2022. július 15., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - július 15 - PÉNTEK - 5 Mózes 30

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 5Móz 30 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2030&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=5%20M%C3%B3zes%2030&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten tudtára adja népének mélységes szeretetét. A 30. fejezet az egyik legcsodálatosabb ószövetségi fejezet. A kegyelmes Isten szerető lénye mutatkozik meg. Az előző két fejezet kemény átkai feloldódnak, Isten pedig megmutatja, habár Izrael népének kemény nyakúsága ostorozni való, de Ő megbocsátó Isten.

2.    Isten vágyik népe szeretetére. Mózes ötödik könyvében nagyon sokszor megismétlődik a felhívás, hogy „szeresd az Uradat a te Istenedet…!” Ebben a fejezetben Isten kifejezi, hogy nemcsak abban leli örömét, hogy népe szereti őt, hanem abban is, hogy szeretetét kifejezheti népe irányában. Sőt még jobban örül annak, ha szerethet és adhat, mint annak, hogy Őt szeretik.    

3.    Isten kész újrakezdeni az Izraellel való kapcsolatát. Igaz, hogy az engedetlenség átkot von maga után és ellenkezőjére fordítja a honfoglalás folyamatát, egészen addig, hogy a világ legtávolabbi részéig szétszóródnak, de Isten kész elölről kezdeni velük, kész újra nekik adni az ígéret földjét, sőt azt ígéri, hogy jobban megáldja őket, mint előtte. Egy helyreállított kapcsolat általában gyengébb, mint az eredeti, mert a szakítás sebeit és hegeit magán viseli. Isten azonban csodást tesz. Elfelejti a múltat, begyógyítja a sebeket és erősebb lesz kapcsolatuk, mint valaha, és áldásai gazdagabbak lesznek, mint eddig bármikor.

4.    Isten megmagyarázza népének, hogy ha megtér, parancsolatai megtartása, a szövetségéhez való hűség könnyű. Isten elmondja, hogy kívánalmai könnyen érthetők és könnyen teljesíthetők. Nem az a szándéka, hogy érthetetlen és elhordozhatatlan terheket tegyen népére, hanem, hogy örömtelivé és élvezetessé tegye szolgálatát. Azt ígéri, hogy körülmetéli a szívüket, ami azt jelenti, hogy erőt ad követelményei teljesítéséhez.

5.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki a megtérőknek kegyelmet hirdet

b.    aki szeretetet tud adni a szívbe, és minden jót megtesz a gyermekeiért

c.    akinek nincsenek teljesíthetetlen kérései

d.    aki elmondja, hogy a választás, a döntés lehetősége népe kezében van

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 25. fejezet

25. fejezet – A Szentlélek (6. rész)

Krisztus utóda

A Szentlélek Krisztus képviselője, jóllehet teljesen független az emberi természettől. Az emberi test kötöttsége miatt a Megváltó nem tudott egy és ugyanazon időben mindenütt jelen lenni. Azért éppen a követői érdeke volt az, hogy Jézus elmenjen az Atyához, és elküldje a Lelket utódaként a Földre. Ezután senkinek sem lehetett semmi előnye tartózkodási helyéből vagy Krisztussal való személyes kapcsolatából eredően. Az Üdvözítő ettől kezdve minden ember számára elérhető lett a Szentlélek által. Ebben az értelemben az Isten Fia közelebb lehetett követőihez, mintha nem is ment volna fel a mennybe. (The Desire of Ages, 669.)         

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1725/

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 25. fejezetéhez (július 10-16.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjelenik, pótoljuk

1 megjegyzés: