2021. június 1., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 1 - KEDD - Márk 6

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 9. fejezet 2146. nap

9. fejezet (3. rész) – AZ IMA EREJE

Még egy rövid ima nyomán is kaphatunk lelki erőt. – „Én pedig imádkoztam a menny Istenéhez” – mondta Nehémiás. Ebben a rövid imában a királyok Királyához emelkedett, és elnyerte a maga ügyének azt a hatalmat, amely úgy tudja alakítani az emberek szívét, mint a folyók vize a medrüket. A szükség idején mondott nehémiási ima menedék, amit a hívő ember igénybe vehet olyan helyzetekben, amikor más imádságra nincs lehetőség. – Próféták és királyok, 631. o.

Az ima a lelki erő titka. – Az ima a lélek lélegzete. A lelki erő titka. Az ima őrzi meg a lelki egészséget. A szívet közvetlenül öszszeköti az élet forrásával, és erősíti a hitéletet. [85] Az imaélet elhanyagolása, vagy a kényünk-kedvünk szerinti időszakonkénti ima következménye, hogy elszakadsz Istentől. A lelki képességek elveszítik erejüket, a hitéletből hiányzik az épség és az erő. – Üzenet az ifjúságnak, 249–250. o.

Az ima folytán erőt kapunk Istentől. – Az ember erőt kap Istentől válaszként hitből fakadó imájára. – Bizonyságtételek 4. kötet, 402. o.

Ima által győzünk a bűn felett. – Az ima a menny elrendelt eszköze, hogy a bűn ellen sikeresen küzdjünk, és keresztény jellemet fejlesszünk. Az isteni befolyások, amelyek válaszként imáinkra hatásukat éreztetik, véghezviszik a kérelmező lelkében mindazt, amiért Istenhez könyörög. Kérhetjük bűneink bocsánatát, a Szentlelket, kérhetünk Krisztushoz hasonló lelkületet, bölcsességet és erőt, hogy művét munkálhassuk, kérhetünk minden általa megígért adományt, mert ígérete így szól: „Kérjetek és megadatik néktek!” – Az apostolok története, 563–564. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Márk 6

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%206&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%206&version=NT-HU

Ez egy lenyűgöző fejezet a hitről és hatalomról. Még a legjobbaknak is, akik azt gondolják, hogy ismerik Jézust, nincs igazi fogalmuk arról, hogy ki volt Jézus. A tény az, hogy Ő Isten emberi testben - az Isten-ember.

Amikor szülővárosába Názáretbe bement, még azok is lenézték, akik bizalmi kapcsolatban voltak vele. Az emberiség iránti megingathatatlan szeretetét elutasították, és hitetlenségük miatt csak egy néhány csodát tudott végrehajtani. És mi a helyzet a te hiteddel ma? Megtehet Isten mindent veled, amit szeretne?

Miután szülővárosában visszautasították, Jézus összehívta a tanítványait és hatalmat adott nekik betegek gyógyítására, démonok kiűzésére és halottak feltámasztására. A világmindenség Uraként kétféle hatalom volt a birtokában: abszolút hatalom a gonosz felett, és a mindenhatóság hatalma, amely alátámasztotta ezt. Az Úr kész neked is adni ezt a hatalmat, amely alkalmassá tesz arra, hogy Vele járj és megküzdj minden gonosszal.

Annak ellenére, hogy sok ember kétségbe vonja, Keresztelő János szívében igazi hit volt. Isten országának hatalmas harcosa volt hitének pillanatnyi megingása ellenére is, amikor Jézus első eljövetelének hirdetésében tanúsított bátorságáért börtönben ült. Arcát a hideg vasrácsokra préselve mondta a tanítványainak, hogy menjenek el, találják meg Jézust és kérdezzék meg tőle: "Te vagy a Krisztus, vagy mást várjunk?"

Hogyan válaszolt Jézus? Nem volt benne nyers dorgálás, csak egy finom emlékeztetés: " Menjetek el és jelentsétek Jánosnak, amiket hallotok és láttok: A vakok látnak, és a sánták járnak; a poklosok megtisztulnak és a siketek hallanak; a halottak föltámadnak, és a szegényeknek evangélium hirdettetik" Máté 11:3-5 párhuzamos szakaszában Jézus ezt tanácsolja: Higgyél bennem János! Mindenki higgyen bennem! Nekem hatalmam van.

Kedves Olvasó! Higgyél Istenben! Neki tekintélye és mindenható hatalma van arra, hogy átvezessen az élet viharain és megpróbáltatásain. Emlékezz arra, hogy próbáid nagyságától függetlenül Isten a hatalmas Gondviselő. Menj hozzá és kérd hittel - kételkedés nélkül - azt az erőt, amely győzelemre segít minden próbában.

Jim Ayer

304. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 9. fejezetéhez (május 30 – június 5.).

A negyedik születésnapomra a szüleim megajándékoztak egy nagyon különleges ajándékkal: egy fényes, tengerészkék távirányítós Corvette Stingray-jel.

Több napig az autó és én elválaszthatatlanok voltunk. Keresztül-kasul az otthonunkban, lent a járdánkon, át a pázsitunkon ment az autó és én. Aztán történt valami. Az autó nem úgy reagált, ahogy szokott, a kanyarokat nehezebben vette be, és lassabban gyorsult. Megkérdeztem a szüleimet, hogy mi történik. „Kifogyott a kakaó,” mondták. „Vennünk kell néhány elemet.”

Érezted már valaha úgy, hogy a világ nyomása, igazságtalansága és fájdalma felmorzsolt téged? A saját gyengeségeid miatt érzett bűntudat következtében keresel lelki feltöltődést? Van remény, barátom.

Az imádság révén Isten adott nekünk valami sokkal erőteljesebbet, mint amit ez a világ fel tud ajánlani.

A Kármel-hegyi nagy szembesülés során Illés buzgón imádkozott, hogy Isten nyissa meg a fellegeket és küldjön esőt. Egyszer, kétszer, háromszor… hatszor imádkozott és látszólag semmi nem történt. Még csak egy felhő sem jelent meg az égen.

De ez nem tántorította vissza Illést. A további elcsüggedés helyett Illés mélyen a szívébe nézett. Állt-e valami a Jézussal való kapcsolata útjában? Ahogy kutatott, rájött a gyengeségére és szükségletére. És ekkor hetedszer is megközelítette a mennyek Istenét. És Isten válaszolt.

Szükséged van Isten kegyelmének és hatalmának kiárasztására az életedben? Miért nem követed Illést egy állhatatos, buzgó és alázatos imában Istenhez? A menny kincsei várnak rád.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: