2022. július 27., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - július 27 - SZERDA - Józsué 8

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Józsué 8 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=J%C3%B3zsu%C3%A9%208&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=J%C3%B3zsu%C3%A9%208&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten és népe kapcsolata ismét rendeződött, az Úr harcra szólította őket, de a harcot valójában ő vívta. Józsué engedelmesen várt az Úr parancsára, tudta, az Úr segítségével Ai bevétele biztosítva van. Ha korábban Ákán nem lett volna olyan kapzsi, tudott volna várni, ezúttal Isten engedélyével részesülhetett volna a zsákmányban. Eltérően Jerikó városának hadizsákmányától, Ai város hadizsákmányát Isten már népe rendelkezésére bocsátotta. A harcot valójában Isten vívta. A kinyújtott kopja annak a jele volt, hogy Isten cselekszik.

2.    Isten oltárt építtetett az ígéret földjének elfoglalása alkalmából. Az Ígéret földjének birtokbavétele hatalmas jelentőséggel bír Izrael életében. A népet, amelyik könnyen felejt, emlékeztetni kellett a parancsolatokra. Izrael népének újra és újra meg kellett hallani, hogy mennyi áldás jár az engedelmességért és mennyi bajt hoz az engedetlenség és lázadás. 

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki minden eszközt biztosít a győzelemhez azok számára, akik neki engedelmeskednek. Ezt láthatjuk Ai bevételénél is

b.    aki, ha valamit megígér, akkor biztos a győzelem

c.    aki a tervek készítését emberekre bízza, de mögöttük mégis Ő van. Józsué haditervet dolgozott ki, de ez Isten terve volt, és Isten harcolt

d.    aki a legreménytelenebb helyzetet is meg tudja fordítani. Izrael félt a vereség után, de Isten győzelmet adott.

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 27. fejezet

27. fejezet – A szolgálat jutalma (4. rész)

A földi életben elvehető jutalom (folytatás)

Egészség – A jó cselekvése kitűnő gyógyír a betegségre. Isten felszólítja azokat, akik részt vesznek a munkában, hogy kiáltsanak hozzá, mert ő megesküdött önmagára, hogy válaszolni fog. Lelkük megelégszik a kietlen pusztaságban, és olyanok lesznek, mint a megöntözött kert, amelynek vize nem fogy el. (Testimonies, II, 29.)

Az Istennel, Jézus Krisztussal és a szent angyalokkal való közösségben mennyei légkör övezi őket. Olyan légkör, amely egészséget ad a testnek, megélénkíti az értelmet és örömmel tölti be a lelket. (Testimonies, VI, 306.)

Az az öröm, hogy jót teszünk másokkal, olyan melegséggel tölt el bennünket, ami átáramlik idegeinken, gyorsítja a vérkeringésünket, szellemi és testi egészséggel ajándékoz meg bennünket. (Testimonies, IV, 56.)

Erő – Tiltsuk csak meg az erős embernek a munkát, mindjárt el fog gyengülni. A gyülekezet, amely kivonja magát a másokért viselt felelősség alól, amely elzárja a szívét másoktól, hamarosan lelki legyengülést fog tapasztalni. A munka által marad erős az erős. Hasonlóképpen a lelki munka, a fáradozás, a teherviselés fogja erővel betölteni Krisztus gyülekezetét. (Testimonies, II, 22.)

Békesség – A másokért élés által édes megelégedésben lesz részük, s olyan belső békét tapasztalnak meg, amely önmagában is bőséges jutalom. Mikor az a magasrendű és nemes vágy hajtja őket, hogy jót tegyenek másokkal, az élet sokféle kötelességének teljesítésében valódi örömöt fognak találni. Ez pedig többet hoz majd minden földi jutalomnál; hiszen minden hűséges és önzetlen kötelességteljesítést észrevesznek az angyalok, és ott fognak ragyogni az egyes életekről vezetett feljegyzésekben. (Testimonies, II, 132.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1837/

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 27. fejezetéhez (július 24-30.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjelenik, pótoljuk

1 megjegyzés: