2022. július 28., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - július 28 - CSÜTÖRTÖK - Józsué 9

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Józsué 9 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=J%C3%B3zsu%C3%A9%209&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=J%C3%B3zsu%C3%A9%209&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Az Istenről szóló hírek különböző reakciókat váltanak ki az emberekben. Amikor a népek tudomást szereztek Isten hatalmáról, népe iránti szeretetéről és azokról a győzelmekről, amelyeket népének adott, egyesek elkezdtek szövetkezni és összefogtak Izrael népe ellen, más népek pedig cselhez folyamodtak. Ilyen az emberi természet: mindent kitalál, csak ne kelljen elfogadni Istent. Az emberi találmányok azonban nem maradandóak. Nincs olyan emberi összefogás, ami túltenne Isten hatalmán, és Isten igazsága győzedelmeskedik minden csalás fölött. Az eredmény mindig szomorú. Az Isten ellen összefogott népek megsemmisültek, a cselhez folyamodók pedig rabszolgasorsra jutottak.

2.    Istent kötelezi a fogadalom. Erre akarta megtanítani népét is. Ha a nép fogadalmat tett, még ha ez hátrányukra is vált, Isten elvárta tőlük, hogy fogadalmukat ne szegjék meg. 

3.    Hasznos megtudakolni Isten tanácsát. Bár Józsué jó vezető volt, szerette Istent és a népet, néhányszor beleesett abba a tévedésbe, hogy Isten megkérdezése nélkül hozott döntést. Bár szándéka jó volt és pillanatnyilag úgy tűnt, hogy a legjobb döntést hozta, később kiderült, hogy tévedett és ezeknek a tévedéseknek szomorú következményeik lettek. Ez tanulság számunkra is.

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki cselekedeteinek híre ment. És azért ment híre, mert hatalmas és csodás cselekedetek voltak

b.    aki legyőzhetetlen, az emberi okoskodások, a ravaszság útjait is előre tudja

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 27. fejezet

 

27. fejezet – A szolgálat jutalma (5. rész)

Az eljövendő élet jutalma

Örök élet – Az igazán keresztény ember azzal, hogy buzgó és figyelmes erőfeszítéseket tesz a rászorulók megsegítésére, az Isten és a felebarátai iránti szeretetét bizonyítja. Elveszítheti az életét a szolgálatban, de amikor Krisztus visszajön, hogy összegyűjtse ékszereit, újra megtalálja azt. (Testimonies, IX, 56.)

Az örökkévalóság küszöbén állva halljátok meg a kedves üdvözlést, amely azokhoz szól, akik ebben az életben együttműködtek Krisztussal, és kiváltságnak és megtiszteltetésnek tartották, hogy szenvedhetnek érte… Ott a megváltottak köszöntik majd azokat, akik a felemeltetett Üdvözítőhöz vezették őket. Egyesülni fognak majd annak dicsőítésében, aki meghalt azért, hogy emberi lények elnyerhessék az Isten életéhez hasonlítható életet. A harc lezárult. Minden megpróbáltatás és küzdelem véget ért. Amikor a megváltottak Isten trónja köré állnak, győzelmi ének tölti be az egész mennyet. Mind együtt zengik a boldog éneket: „Méltó, méltó a megöletett Bárány, aki megváltott bennünket Istennek.” (The Ministry of Healing, 506–507.)

Ha a feljegyzések azt bizonyítják, hogy ilyen volt az életük, vagyis gyengédség, önmegtagadás és jótékonyság jellemezte őket, akkor hozzájuk is szól majd a boldogító biztosíték és áldó szózat Krisztustól: „Jól vagyon… Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.” (Testimonies, III, 525.) {ChS 272.1}  

Az egyház most küzdő egyház. Jelenleg egy sötétségben veszteglő, majdnem teljesen bálványimádásba merült világgal állunk szemben. De közeleg a nap, amikor a harc véget ér, és az egyház győzni fog. Isten akarata lesz meg a földön, miként a mennyben is. Az üdvözültek a menny törvényén kívül mást nem fognak ismerni. Mindnyájan ugyanannak az eggyé vált boldog családnak lesznek a tagjai, magukra öltve Krisztus igazságának – a dicsőítésnek és hálaadásnak – a palástját. Az egész természet a maga páratlan szépségében dicsőítéssel és imádattal adózik Istennek. A világ a menny fényében fürdik majd. A Hold fénye olyan lesz, mint a Nap fénye, és a Nap hétszerte fényesebb lesz a mostaninál. Az évek boldogságban peregnek majd. E kép felett a hajnalcsillagok együtt énekelnek, és Isten fiai örömükben kiáltanak fel, miközben Isten és Krisztus együtt hirdeti ki: „Nem lesz többé bűn, és halál sem lesz többé.” (The Ministry of Healing, 504.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1837/

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 27. fejezetéhez (július 24-30.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjelenik, pótoljuk

2 megjegyzés: