2021. június 9., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 9 - SZERDA - Márk 14

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 10. fejezet 2154. nap

10. fejezet (4. rész) – MIÉRT VAN OKUNK AZ IMÁRA?

Az imádsággal nem mondunk Istennek újat. – Sajnos, az ima jelentőségét nem értik meg úgy, ahogy kellene. Nem azért imádkozunk, hogy Istent olyasmiről értesítsük, amiről Ő nem tudna. Az Úr ismeri minden lélek legrejtettebb titkát is. Szükségtelen, hogy imáink hosszadalmasak és hangosak legyenek. Isten olvassa legrejtettebb gondolatainkat is. Imádkozhatunk titokban, mert Ő, aki titkon néz, nyilvánosan jutalmaz. – Üzenet az ifj úságnak, 247. o.

A naponkénti imádság biztosítja az isteni kegyelmet. – Mindazáltal azok sem mentesültek a további támadásoktól és kísértésektől, akik pünkösdkor erőt nyertek a magasságból. Ha bizonyságot tettek az igazságról és jogosságról, az igazság ellensége több ízben támadt ellenük, hogy megfossza őket keresztény tapasztalataiktól. Kénytelenek voltak istenadta erejükkel felvértezve még fokozottabb küzdelmet vívni, hogy elérjék az érett férfiúságot a Jézus Krisztusban. Naponta könyörögtek újabb kegyelemért, hogy mind közelebb és közelebb jussanak a tökéletességhez. A Szentlélek befolyása alatt még a leggyengébbek is megtanulták hitük gyakorlása közben, hogy a rájuk bízott képességeket növeljék. Így egyszersmind megszentelődtek, megtisztultak és nemesbültek. Miután alázatosan engedelmeskedtek a Szentlélek befolyásának, részt nyertek az istenség teljességéből, és átformálódtak Isten képmására. – Az apostolok története, 49–50. o.

Az imádság bölcsességet ad. – Fentről jövő bölcsességre van szükségünk, hogy ellenállhassunk korunk hamis tanításainak. – Tapasztalatok és látomások, 87–88. o.

Imádkozzatok minél kitartóbban, hogy megértsétek az időt, amelyben élünk, és tiszta képet alkothassatok Isten tervéről és céljáról, és még nagyobb sikereket érjetek el a lelkek megmentésében. – Selected Messages 2. kötet, 399. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Márk 14

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%2014&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%2014&version=NT-HU

Márk 14 tele van lelki tanulságokkal. Csakis a Szentlélek vezetése alatt tudott Márk annyi mindent belezsúfolni ebbe a néhány versbe. Azt mondhatnánk, hogy egy egész könyvet lehetne írni annak alapján, amit ez a fejezet tartalmaz.

Mit mondhatunk el egy néhány szóban, amit lelki tanulságként magunkkal vihetünk ebből a fejezetből? Mit ragadhatunk meg, ami velünk marad, és segít az örökkévalóság felé tartó utunkon? Ahogy ezt a fejezetet figyelem, Isten Igéje ezt mondja nekem: A farizeusok és más egyházi vezetők azt tervezték, hogy megölik Isten Fiát. Mások pedig - mint például Péter - nem hallották meg azt, amit Jézus mondott, mások pedig - mint például Márta - megértették, de Jézus mindannyiukat szerette.

A Nagy küzdelem végigvonul az emberi történelmen és a 32. versben éri el csúcspontját. Jézus a 30-as évei elején járt; és ki az a fiatalember, aki meg akarna halni? De Jézus különös módon azért jött a földre, hogy meghaljon értünk - érted és értem. A végső küzdelem akkor kezdődött el, amikor a Gonosz sötét felhőkkel vette körül Jézust - négyezer év gonoszsága szállt le rá.

Ha a Gecsemánét figyeljük, ezt a borzasztó pillanatot az időben, a bűn súlya olyan megsemmisítő erővel telepedett rá, hogy Jézus nem tudott túl látni a Kálvária sírvermén. Borzasztó gondolatok tolonghattak elméjében: "vajon a bűn annyira visszataszító Atyán szemében, hogy az örökre elválaszt bennünket egymástól?" Lelke megborzadt ettől a gondolattól - belekapaszkodott a földbe, mintha ezzel akarta volna visszatartani magát attól, hogy az örök sötétségbe sodorják. A Szentháromság az örökkévalóságon át eddig soha nem tapasztalt meg ilyen egymástól való elszakadást, mint most.

Atyám, "múljék el tőlem ez a pohár." Atyám, "múljék el tőlem ez a pohár." Milyen pohár? - az Isten haragjának a bora, amely elegyítetlenül töltetett az Ő haragjának poharába (Jel 14:10). Hallod-e a szavakat, amelyek a szorosan összezárt állkapcsai közül előjönnek? "Kérlek Atyám, félek; nem tudom elviselni a gondolatot, hogy Tőled örökre elszakadjak. De Atyám, annyira szeretem a földi családomat, hogy kész vagyok érettük feladni az istenségemet is. Úgy döntöttem, hogy inkább vállalom az örök halál kockázatát - a Tőled való örök elszakadást - mintsem egyet is elveszítsek közülük. Atyám, a Te akaratod legyen meg! 

Mária tudta, hogy Jézus mennyire szereti őt, és végül Péter is megtudta - de mi a helyzet veled? Tudod, hogy mennyire hihetetlenül különleges vagy Isten szemében? Tudnod kellene, mert Ő kész volt feladni Isten mivoltát azért, hogy az örökkévalóságot vele tölthesd.

Jim Ayer

305. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 10. fejezetéhez (június 6-12.).

Kisgyermekes apukaként gyakran hallom a kérdést: „De miért, apa?” A legtöbb esetben jó a kérdés. Végül is a fiatal, fejlődő elmének nyomós okra van szüksége, hogy azt tegye, amire kérték.

Azonban néha a „Miért?” kérdéssel igyekeznek megkerülni a szükséges változtatást. Honnan tudom? Mert bármennyire is gyűlölöm beismerni, de amikor Isten arra késztet, hogy változtassak az életemen, én is gyakran azon veszem észre magam, hogy ugyanezt a stratégiát alkalmazom.

Az, hogy az életünkben nagyobb részt tegyen ki az imádság, áldozatot követel sokunktól. Időbe telik és állhatatosságot igényel, és kihívást jelenthet, hogy még több változást vigyünk végbe az életünkben.

De megéri-e ez a változtatás? Igen, hihetetlenül. Mint ahogy ez a fejezet találóan rámutat, tucatnyi jó oka van, hogy az imádságot előbbre soroljuk az életünkben.

Gondoljunk csak Jézus példájára.

„Kora reggel pedig, még szürkületkor, fölkelvén, kiméne, és elméne egy puszta helyre és ott imádkozék.” (Márk 1:35)

A napjának legfontosabb idejében, mielőtt még bármi megzavarhatta volna, Jézus imádkozott. De nem csak a nap kezdetén. A földi szolgálata alatt Jézust gyakran imádság közepette találhattuk, függetlenül attól, hogy a nap mely órájáról volt szó.

És mivel imádkozott, Jézus győzedelmeskedett Sátán és a bűn felett. És emiatt a győzelem miatt a megváltás az enyém és a tied. Köszönjük, Jézus, hogy első helyre tetted az imádságot. Hadd járjak én is a Te nyomdokaidban.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba


3 megjegyzés:


  1. tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto //nagy fiamnak családja van a kicsi elment albérletbe//én 30 ezer ftot kapok végrehajtó két letiltást von közmunka fizetésböl ,,feleségem 37 ezer ftot kap varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636//vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 25766862// VAGY TÖRÖK PÉTER SAJOKAZA 20 324 3966
    -- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000
    25766862 TEL .SZÁMOM 70 248 7546

    VálaszTörlés