2022. augusztus 16., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - augusztus 16 - KEDD - Bírák 4

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Bírák 4 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Bir%C3%A1k%204&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=B%C3%ADr%C3%A1k%204&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten megfenyíti, de nem hagyja el hálátlan népét. A szokásos körforgás figyelhető meg ebben a fejezetben is: az ellenséges nép   szolgálása, az Úr segítségül hívása, szabadulás az Úr segítsége és kegyelme által.

2.    Isten vívja meg a harcot az ellenséggel. Bár Siesera és hadserege nagyon erős, és komoly fegyverzettel rendelkeznek, Isten győzelmet ad Izraelnek.

3.    Isten két nő által ad győzelmet Izraelnek. Isten ugyanúgy tudja használni a nőket, mint a férfiakat az Ő művében. Debora Izrael bírája volt, és általa biztosított Isten katonai győzelmet is népe ellenségén.

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki nemcsak ígérget, hanem minden szava biztos és beteljesedik

b.    aki népe előtt vonul a harcba

c.    aki megalázza népe ellenségeit

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 4. fejezet

4. fejezet – Ellen White egyértelműen meghúzza a vonalakat (3. rész)

Sikeres csalás – folytatás

Naponta isteni világosságra van szükségünk, és úgy kell imádkoznunk, ahogyan Dávid tette: “Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed” (Zsolt 119,18). Istennek lesz egy népe a földön, amely fenntartja az Úr tiszteletét azzal, hogy minden parancsolatát becsüli, mert az Ő parancsolatai nem nehezek, nem jelentenek rabigát, vagy béklyókat. Dávid így énekelt élete folyamán: “Itt az ideje, hogy cselekedj, Uram, mert megszegték törvényedet!”

Egyikünk sem engedheti meg magának azt, hogy megszégyenítse az Urat azzal, hogy életében folyamatosan megszegi az Ő törvényét. Felbecsülhetetlen veszteséggel jár, ha figyelmen kívül hagyjuk a Bibliát, és átadjuk magunkat a világi kincsek hajszolásának. Csak az örökkévalóságban látjuk majd meg, milyen hatalmas áldozatot hoztak sokan azért, hogy biztosítsák maguknak a világi dicsőséget, és előnyöket, hiszen elveszítik életüket, és az örökkévaló kincseket. Lehetett volna olyan életük, mely Isten életét mintázza, mert Jézus azért halt meg, hogy a menny áldásait és kincseit elérhetővé tegye számukra, s így ők se számítsanak szegénynek, elveszettnek és nyomorultnak az örökkévalóság magas mércéje szerint.

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001


1 megjegyzés: