2022. augusztus 18., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - augusztus 18 - CSÜTÖRTÖK - Bírák 6

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Bírák 6 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Bir%C3%A1k%206&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=B%C3%ADr%C3%A1k%206&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten segítséget küld, amikor hozzá kiáltanak. Izrael hét esztendeig szenvedett az ellenség elnyomása alatt, mert elhagyták Istent és elfeledkeztek arról, hogy Istenhez folyamodjanak segítségért. Hét évig nem jutott eszükbe, hogy Istentől segítséget kérjenek, de amikor ezt megtették, Isten azonnal segítséget küldött egy próféta személyében, aki emlékeztette őket arra, hogy Isten szabadította meg őket Egyiptomból és figyelmeztette őket arra, hogy ne imádjanak idegen isteneket, de nem hallgattak a figyelmeztetésre, ezért történt velük az a sok rossz. 

2.    Akivel Isten van, annak van ereje a győzelemhez. Az Úr úgy köszöntötte Gedeont, hogy az „Úr veled erős férfiú.” Aztán azt mondta, hogy menjen el az ő erejével és le fogja győzni az ellenséget. Ennyit jelent az, ha valakivel Isten van.

3.    Isten elfogadja az ember ajándékát. Amikor Gedeon rájött, hogy akivel beszél, maga Isten, áldozatot mutatott be neki. Isten pedig elfogadta, mert szerette volna megnyerni Gedeon bizalmát.

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki beszédbe elegyedik az emberrel

b.    aki a legszegényebbel és legkisebbel is óriási csodát tud tenni

c.    aki maga a békesség

d.    aki bátorságot ad szembe menni egy egész országgal

e.    aki kész csodát tenni gyermeke bátorításáért

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 4. fejezet

4. fejezet – Ellen White egyértelműen meghúzza a vonalakat (5. rész)

Csak két osztály lesz: az engedelmesek és az engedetlenek

Isten gyermekeinek két osztálya van a földön: az engedelmesek és az engedetlenek. Egy alkalommal Krisztus az ítélet munkájáról beszélt hallgatói előtt: “Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.

Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg” (Mt 25,31-40).

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001

 

Olvasmány Ellen White HIT ÉS CSELEKEDETEK című könyve 4. fejezetéhez (augusztus 14-20.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjelenik, pótoljuk


2 megjegyzés: