2022. augusztus 31., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - augusztus 31 - SZERDA - Bírák 19

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Bírák 19 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Bir%C3%A1k%2019&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=B%C3%ADr%C3%A1k%2019&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Az isteni útmutatás folyamatos elvetésének következményei. Egy jó érzésű embernek szinte lehetetlen végig olvasni ezt a fejezetet a sok gonoszság és rémes cselekedetek miatt. Ide züllik az Isten nélküli ember. És Istennek egy ilyen társadalom formálásán kellett dolgozni, hogy az Ő jellemét tükrözzék. Emberileg reménytelennek tűnik a helyzet, de Isten nem adja fel.  

2.    Kis fény a sötétben. A gonoszság tengerében van egy ember, aki szeretettel házába fogadja a fáradt vándorokat, és aki mindent megtesz a védelmükben, de sajnos a gonosz túlerőben volt. Amikor sötétség borítja a földet és éjszaka a népeket, Isten népén feltámad az Úr világossága. Isten gyermekei fénylenek a gonoszságtól elsötétedett világban.          

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki nemcsak a mértéktelen gonoszságot látja, hanem azt is, hogy türelmének meglesz az eredménye

b.    aki tudja, hogy ha az ember, vagy az emberiség elindul a lejtőn, saját erőből nem tud megállni

c.    aki átérzi, hogy milyen az, amikor az ember az övéihez megy, de azok nem fogadják be Őt

d.    aki azért óvja övéit a gonosztól, mert tudja, hogy milyen mélyre süllyedhet az ember Nélküle.

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 8. fejezet

8. fejezet – Isten parancsolattartó népe (1. rész)

Részlet az 1889. január 19-én, Dél-Lancester-ben (Massachusetts) megtartott prédikációból, melynek címe: “A világosság Őbenne van”. Megjelent a Review and Herald, 1889. február 26-i számában.

Az egész menny komoly érdeklődéssel figyeli azokat, akik Isten parancsolattartó népének vallják magukat. Íme a nép, melynek képesnek kell lennie arra, hogy igényelje Isten minden gazdag áldását; melynek dicsőségről dicsőségre, és erőről erőre kell haladnia; melynek abban a helyzetben kell lennie, hogy visszatükrözze Isten dicsőségét minden tettében. Jézus mondta: “Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” (Mt 5,16).

Megkaptuk Isten gazdag áldását, de nem szabad megállnunk itt. A mennyből áradó isteni világosságból egyre több és több sugarat kell felfognunk. Ott kell állnunk, ahol megkaphatjuk, és tovább is szórhatjuk a világosságot annak igazi dicsőségében, mások ösvényére. Sohasem volt olyan időszak, amikor több bátorságunk és bizonyosságunk lett volna a munkához, mint a jelen időszak. Sokan vannak a világon, akik nem tartják meg Isten parancsolatait, s nem is állítják, hogy ezt tennék, s mégis igénylik Isten minden áldását. Anélkül fogadják el, és vallják magukénak az Ő ígéreteit, hogy ügyelnének a feltételekre, melyek az ígéretek alapját képezik. Így nincs joguk az igényelt áldásokhoz.

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001

2 megjegyzés: