2022. július 11., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - július 11 - HÉTFŐ - 5 Mózes 26

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 5Móz 26 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2026&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2026&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten hálaadásra tanította népét. Isten hálaadásra tanította népét, és arra, hogy Őt helyezzék az első helyre, termésük legjavából ajándékoz adjanak neki. Ennek eredménye lett az áldás, amellyel Isten elárasztotta népét.

2.    Isten hitvallást ad népének. Miközben termésük legjavából ajándékot adtak Istennek, hitvallást tettek arról, hogy kik ők és ki az Isten. Ősatyjuk vándorló arámi volt, aki lement Egyiptomba, ott jövevény volt, akivel rosszul bántak, de az Úr meghallotta kiáltásukat, megmentette őket és kivezette a jó földre, amelynek terméséből ajándékot adtak neki.

3.    Isten jótékonyságra és együttérzésre tanította népét. Minden harmadik évben Izrael a második tizedét a lévitáknak és a szegényeknek adta. Isten ezzel nevelte együttérzésre és összetartásra népét. Ők egy nemzetet képeznek, a szegénnyel és elhagyatottal együtt. Mindnyájan Isten gyermekei és egymásnak testvérei.       

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki elvárja, hogy népe rendelései szerint éljen

b.    aki megadta Izraelnek, amit esküvel neki ígért

c.    aki erős és hatalmas néppé tette Izraelt

d.    aki észrevette népe sanyarú sorsát

e.    aki erős kézzel megszabadította népét

f.      aki letekint az égből és megáldja népét

g.    aki azt kívánja, hogy Izrael tulajdon népe legyen

h.    aki csak olyat kér az emberektől, ami a javukat szolgálja – aki szeretné, ha mindenki megtapasztalná azt az örömöt, amit parancsolatainak teljesítése után érezhetünk

i.       aki saját népének tekinti, áldásaival halmozza el azokat, akik teljes szívükkel, teljes lelkükkel hozzá ragaszkodnak

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 25. fejezet

25. fejezet – A Szentlélek (2. rész)

Isten készséggel árasztja ki

Az Úr készségesebben adja Szentlelkét azoknak, akik őt szolgálják, mint amilyen készségesen adnak szülők jó ajándékokat gyermekeiknek. (The Acts of the Apostles, 50.)

Minden időben és minden helyen, minden szomorúságban és nyomorgattatásban, amikor a kilátások sötétnek, a jövendő pedig nyugtalanítónak látszik, amikor gyámoltalannak és magányosnak érezzük magunkat, Krisztus elküldi hozzánk a Vigasztalót, válaszul a hitből fakadó imádságunkra. A körülmények elválaszthatnak bennünket minden földi barátunktól, de nincs az a körülmény, nincs az a távolság, amely elválaszthatna bennünket a mennyei Szentlélektől. Bárhol vagyunk, bárhová megyünk, Vigasztalónk mindig a jobb kezünknél áll, hogy támogasson, megtartson, felemeljen és megvidámítson bennünket. (The Desire of Ages, 669–670.)

Ahogy az evangélium hírnökei minden reggel megújítják odaszentelési fogadalmukat, az Úr újra és újra megajándékozza őket Lelke megelevenítő és megszentelő hatalmával. Mindennapi kötelességük teljesítésének azzal a biztos tudattal láthatnak hozzá, hogy a Szentlélek láthatatlan jelenléte „Isten munkatársaivá” teszi őket. (The Acts of the Apostles, 56.)

A Szentlélek uralmának az idején élünk. Az emberiség közvetítése által terjed ki munkája, így növelve befolyását a világban. (Southern Watchman, 1903. november 3.)        

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1725/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 25. fejezetéhez (július 10-16.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjeleik, pótoljuk

2 megjegyzés: