2021. március 25., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - március 25 - CSÜTÖRTÖK - Mikeás 2

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből
2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez
3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – A nagy Orvos lábnyomán 42. fejezet 2079. nap

ISTEN SZOLGÁJÁNAK SZÜKSÉGLETE 

"Jöjj fel hozzám a hegyre."

42. fejezet (5. rész) – Fejlődés és szolgálat

"A Krisztusnak szerelme szorongat minket" (2Kor 5:14) - mondta Pál. Ez volt életvitelének vezérlő elve, ösztönző ereje. Ha a kötelesség útján buzgósága egy pillanatra ellankadt, egy pillantás a keresztre azt eredményezte, hogy újólag felövezte elméje derekait, és előre tört az önmegtagadás útján. Testvéreiért végzett munkájában jórészt a Krisztus áldozatában megmutatkozó végtelen szeretetre és e szeretet mindent legyőző, kényszerítő erejére támaszkodott.

Milyen komoly, milyen megindító a felhívása: "Ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak jótéteményét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok" (2Kor 8:9). Tudjátok, milyen magasról hajolt le, milyen mélységig megalázkodott. Az áldozat ösvényére lépett, és nem fordult vissza, amíg életét fel nem áldozta. Nem tudott pihenni a mennyei trón és a kereszt között. Az ember iránti szeretete indította arra, hogy készséggel elfogadjon minden megalázást, és elviseljen minden sértést.

Pál arra szólít fel minket, hogy "ne nézze kiki a maga hasznát, hanem mindenki a másokét is." Arra biztat, hogy az az indulat legyen bennünk, "mely volt a Krisztus Jézusban is, aki mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; és mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, mégpedig a keresztfának haláláig" (Fil 2:4-8).

 

Mai Bibliai szakasz: Mikeás 2

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mike%C3%A1s%202&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mike%C3%A1s%202&version=NT-HU

Miközben az első fejezet világosan beszél az ítéletről, Mikeás nem hagyja olvasóit remény nélkül. A második fejezetben arról biztosít bennünket, hogy létezik egy maradék, amelyet Isten összegyűjt és megment az ellenségtől.

Olyan képeket alkalmaz, amelyeket a vidéki ember könnyen megért, mint például azt, hogy Isten biztonságos helyre gyűjti az övéit, ahogyan a juhokat a karámba terelik (12. vers). Általános emberi szükséglet, hogy legyen számunkra egy biztonságos hely, egy otthon, ahol gondoskodnak rólunk. Jézus azt mondta, hogy ne nyugtalankodjék a szívünk, mert Ő helyet készít nekünk, ahol örökre Vele lehetünk (Jn 14.1). Az a hely, amelyet Ő készít nekünk az oltalom és a biztonság helye lesz; igen, ebben reménykedünk.

Létezik egy rajz két eszkimóról, akik jégbevágott lékeken horgásznak. Az egyik eszkimó akkora léket vágott, amekkorát a horgászáshoz megfelelőnek gondolnánk. A másik egy nagy léket vágott, akkorát, hogy egy egész bálna átférhetett rajta. Hitt abban, hogy egy nagy halat fog majd.

A remény az a bizalom, hogy egy szebb nap közeledik. Pál azt mondja, hogy "Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk" (1 Kor 15:19). Ha az élet igazságtalannak is tűnik, vagy kiborult az egyensúlyából, tudom, hogy egy napon minden rendbe jön.

Reményünk az Úrban van, aki olyan egyensúlyt, harmóniát és biztonságot hoz teremtett világába, amely örökké megmarad. 

Gordon Bietz 

294. heti olvasmány A NAGY ORVOS LÁBNYOMÁN  42. fejezetéhez (március 21-27.).

A keresztény élet a szeretet által motivált szelídségből, türelemből, alázatosságból, kedvességből, tetterős állhatatosságból, bátorságból, krisztusi önmegtagadásból és finoman állhatatos erőből áll. Ez erőt igényel!

Miért pont erőből? Mert akadályokba fogunk ütközni, amikor a Mester művét építjük. Nem lehetünk gyöngék; rendelkeznünk kell a lélek szorgalmával, néha acélidegekkel is és kiforrott jellemmel. Továbbá nem bátortalanodhatunk el könnyedén. Azt kell tennünk, ami helyes, különösen akkor, amikor senki sem lát. Ahogy Jézus mondta János 13:15-ben, kövessük az Ő példáját.

Ahogy ezt a fejezetet olvasom, megtanulom befogadni azt. Miközben teljes idős munkát keresek, talán elfogadok olyan munkát is, amelyhez nem tartoznak valódi előnyök vagy a legjobb fizetés, azonban lehetővé teszi, hogy több emberrel dolgozzak, szemtől szemben. Van néhány munkatársam a jelenlegi két részmunkaidős állásomban, akiket elérek, de ha az Úr azt akarja, hogy több legyen, nyitva kell tartanom a szememet, hogy meglássam az Ő akaratát.

Egészségügyi szakemberként néha együtt imádkozom a betegeimmel. Mégis nagyon sok kihagyott alkalmat látok, ami előnyére vált volna több betegemnek. Túlzottan sokat foglalkozom azzal, hogy más emberek mit gondolnak. Azért imádkozom, hogy mostantól ne engedelmeskedjek ennek a hangnak. Ez nem Krisztustól való. Azért imádkozom, hogy utat leljek, hogy minden helyzetben Krisztusért munkálkodjak.

Imádkozzunk azért, hogy szerető, szelíd, állhatatos jellem erejével rendelkezzünk Krisztusért. Végezzük el ezt a munkát.

Emily Cecil

Okleveles dietetikus, Adrian, Michigan, USA

Fordította Gősi Csaba

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése