2021. március 27., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - március 27 - SZOMBAT - Mikeás 4

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből
2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez
3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – A nagy Orvos lábnyomán 42. fejezet 2081. nap

ISTEN SZOLGÁJÁNAK SZÜKSÉGLETE 

"Jöjj fel hozzám a hegyre."

42. fejezet (7. rész) – Fejlődés és szolgálat

Céltudatosság

Életében Krisztus mindent alárendelt feladatának, a megváltás nagy munkájának, amelynek véghezviteléért jött. Ugyanezt az odaadást, önmegtagadást és áldozatot, valamint Isten szavának követelményei iránti alárendelést kell tanítványainak is kinyilvánítaniuk.

Mindenki, aki elfogadja Krisztust személyes Megváltójának, vágyik arra a kiváltságra, hogy Istent szolgálhassa. Amikor elgondolkozik azon, hogy mit tett érte a menny, szívét határtalan szeretet, imádat és hála hatja át. Ég a vágytól, hogy képességeinek Isten szolgálatára való odaszentelésével jelezze háláját. Vágyik megmutatni szeretetét Krisztus és megvásárolt tulajdonai iránt. Fáradozni kíván, nehézséget hordozni, áldozatot hozni.

Isten őszinte munkása megtesz mindent, ami tőle telik, mert ezzel megdicsőítheti Mesterét. Isten kívánalmait figyelembe véve azt cselekszi, ami helyes. Igyekszik fejleszteni minden képességét. Minden feladatot úgy teljesít, hogy azt Istenért teszi. Egyetlen vágya az, hogy Krisztusnak hódoljon, és tökéletesen szolgálja őt.

Van egy kép, amely egy eke és egy oltár között álló tulkot ábrázol, ezzel a felirattal: "Kész bármelyikre." Kész a barázdák között keményen dolgozni, vagy az áldozati oltáron meghalni. Ez Isten őszinte gyermekének a beállítottsága - kész odamenni, ahova a kötelesség szólítja, kész énjét megtagadni, a Megváltó ügyéért áldozatot hozni.

 

Mai Bibliai szakasz: Mikeás 4

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mike%C3%A1s%204&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mike%C3%A1s%204&version=NT-HU

Az első világháború kitörése után, H. G. Wells írt egy könyvet „A háború, amely véget vet minden háborúnak” és ez a kifejezés szinte szállóige lett abban az időben. Sajnos azonban az nem az utolsó háború volt, mert úgy tűnik, hogy napjainkban vég nélküli háborúkban élünk. Emberek összefognak, és más embercsoportok ellen indítanak háborúkat teológiai, politikai és néha gazdasági alapon.

Jézus ezt mondja „Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniük. De még ez nem itt a vég” (Mt 24:6).

Gyakran hallom emberektől, hogy a világunkban zajló szörnyű konfliktusok az Úr közeli eljövetelét jelzik. De Jézus figyelmeztet, hogy legyünk türelemmel, mert ez még nem a vég. Jézus azt mondja, hogy a világ háborúk zűrzavarában lesz addig, amíg vissza nem tér, és ez így is van. Háborúk mindig is voltak az emberi történelemben. De Mikeás ígérete ez: „És sok népek között ítéletet tészen, és megfedd erős nemzeteket nagy messze földig és fegyvereiket kapákká kovácsolják, dárdáikat pedig sarlókká; nép népre fegyvert nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak” (Mik 4:3).

Csodálatos ígéret. Imádkozzunk, hogy ez a nap minél hamarabb eljöjjön. Maranatha! „Jöjj el Urunk!” „Ámen, bizony jövel Uram Jézus!” (Jel 22:20).

Gordon Bietz 

294. heti olvasmány A NAGY ORVOS LÁBNYOMÁN  42. fejezetéhez (március 21-27.).

A keresztény élet a szeretet által motivált szelídségből, türelemből, alázatosságból, kedvességből, tetterős állhatatosságból, bátorságból, krisztusi önmegtagadásból és finoman állhatatos erőből áll. Ez erőt igényel!

Miért pont erőből? Mert akadályokba fogunk ütközni, amikor a Mester művét építjük. Nem lehetünk gyöngék; rendelkeznünk kell a lélek szorgalmával, néha acélidegekkel is és kiforrott jellemmel. Továbbá nem bátortalanodhatunk el könnyedén. Azt kell tennünk, ami helyes, különösen akkor, amikor senki sem lát. Ahogy Jézus mondta János 13:15-ben, kövessük az Ő példáját.

Ahogy ezt a fejezetet olvasom, megtanulom befogadni azt. Miközben teljes idős munkát keresek, talán elfogadok olyan munkát is, amelyhez nem tartoznak valódi előnyök vagy a legjobb fizetés, azonban lehetővé teszi, hogy több emberrel dolgozzak, szemtől szemben. Van néhány munkatársam a jelenlegi két részmunkaidős állásomban, akiket elérek, de ha az Úr azt akarja, hogy több legyen, nyitva kell tartanom a szememet, hogy meglássam az Ő akaratát.

Egészségügyi szakemberként néha együtt imádkozom a betegeimmel. Mégis nagyon sok kihagyott alkalmat látok, ami előnyére vált volna több betegemnek. Túlzottan sokat foglalkozom azzal, hogy más emberek mit gondolnak. Azért imádkozom, hogy mostantól ne engedelmeskedjek ennek a hangnak. Ez nem Krisztustól való. Azért imádkozom, hogy utat leljek, hogy minden helyzetben Krisztusért munkálkodjak.

Imádkozzunk azért, hogy szerető, szelíd, állhatatos jellem erejével rendelkezzünk Krisztusért. Végezzük el ezt a munkát.

Emily Cecil

Okleveles dietetikus, Adrian, Michigan, USA

Fordította Gősi Csaba

 

1 megjegyzés: