2022. augusztus 9., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - augusztus 9 - KEDD - Józsué 21

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Józsué 21 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=J%C3%B3zsu%C3%A9%2021&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=J%C3%B3zsu%C3%A9%2021&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten gondoskodik azokról, akik neki és népének szolgálnak. A papok és léviták megkapják városaikat és az ahhoz tartozó legelőket. Termőföldet nem kapnak, mert a papok az áldozatokból, a léviták pedig Izrael népének tizedéből élnek meg. Isten azt szeretné, hogy a papokat és a lévitákat ne kötnék le a megélhetési gondok, hanem teljes idejüket, figyelmüket és energiájukat Isten és a nép szolgálatára szentelnék.

2.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki odaadta Izraelnek az egész országot

b.    aki beteljesítette esküvel tett ígéretét

c.    aki nyugalmat adott Izraelnek minden felől

d.    akivel szemben népének egyetlen ellensége sem tud megállni

e.    akinek egyetlen szava sem vész el

f.      aki segít az embereknek teljesíteni szavát

g.    akinél minden szó fontos

h.    aki az egyetlen biztos pont az életünkben

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 2. fejezet

2. fejezet – Az igazi megszentelődés mércéje (3. rész)

A Világosság kárhoztatja azokat, akik visszautasítják

Isten szemében az egész világ bűnös az Ő törvényének áthágása miatt. Az, hogy a nagy többség továbbra is át fogja hágni a törvényt, s így Isten ellensége marad, nem ok arra, hogy senki se vallja magát bűnösnek, és ne engedelmeskedjen. A felületes szemlélő számára tökéletesnek tűnhetnek azok az emberek, akik természetüknél fogva kedvesek, műveltek és kifinomultak. “Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van” (1Sám 16,7). Senki sem láthatja meg a mennyek országát, aki nem fogadta el értelmes módon Isten Igéjének életadó igazságait, amikor azokat elé tárták, s nem alkalmazza azokat hűségesen az életében. Egyesek számára van bizonyos bája ezeknek az igazságoknak, mert újszerűnek tűnnek, de nem fogadják el azokat Isten Szavaként. Azokat, akik nem fogadják el az eléjük tárt világosságot, maga a világosság fogja kárhoztatni.

Országunk minden közösségében vannak lelkek, akik kielégítetlenek, éhezik és szomjúhozzák az üdvösséget. Éjjel-nappal teherként nehezedik szívükre a kérdés: “Mit cselekedjek, hogy üdvözüljek?” Buzgón hallgatják a népszerű előadásokat, remélve, hogy megtudják végre, hogyan igazulhatnak meg Isten előtt. De túl gyakran történik meg az, hogy csak egy szép beszédet, egy ékesszóló szónoklatot hallanak. Minden vallásos összejövetelen vannak szomorú és csalódott szívek. A lelkész arról beszél hallgatóinak, hogy nem tudják megtartani Isten törvényét. “Ez ma már nem érvényes az emberre nézve” – mondják. “Hinnetek kell Krisztusban, Ő majd üdvözít titeket. Csak higgyetek!” Így tanítja őket, hogy megfeleljen elvárásaiknak, és nem közvetít számukra értelmes hitet.

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001

Olvasmány Ellen White HIT ÉS CSELEKEDETEK című könyve 1. fejezetéhez (augusztus 7-13.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjelenik, pótoljuk

1 megjegyzés: