2021. március 26., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - március 26 - PÉNTEK - Mikeás 3

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből
2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez
3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – A nagy Orvos lábnyomán 42. fejezet 2079. nap

ISTEN SZOLGÁJÁNAK SZÜKSÉGLETE 

"Jöjj fel hozzám a hegyre."

42. fejezet (6. rész) – Fejlődés és szolgálat

Pál mélységesen vágyott arra, hogy az emberek meglássák és felfogják Krisztus alázatosságát. Meg volt győződve arról, hogyha rá lehetne vezetni őket a menny Fensége által hozott csodálatraméltó áldozat átgondolására, az önzés eltűnne szívükből. Az apostol hosszasan időzik egyik pontnál a másik után, hogy valamennyire felfogjuk, milyen csodálatos az, ahogy a Megváltó leereszkedett a bűnösök érdekében. A figyelmet először arra irányítja, hogy Krisztus a mennyben Atyja kebelén volt. Azután bemutatja Őt, amint félreteszi dicsőségét, és önként kiteszi magát az emberi élet megalázó állapotának, vállalva egy szolga kötelezettségeit, engedelmes lévén halálig - és ami a legszégyenletesebb, legfelháborítóbb és leggyötrelmesebb - a kereszthalálig. Tudunk-e Isten szeretetének e csodálatos megnyilatkozására hála és szeretet nélkül és annak a ténynek mélységes átérzése nélkül gondolni, hogy mi nem a magunkéi vagyunk? Az ilyen Mestert nem kelletlenül, önző indítékokból kell szolgálni.

"Tudván - mondja Péter -, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg" (1Pt 1:18). Ó, ha ezek elegendők lettek volna az ember üdvösségének megvásárlására, milyen könnyen megvalósíthatta volna Ő, aki ezt mondja: "Enyém az ezüst és enyém az arany" (Agg 2:8). De a bűnöst csak Isten Fiának drága vérén lehetett megváltani. Akik nem értékelik ezt a csodálatos áldozatot, és nem hajlandók Krisztust szolgálni, azok elvesznek önzésükben.

 

Mai Bibliai szakasz: Mikeás 3

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mike%C3%A1s%203&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mike%C3%A1s%203&version=NT-HU

Az Egyesült Államokban törvény védi azokat az alkalmazottakat, akik felfedezik azt, hogy cégük, amelynél dolgoznak törvénytelen tevékenységet folytat.  Ezt a törvényt A besúgók 1989-es védelmi törvényének (The Whistleblower Protection Act of 1989) nevezik, amely védelmezi azokat az állami alkalmazottakat, akik jelentik a képviselők szabálytalan eljárásait.     

Mikeás nem kapott fizetést a vezetőktől vagy más prófétáktól az Izraelben végzett munkájáért. A harmadik fejezetben egy nagyon erőteljes üzenetet közvetít a hatalmon levők felé: „Halljátok meg, Jákób elöljárói, Izráel házának vezetői! Nem tinektek kell-e ismerni a törvényt? Ti gyűlölitek a jót, és szeretitek a rosszat! Lenyúzzátok az emberekről a bőrt, és csontjaikról a húst” (1-2. vers - új prot. ford.).

Ellen White Az apostolok története című könyvében ezt mondja: „Ünnepélyes felelősség nyugszik azokon, akik vezetői szolgálatra kaptak elívást, hogy munkálkodjanak Isten egyházában” (Budapest, 2001, Advent Kiadó. 62. oldal). Ilyen egyszerű: a vezetők körül mindig vannak emberek, akik látják őket, és kiterjedt befolyásuk miatt nagyobb felelősségük van Isten előtt, hogy keresztényi példaadó módon éljenek mindenben. 

Bizonyos értelemben mindenki vezető, mivel a vezetés befolyást jelent, és mindannyian rendelkezünk befolyással. Amikor nem mutatunk keresztényi erényeket – trágár nyelvezetet használunk, elveszítjük türelmünket, nem vagyunk alázatosak –, akkor helytelenül mutatjuk be a Megváltót, Akit szolgálunk. 

Gordon Bietz 

294. heti olvasmány A NAGY ORVOS LÁBNYOMÁN  42. fejezetéhez (március 21-27.).

A keresztény élet a szeretet által motivált szelídségből, türelemből, alázatosságból, kedvességből, tetterős állhatatosságból, bátorságból, krisztusi önmegtagadásból és finoman állhatatos erőből áll. Ez erőt igényel!

Miért pont erőből? Mert akadályokba fogunk ütközni, amikor a Mester művét építjük. Nem lehetünk gyöngék; rendelkeznünk kell a lélek szorgalmával, néha acélidegekkel is és kiforrott jellemmel. Továbbá nem bátortalanodhatunk el könnyedén. Azt kell tennünk, ami helyes, különösen akkor, amikor senki sem lát. Ahogy Jézus mondta János 13:15-ben, kövessük az Ő példáját.

Ahogy ezt a fejezetet olvasom, megtanulom befogadni azt. Miközben teljes idős munkát keresek, talán elfogadok olyan munkát is, amelyhez nem tartoznak valódi előnyök vagy a legjobb fizetés, azonban lehetővé teszi, hogy több emberrel dolgozzak, szemtől szemben. Van néhány munkatársam a jelenlegi két részmunkaidős állásomban, akiket elérek, de ha az Úr azt akarja, hogy több legyen, nyitva kell tartanom a szememet, hogy meglássam az Ő akaratát.

Egészségügyi szakemberként néha együtt imádkozom a betegeimmel. Mégis nagyon sok kihagyott alkalmat látok, ami előnyére vált volna több betegemnek. Túlzottan sokat foglalkozom azzal, hogy más emberek mit gondolnak. Azért imádkozom, hogy mostantól ne engedelmeskedjek ennek a hangnak. Ez nem Krisztustól való. Azért imádkozom, hogy utat leljek, hogy minden helyzetben Krisztusért munkálkodjak.

Imádkozzunk azért, hogy szerető, szelíd, állhatatos jellem erejével rendelkezzünk Krisztusért. Végezzük el ezt a munkát.

Emily Cecil

Okleveles dietetikus, Adrian, Michigan, USA

Fordította Gősi Csaba

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése