2022. augusztus 19., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - augusztus 19 - PÉNTEK - Bírák 7

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Bírák 7 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Bir%C3%A1k%207&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=B%C3%ADr%C3%A1k%207&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten tudatosítani akarja Izraellel, hogy a győzelmet Ő adja. Ennek érdekében csökkenti a hadi népet először tízezerre aztán pedig háromszázra. Isten meg szeretné védeni népét az elbizakodottságtól, hogy saját erejüknek tulajdonítsák a győzelmet. Amálek és Midián annyian voltak, mint a sáskahad, vagy mint a tenger partján a föveny, Isten pedig győzelmet aratott rajtuk a 300 emberrel, akik kürtöket fújtak, kiáltottak és cserépfazekakat törtek szét.  

2.    Isten bátorító jeleket ad. Gedeon és szolgája éjszaka ellátogatnak az ellenség táborába, ahol kihallgatnak egy katonát, amint álmát elmeséli társának, amit úgy értelmez, hogy ez Gedeon győzelmét jelenti. Ez bátorságot adott Gedeonnak, hogy 300 emberével szembe szálljon a hatalmas ellenséggel.

3.    Isten művében Isten mellett fontos a vezető is. A 300 harcosnak a támadás pillanatában azt kellett kiáltani, hogy „az Úrért és Gedeonért!” Talán furcsa, hogy Gedeont is meg kellett említeni, de Isten népének győzelméhez szükség van arra, hogy a vezetők is megkapják a megfelelő tiszteletet és támogatást.

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki támogatja népét a folyamatos harcban akkor is, ha saját életükkel idézték elő a bajokat

b.    aki próbákat enged meg az emberek életében, hiszen így derül ki, hogy kinek mi lakik a szívében

c.    aki nem függ a sokaságtól

d.    akihez jó tartozni, mert ha az egész világ ellened van, csak Isten van melletted, akkor is a többség oldalán állsz

e.    akinek a csatazaj is elég a győzelemhez

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 4. fejezet

4. fejezet – Ellen White egyértelműen meghúzza a vonalakat (6. rész)

Csak két osztály lesz: az engedelmesek és az engedetlenek (folytatás)

Így azonosítja Krisztus saját érdekeit a szenvedő emberiség érdekeivel. Minden figyelmességet személyesen önmagának tulajdonít, amit az Ő gyermekei irányában gyakoroltunk. Akik a ma divatos módon dicsekszenek a megszentelődéssel, hencegve jönnek elő, és így szólnak: “Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát?” Az itt ábrázolt embercsoport, akik ezeket az elbizakodott kijelentéseket teszik, és látszólag Jézust szővik bele minden tettükbe, pontosan ábrázolja azokat, akik a megszentelődés modern felfogását vallják, de hadban állnak Isten törvényével. Krisztus hanyag munkásoknak nevezi őket, mert csalók ők, akik az igazságosság palástja alá rejtik torz jellemüket, és szentségtelen szívük titkolt gonoszságát.

Sátán lejött ezekben az utolsó napokban, hogy az igazságtalanság minden hitetésével munkálkodjon azokban, akik elvesznek. Sátáni hatalmával csodákat tesz a hamis próféták és az emberek szeme láttára, és azt állítja, hogy Ő maga Krisztus. Sátán hatalmat ad azoknak, akik segédkeznek neki csalásaiban, ezért azokat, akik azt állítják, hogy Isten hatalmas erejével bírnak, csak a nagy jelzőműszernek, Jahve törvényének a segítségével lehet leleplezni. Az Úr azt mondja nekünk, hogy ha lehetséges lenne, akkor elhitetné a választottakat is. A báránybőr álruha olyan valóságosnak és igazinak tűnik, hogy a farkast csak úgy lehet leleplezni, ha Isten nagy erkölcsi mércéjéhez fordulunk, és az által megláthatjuk, hogy ők Jahve törvényének áthágói.

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001

 

Olvasmány Ellen White HIT ÉS CSELEKEDETEK című könyve 4. fejezetéhez (augusztus 14-20.).

A Generál Konferencia honlapjára még nem került fel. Ahogy megjelenik, pótoljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése