2022. augusztus 30., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - augusztus 30 - KEDD - Bírák 18

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Bírák 18 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Bir%C3%A1k%2018&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=B%C3%ADr%C3%A1k%2018&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Hallgatás Isten útmutatására. Ez a fejezet úgy indul, mintha Dán törzse eleget tenne annak az útmutatásnak, amit Józsuén keresztül kaptak, hogy folytassák a honfoglalást, amit Józsué vezetésével nem tudtak befejezni. Ám isteni vezetés nélkül ez a történet egy hamis kultusz bevezetésével és egy békességben élő, védelem nélküli nép lerohanásával és legyilkolásával ér véget. A Dánban bevezetett hamis kultusz és bálványimádás több évszázadon át tart, egészen a babiloni fogságig.  

2.    Eltávolodás Isten útmutatásától. Feltűnő, hogy milyen hosszútávú következményei vannak az Istentől való eltávolodásnak. A fejezetet olvasva az az érzésünk támad, hogy ez a történet Dán törzsének pillanatnyi megtántorodása, de a valóság az, hogy hosszú időre bebetonozzák a bálványimádást és a hamis istentiszteletet Izraelben.        

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki látja, hogy megvadult a nép, de megengedi, hogy lássák, tapasztalják tetteik következményét

b.    akinek el kell viselnie, hogy Őt lecserélik egy bálványszoborra

c.    akinek el kell viselnie, hogy a lévita hátat fordít Neki és üzletet csinál a papi szolgálatból

d.    akinek végig kell néznie, ahogy népe vesztébe rohan

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 7. fejezet

7. fejezet – Hogyan állapítsuk meg, hogy Isten vezet? (3. rész)

Sátán csodákat fog tenni

Közeledik az az idő, amikor Sátán a szemünk láttára fog csodákat tenni, és azt állítja, hogy ő Krisztus; s ha lábunkat nem vetettük meg szilárdan az Isten igazságán, akkor elmozdulunk az alapról. Az az egyetlen biztonságunk, ha úgy kutatunk az igazság után, mint az elrejtett kincs után. Áss olyan mélyre az igazságért, amilyen mélyre a földi kincsek miatt ásnál, s tárd mennyei Atyád elé az Ő Igéjét, a Bibliát, és kérd tőle: “Adj világosságot, és tanítsd meg velem, mi az igazság!”

Amikor a Szentlélek eljön szívedbe, hogy bevésse az igazságot, nem fogod könnyen elengedni. Olyan gyakorlatra fogsz szert tenni a Szentírás kutatásában, hogy minden pontban szilárdan megalapozódsz. Fontos az, hogy folyamatosan kutassuk a Szentírást. Fel kell töltened elmédet Isten Szavával, mert el fogják venni tőled, és olyan helyre visznek, ahol nem lesz lehetőséged arra, hogy Isten gyermekeivel találkozz. Akkor szükséged lesz majd Isten Igéjének kincseire, melyeket szívedbe rejtettél, és mindent össze kell majd vetned a Szentírással.

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001

 

2 megjegyzés: