2021. május 31., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - május 31 - HÉTFŐ - Márk 5

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 9. fejezet 2145. nap

9. fejezet (2. rész) – AZ IMA EREJE

Nem értékeljük az imát, amennyire kellene. – Nem értékeljük az ima erejét és hatékonyságát úgy, ahogy kellene. Az ima és a hit megvalósítja azt, amire a földön semmilyen hatalom nem képes. Ritkán kerülünk minden vonatkozásban kétszer azonos helyzetbe. Folytonosan új dolgok történnek velünk, és új próbákkal küzdünk, amelyekben a régi tapasztalatok nem adhatnak elegendő eligazítást. Folyamatos világosságra van szükségünk, ami Istentől jön. Krisztusnak mindig van üzenete azok számára, akik figyelnek szavára. – A nagy Orvos lábnyomán, 509. o.

Az ima Isten védelme alá helyez minket. – Az ima által Istentől nyert erő előkészít bennünket mindennapi kötelességeink teljesítésére. A kísértések, amelyeknek minden nap ki vagyunk téve, szükségessé teszik az imát. Azért, hogy hit által Isten hatalma megőrizhessen minket, lelkünk sóvárgó vágyai néma fohászként állandóan szálljanak fel a magasságba. Ha olyan befolyások környékeznek meg bennünket, amelyek el akarnak távolítani Istentől, fáradhatatlanul kell könyörögnünk. Ha ezt nem tesszük, sohasem leszünk képesek levetkőzni büszkeségünket, és nem lesz elég erőnk ahhoz, hogy legyőzzük a bűnös kísértéseket, amelyek elvonnak Istentől. Az igazság világossága, amely megszenteli az életet, rá fog világítani a szív bűnös szenvedélyeire, melyek felettünk való uralomra törekednek, és amelyek lenyűgöző hatását érezve, minden idegszálunkat megfeszítve és minden erőnket összeszedve álljunk ellene a Sátánnak, akit Krisztus érdemei által akarunk legyőzni. – Üzenet az ifjúságnak, 248. o.

Akik igénylik, megkapják az isteni erőt. – Módotokban áll az örökkévaló dolgok mély és állandó érzetével rendelkezni, azzal a szeretettel, melyet földi életében Krisztus tanúsított az emberek iránt. A mennyel való közeli, szoros kapcsolat megadja a helyes hangot hűségeteknek, és sikeretek alapja is lesz. Függőségetek érzete imára fog serkenteni, kötelességérzetetek pedig erőfeszítésre. Ima és igyekezet, igyekezet és ima: ez lesz életetek kötelessége. Úgy imádkozzatok, mintha az összes eredmény és dicséret Istent illetné. Másrészt úgy fáradozzatok, mintha a kötelesség teljesen a tietek lenne. Ha erőre van szükségetek, elnyerhetitek. Csupán higgyetek Istenben, fogjátok Őt szaván, cselekedjetek hitből fakadóan, és akkor az áldás meg fog érkezni. – Bizonyságtételek 4. kötet, 538–539. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Márk 5

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%205&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%205&version=NT-HU

A megszállott férfiak történetének, amit Márk evangéliumának 5. fejezetéből (1-20. v.) ismerhetünk meg, leghangsúlyosabb üzenete az Istenről szóló tanúbizonyság fontossága.  Márk és Lukács egy ördöngösről szól, míg Máté kettőről, ahogy Ellen White is. A kettő közül az egyik agresszívebb volt, annyira, hogy Jézusra akart támadni.

A történet szerint Jézus két megszállott férfival szembesült. Oly mértékben uralta őket az ördögi hatalom, hogy: „Az őket hatalmukban tartó démonok minden emberi vonásukat eltüntették, inkább vadállatokra hasonlítottak, mint emberekre.” (E. G. White: Jézus élete. Budapest, 2003, Advent Kiadó. 279. o.)

Az egyik férfi egyenesen Jézus felé rohant, Ő azonban nyugodtan várt rá a parton. Parancsára a gonosz lelkek elhagyták a férfiakat, akik teljes átalakuláson mentek át, békések és csendesek lettek.

Amikor Jézus hajóval távozni készült, a két volt megszállott vele szeretett volna tartani, mert mellette biztonságban érezték magukat. Megpróbáltak ők is a hajóba szállni, de Jézus így szólt hozzájuk: „Eredj haza a tiéidhez, és jelentsd meg nékik, mely nagy dolgot cselekedett veled az Úr, és mint könyörült rajtad” (19. vers).

Ezek a férfiak csupán néhány órája ismerték Jézust. Mit tudhattak Róla, amit megoszthattak másokkal? Mégis, mindenki nagyon elcsodálkozott Decapolis környékén, akinek csak beszéltek Jézusról (20. vers).

Urunkról tanúságot téve mindig emlékeznünk kell e két férfi tapasztalatára. „El tudták mondani, amit ismertek, maguk láttak, hallottak Krisztus erejéből. Ezt mindenki megteheti, akinek szívét érintette Isten kegyelme” (Jézus élete, 282. oldal).

Soha nem érezhetjük úgy, hogy nincs mit megosztanunk Jézusról. Istennek szüksége van ránk, hogy elmondjuk másoknak mit tett értünk Krisztus, függetlenül attól, hogy kicsi, vagy hatalmas dolog volt az. Ha megtesszük, Isten szeretete hallgatóink szívét is megérinti.

David Smith

304. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 9. fejezetéhez (május 30 – június 5.).

A negyedik születésnapomra a szüleim megajándékoztak egy nagyon különleges ajándékkal: egy fényes, tengerészkék távirányítós Corvette Stingray-jel.

Több napig az autó és én elválaszthatatlanok voltunk. Keresztül-kasul az otthonunkban, lent a járdánkon, át a pázsitunkon ment az autó és én. Aztán történt valami. Az autó nem úgy reagált, ahogy szokott, a kanyarokat nehezebben vette be, és lassabban gyorsult. Megkérdeztem a szüleimet, hogy mi történik. „Kifogyott a kakaó,” mondták. „Vennünk kell néhány elemet.”

Érezted már valaha úgy, hogy a világ nyomása, igazságtalansága és fájdalma felmorzsolt téged? A saját gyengeségeid miatt érzett bűntudat következtében keresel lelki feltöltődést? Van remény, barátom.

Az imádság révén Isten adott nekünk valami sokkal erőteljesebbet, mint amit ez a világ fel tud ajánlani.

A Kármel-hegyi nagy szembesülés során Illés buzgón imádkozott, hogy Isten nyissa meg a fellegeket és küldjön esőt. Egyszer, kétszer, háromszor… hatszor imádkozott és látszólag semmi nem történt. Még csak egy felhő sem jelent meg az égen.

De ez nem tántorította vissza Illést. A további elcsüggedés helyett Illés mélyen a szívébe nézett. Állt-e valami a Jézussal való kapcsolata útjában? Ahogy kutatott, rájött a gyengeségére és szükségletére. És ekkor hetedszer is megközelítette a mennyek Istenét. És Isten válaszolt.

Szükséged van Isten kegyelmének és hatalmának kiárasztására az életedben? Miért nem követed Illést egy állhatatos, buzgó és alázatos imában Istenhez? A menny kincsei várnak rád.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: