2021. június 2., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 2 - SZERDA - Márk 7

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 9. fejezet 2147. nap

9. fejezet (4. rész) – AZ IMA EREJE

Amikor imádkozunk, a végtelen Erő karjába kapaszkodunk. – Igaz hit és igaz ima – milyen erő van ezekben! Hasonló a két karhoz, amellyel a könyörgő ember a végtelen szeretet hatalmát megragadja. – Az evangélium szolgái, 259. o.

Az imádság megerősít Sátán kísértéseivel szemben. – Sátán az ifjúságot sok mindenben megkísérti. Lelkükért élet-halál harcot vív, és mindent megpróbál, hogy elcsábítsa és tönkretegye őket. De Isten nem hagyja őket magukra, hogy a kísértő ellen egyedül küzdjenek. Ott áll mellettük mint mindenható segítőjük.

Ellenségüknél sokkal erősebb ezen a világon az, aki minden formában ellenállt és legyőzte Sátánt, s mindazt a kísértést, mely napjaink ifjúságát érheti. Krisztus az ő legidősebb Fivérük. Gyengéden és bensőségesen érdeklődik irántuk. [86] Állandóan gondot visel róluk, és örvend, ha tetszését keresik. Ha imádkoznak, imáikat saját jó illatával együtt ajánlja fel Istennek kedves áldozatul. Krisztus erejében az ifjúság elviselheti az élet kemény harcait, mint a kereszt hű katonái. Krisztus erejében megerősödve képesek lesznek magas eszmények elérésére. Győzelmük záloga a Kálvária keresztje. – Üzenet az ifjúságnak, 95–96. o.

Imáink Isten királyi széke elé jutnak. – Forró imádságaitoknak köszönhetően, melyeket hittel mondotok, megmozgathatjátok a világot igazgató kart. Megtaníthatjátok gyermekeiteket, hogy hatékonyan imádkozzanak, amikor mellettetek térdet hajtanak. Emeljétek imáitokat Isten királyi széke elé, mondván: „Uram, irgalmazz népednek! Ne engedd, hogy becsméreljék örökségedet, ne hagyd, hogy a pogányok gúnyt űzzenek belőle! Miért kérdezzék: Hol van az Istenük?”

Isten sosem tétlen. Csodákat tesz, még akkor is, ha távol van tőlünk, fenn, a mennyekben: imáink eljutnak hozzá. Aki mindeneket igazgat, és csodákat visz véghez, figyelembe veszi az alázatos, hitből fakadó kéréseket. – Review and Herald, 1889. április 23.

Mai Bibliai szakasz: Márk 7

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%207&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%207&version=NT-HU

Az ördögnek az a célja, hogy a figyelmünket az élet kis dolgaira terelje, és elterelje a legfontosabbról, a világmindenség Teremtőjével való közösségről. „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged” (Jn 17:3). Abban biztos lehetsz, hogy sok dolog lesz az életben, ami igényt tart a figyelmedre. Minden apró dolog előtérbe kerül, hogy eltántorítson a Jézussal való barátságtól és a vele való közösségtől. Egyesekben viszont olyan nagy a vágy Krisztus iránt, hogy semmi sem tudja eltéríteni őket Tőle.  

A kanaánita asszony ilyen volt. Hallott Jézusról és eldöntötte, hogy segítséget fog kérni megszállott lányának, függetlenül attól, hogy ezért mit kell elszenvednie. Nem sokkal ezelőtt fel kellett fedeznie azt, hogy az ördög a tizenkét apostolban munkálkodott. Mindnyájan azt mondták Jézusnak, hogy küldje őt el (Mt 15:23). Egy ideig úgy tűnt, hogy Jézus is figyelmen kívül hagyja segélykérését.    

De a Királynak ettől a gyermekétől nem lehetett megtagadni az áldást, amit keresett, függetlenül az újában álló akadályoktól. Lányának csodára volt szüksége – szabadításra az őt megszálló démon hatalmából. Minden szeretetmorzsát elfogadott a lánya számára, Isten minden ígéretét összekötötte és Jézus lábai elé vetette, és Jézus nem tudta átlépni azokat. Az asszony tudta, hogy a kutyák is azzal táplálkoznak, ami a család asztaláról megmarad és így ő is erőt kaphat Istentől és Jézustól. Jézus rátekintett, és ezt mondta: „eredj el; az ördög kiment a lányodból.”

Valaki egyszer ezt mondta: „Tartsd fontosnak a fontos dolgokat!” Szeretnél sikeres lenni a mennyei dolgokban? Jézussal akarsz maradni egy csapatban és közösségben a körülményektől függetlenül? Sok gyülekezeti tag elhagyja a gyülekezetet, mert megbántotta a presbiter vagy a diakónus, vagy talán épp a lelkész. Hiszem azt, hogy Jézus ennek az asszonynak a történetét értem és érted örökítette meg – főleg azért, hogy bátorítson. Függetlenül attól, hogy mi történt az életedben, ne engedd, hogy bármi is eltávolítson Jézus ölelésétől, és attól, hogy az Ő csapatában maradj! Tedd ezt, és megkapod a megígért áldást!

Jim Ayer

304. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 9. fejezetéhez (május 30 – június 5.).

A negyedik születésnapomra a szüleim megajándékoztak egy nagyon különleges ajándékkal: egy fényes, tengerészkék távirányítós Corvette Stingray-jel.

Több napig az autó és én elválaszthatatlanok voltunk. Keresztül-kasul az otthonunkban, lent a járdánkon, át a pázsitunkon ment az autó és én. Aztán történt valami. Az autó nem úgy reagált, ahogy szokott, a kanyarokat nehezebben vette be, és lassabban gyorsult. Megkérdeztem a szüleimet, hogy mi történik. „Kifogyott a kakaó,” mondták. „Vennünk kell néhány elemet.”

Érezted már valaha úgy, hogy a világ nyomása, igazságtalansága és fájdalma felmorzsolt téged? A saját gyengeségeid miatt érzett bűntudat következtében keresel lelki feltöltődést? Van remény, barátom.

Az imádság révén Isten adott nekünk valami sokkal erőteljesebbet, mint amit ez a világ fel tud ajánlani.

A Kármel-hegyi nagy szembesülés során Illés buzgón imádkozott, hogy Isten nyissa meg a fellegeket és küldjön esőt. Egyszer, kétszer, háromszor… hatszor imádkozott és látszólag semmi nem történt. Még csak egy felhő sem jelent meg az égen.

De ez nem tántorította vissza Illést. A további elcsüggedés helyett Illés mélyen a szívébe nézett. Állt-e valami a Jézussal való kapcsolata útjában? Ahogy kutatott, rájött a gyengeségére és szükségletére. És ekkor hetedszer is megközelítette a mennyek Istenét. És Isten válaszolt.

Szükséged van Isten kegyelmének és hatalmának kiárasztására az életedben? Miért nem követed Illést egy állhatatos, buzgó és alázatos imában Istenhez? A menny kincsei várnak rád.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: