben a munkában, ezt mondja: jobb kezed felől vagyok és megsegítelek! (Christ’s Object Lessons, 332.)

Amikor az emberi törekvés együttműködik Isten akaratával, mindent meg tud cselekedni. Amit az Úr parancsára meg kell cselekednünk, azt meg is lehet tenni az ő erejével. Amikor valamit megparancsol, egyben képességet is ad annak teljesítésére. (Christ’s Object Lessons, 333.)

A veszendő lelkekért végzett munkában angyalok társaságát fogjátok élvezni. Ezerszer ezer, tízezerszer tízezer angyal vár arra, hogy együttműködhessen gyülekezetünk tagjaival annak a fénynek a közvetítésében, amit Isten bőkezűen közölt velünk, hogy népe felkészülhessen Krisztus eljövetelére. (Testimonies, IX, 129.)

A menny angyalai készek együttműködni velünk ebben a munkában. A menny minden forrása rendelkezésére áll azoknak, akik keresik és megmentik az elveszetteket. Angyalok lesznek segítségedre abban, hogy meg tudd szólítani a legnemtörődömebb és legmegátalkodottabb embert is. Amikor pedig csak egy is visszatalál Istenhez, az egész ég örvendezik azon. A szeráfok és a kerubok pengetik arany hárfájukat, énekben dicsőítve Istent és a Bárányt az emberek fiai iránti irgalmáért és szerető jóságáért. (Christ’s Object Lessons, 197.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1774/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 26. fejezetéhez (július 17-23.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjelenik, pótoljuk

2 megjegyzés: